REVIEW : The Amazing Spider-Man 2

Assalamualaikum dan Selamat Petang 

Lama sangat tak jenguk blog, blogwalking ni kan. Rindu nak berblog. Tu lah sekarang dah busy sikit takde masa nak jengah PC sebab PC kat umah pun nazak. Okey lama juga tak buat review movie kan. Last movie aku tengok citer "OCULUS" memang best tapi jalan cerita slow sikit tp mudah difahami. Semalam tengok citer kesinambungan dari Spiderman 1 kan. Okey malas nak bebel2 just nak buat review samada perlu tengok ke x kan citer ni ..



SPIDER-MAN 2

  • Durasai masa dalam 2Jam lebih. 

  • Permulaan cerita menunjukkan flashback mengenai cerita sebenar ke mana menghilangnya Richard Parker dan Mary Parker, iaitu ibubapa Peter Parker di mana Aunt May sendiri pun tidak tahu cerita yang sebenarnya Pertengahan ade sedikit babak yang membosankan tapi selebihnya babak aksi yang sangat memukau (tengoklah 3D bru syok). 

  • Watak spiderman kali ni memang gila2 dan kelakar. Boleh pula dia buat lawak nanti. Korg tengoklah apa dia buat nanti. hahaha 


  • Siapa electro ? Pastikan korg jangan engat electro tu si Harry tu okey. 

  • Electro musuh baru spiderman yang berkomplot dengan Harry (kawan baik peter). Harry telah meminta bantuan Electro yang telah ditahan di Ravencroft Institute untuk menghapuskan Spider-Man. Sebab apa ? 

  • Kesian gak tengok si harry ni sebab ada orang telah menghapuskan dia dari Osborn. 

  • Apa yang terjadi kepada Gwen Stacy semasa Spider-Man bertarung dengan Green Goblin (Harry) di stesen janakuasa tu ? Kau rasa heroin mati x ? .. Xtau kenelah tengok wehh.

  • Well movie ni xmembosankan tau babak aksi memang syok kalau korg tengok 3D. 

**Okey ini sahaja review yang tak seberapa ni okey. Next movie "GODZILLA" and "TRANSFORMERS"
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang