~GAME OVER 2010 BUT I WILL PLAY AGAIN 2011~

Jangan engat aku akan suka2 saje tutup pasal 2010!tidak akan pernah tutup tahun mane2 pown ok!aku bukanlah seorang pedendam tapi MEREKA buat aku jadi begini!2010 banyak sangat aku telan kepahitan dari GULA2!(sendiri engat lah k)!


aku akan main permainan ini sampai tahun bile dimana masa itulah kita akan tahu sapew yang menang dan GAME OVER!!!dan masa tulah tiada istilah 'PLAY AGAIN'!!!


Bermulanyer TAHUN 2011 ini aku tak nak TANAM AZAM pown sangat!sebab bile berazam kadang2 kita nih hangat2 taik ayam jerk!hee..better biar ia terjadinyer sendri semula jadi tanpa apa2 perasa!ITU ADALAH LEBIH BAEK!


AMARAN KPD KAU : AKU AKAN BERMAIN PERMAINAN YANG KAU BUAT NIH WALAUPUN KAU TAK TAHU YANG AKU DAH TAHU APEW YANG KAU SEMBUNYIKAN DARI AKU!KAU MEMANK PENGKHIANAT,GILA!AKU AKAN PERTAHANKAN DIRI AKU WALAUPUN KAU 'CUCUK'SESORANG TU SAMPAI DIA SALAH ANGGAP KAT AKU!JANGAN PERNAH ENGAT AKU TAK TAHU AKU DIAM DIRI,OUH TIDAK SAMA SEKALI!SELAGI KAU DISINI AKU AKAN BURN KAU SIKIT2 AJE SAMPAI KAU SEDAR SAMPAI DAH TAK MEROYAN NAK BAWA MULUT YG BASI TU!AND 1MORE THING,JGN ENGAT AKU BODOH SENANG2 AJE KAU NAK PIJAK MACAM KAU PIJAK SEMUT KAN!BILA TIBA MASA AKU AKAN 'PECAHKAN KAU'!!!


*TAMAT HANYA PADA NAMA JERK TAPI PERMAINAN AKAN AKU TERUSKN LAGI*

Cowboy Town : memank best!mau pergi lagi.


 A'Famosa Resort : COWBOY TOWN


Time nih diorunk just wat show sempena sambutan hari natal
yg paling best bile'nok2 dancing'haha..cun gillerr..!!!wakaka



Wajib bergambar walaupun kampung aku kat melaka nak datang situ memank payah..haha



show nak bermula time nih dpt duk hujung sekali.
pembukaan dier memank best then lagu dier pown best walaupon lagu ala2 orang asli@iban.


show live animal..macam2 lol animal kecuali yg reptilia xderk lah erk..lau adew memank giller sume dah kenew goreng dalam perut..haha..yang adew hanya ular sawa aje ;)


nih bukan pompuan k..berlakon aje (lelaki)..
if pompuan hurmm no komen lah..nafsu masing2 kan..haha.






perjalana terakhir sebelum aku meninggalkn cowboy town nih,sempatlah aku bergambar ngan light2 tu..yang pasti bukan ICT ok..haha..xdpt g ICT pown dpt gak bergambar ngan KLON ict kan..haha.

Mulakan Hidup Baru , Tahun Baru!


MUKE KELETIHAN TAW,Bukan sebab xlarat nak pegang bende tu..heee..!HaHaHa...!!

Selamat Tahun Baru 2011 dan Selamat Tinggal Kenangan Lama Tahun 2010 ;) Tetap di hati..kah3..buat kali keduanyer aku wat jahat lagi dengan tidak menghadiri class untuk sume subjek k!sangat berisiko giller lorh!gara2 aku xdpt ikut family aku bercuti skali aku trus dpt ikut taw..dah tu ma sis trus menerus bg lampu ijau sedangkan mama aku lampu merah lagi..bapew hari nk pujuk dier(mama aku) memank payah ouh..haha..tapi bende nih xpenting sgt kan ilmu tu lg penting..but lau dah ramai hasut aku memank aku jatuh gak lerr nmpknyer..kah3..lemah tol pegangan iman aku an..hehe..ok papew pown tujuan aku nak g sanew pown aku nak release kan tension aku nih yg macam2 masalah datang kat aku sejak dr aku msok poli tu lagi!cam xley nak terime aku lg plak kan..huhu..(kecewa taw).dengan harapan bila aku pulang nnti diorunk sedar kekurangan diri diorunk and ngan kesalahan diorunk tu.dan paling penting aku nak bangkitkan keyakinan aku balik.

*hurmm,alasan pew plak aku nak bg taw kat lect aku nih..huisshh ketandusan idea lol*HAHA.

kau KAWAN yg SETAN!

kalau bercinta ko ley berkorban,nih kawan sendiri susah nak berkorban kan!bukan HARI2 tapi sekali jerk aku mintx ok!
masing2 sume xnak berkorban kan!memank bangang lah adeww kawan macam kau nih!aku xtaw cam mner aku adew KAWAN mcam SIallll!!!aku fedup dan giveup!aku lagi RELA waktu berjalan denfan PANTAS!kalau adew yg terasew mulut aku yg celupar dan tangan aku yg gatal menaip nih LANTAKLAH!!!peduli hapew aku bukan KORANG yg TANGGUNG dosa aku an!korang kutuk pown same ajerk dapat dosa ok!masing2 xnak bertolak ansur sume xnak mengalah cubalah fikir skit pasal owhg len.dah lah berbakti pown MALAS!!!kalau bercinta memank taknak kalah kan!bile putus baru kau rasew pedih cam ner ha,mase tu lah aku akan cakap PADAN MUKE!(nak marah,marah lah mulut aku peduli hape aku).aku lagi bengang ngan BUDAK nih,pasal pendrive adew gambar pown nak kecoh bukanyer adew gambar bogel ko pown yg  ko nak cuak asal!ala,dier pown xheran lah nak tengok gambar ko tu.dah ar marah bff sendri ha,elok lah tu xreti nak jaga perasaan owhg len ker..?bf sendri pandai ar plak kan.dah lah aku gelak pown nak marah!pikir diri sendri aje!BLAH LAH KO ENGAT KO TU HEBAT SANGAT KER..HEBAT2 POWN BANGANG KAU TETAP ADEW.SUME MANUSIA TAK SEMPURNA KAU JANGAN NAK PERASAN LEBIH KAU TU SEMPURNA K!

ROOMATE OR RUMIT?HAHA.

Oh beginilah rasanyer bile aku di sem 3!tak terkata,tak terfikir!HAHA.Memank mencabarlah idup aku dr sem2 yg len bukan PASAL duk LUAR k!but,PASAL SUBJECT this SEM!akur kehendak bila FINAL 6 paper!
lagi dahsyat bile SUBJECT dier,hanya aku boley kat YESSSS N NOOOOO!!!!
(huruf yg byk tu lah akan aku kata benci)ghahaha!!Lagi RUMIT bile cabaran datang b'timpa2 dlm idup nih!sykur lah naseb lect xmacam ala UNIVERSSITI kan!HAHAHA.lau x abes lah xley nak kenew SUAP!HEHEE..


perjalanan TETAP akan d'teruskn maju kehadapan walapown perjalanan untuk melangkah ke seterusnyer adalah RUMIITTT bkn ROOMATE k!hAHaha!

SORRY!

Mintax Maaf Pada semua KAWAN2 aku!
Bende nih xderk kenew mengena diantara KORANG2,but adew yg t'libat jerk aku akan babitkan aje.
aku memank dah TAWAR HATI ngan KORANG (sape?aku xakan nyatakan disini) even KORANG KAWAN aku pown memank aku dah BENCI SERIBU KALU MATI!tawar hati ngan sikap korang YG KAWAN TIKAM DR BELAKANG!!!Mulai dr skunk aku TAK AKAN PERCAYAKAN ORANG LAGI EVEN KAWAN BAIKKK AKU SENDIRI!!!SO,jgn PERNAH BERHARAP AKU NAK PERCAYAKAN SEGALA APE yg TERJADI!AKU SANGAT KECEWA NGAN KORANG SUME TAW!SANGAT SAKIT HATI DAN AKU TAK TAHU PLAK AKU ADEW KAWAN LIKE SINGA HUTAN!! Tak perlulah aku nyatakan disini perkara apew dan sapew yg macam singa tu!aku nak biar owhg yg baca then if dier TERASE sangat apew yg AKU Tulis nih FAHAM2 aje lah ok!DUNIA NIH XDERK LA BESAR MANER POWN THEN BUMI nih dah TUE..so,SENDRI MAU ENGAT LA YE.Yang PENTING JAGALAH HARGA DIRI TU SKIT JGN suke MAENKAN PERASAAN OWHG!TAKOT NTI KORANG YG KENEW BALIK!HA,PADANLAH MUKE!


*mintax maaf atas bahasa aku yg agak kasar nih,luahan aku kalau xsuke jgn baca pergi buka blog yg lg baek!

Playful Kiss


Tamat sudah aku tengok korea drama kat utube aje,mase xderk nak tgk kat tv tu..hehe
memank best la lg2 if korg nih suka sgt ngan citer korea an..xsilap aku ramai peminat korea an..haha


citer nih aku xtaw la dah tayang kat tv or astro kan coz aku jarang tgk tv akibat busy ngan assgment yg selambak ngan presntation lg an..memank haram jadah nak tgk tv..haha..

sinopsis??ok aku pendekan aje larh..hehe..yg si OH HA NI nih suka kat sih BAEK SEUNG JO,but baek nih xsuka oh ha ni coz dier nih kolot and kurang bijak!!dah len2 tu korg tgk aje la ..hehe



mereka nih watak utama dalam citer nih.


jung so min


kim hyun joong






nih plak scene yg kelakar,tgk aje nti kat tv or o9 aje.


scene yg paling best!love it!


Dorsett Hotel


Location : Hotel Dorsett,Kuala Lumpur


nih,sheran f1 anak buah aku,dier nih memank suka makan,makan dan makan even adew ikan masin pown dier balun jerk..caam mner mummy dier xbebel..last2 skunk nih makan kenew control..hahaha..siann..



ni lah hasil masakan yg aku wat sendiri (layan diri..haha)
memank best ouh wat bende2 nih..bkn nak mkn tp nak wat jerk..makanan nih memank terlalu manis so,aku xmkn sgt pown..just wat aje pown dah best.heee


nih lah 2orang hero and 1 princess aku(anak buah la)
yg gurlz tu balqis ar raudah dier ru memank suka potpet (ckp byk)
yg last yg kechik tu zharfan fareez khan memank hyper tol..
yg f1 lg tu sheran memank suka makan aje.





Finally,aku taw HAL SEBENAR!

HAL SEBENAR aku ketahui juga!i get it!skunk aku taw nape kau lari dan mengelak kan?
xpayah lah nal lari maner2 sebab kita mybe akan jumpe setiap hari if t'sempak kan!tempat tu xderk la besar mner pown.Jgn RISAU if aku nmpk ko biar aku aje yg ngalah elak dr ketemu ngan kau.terima kaseh coz jd KAWAN aku!aku sgt hargai apew yg kau lakukan pd masa dahulu!terus terang aku cakap kau kawan yg COOL!walaupun kadang2 baran kau dtg but still kau sorokn baran kau dr ketahuan orang laen kan!haha..aku suka itu..hehe.


Sememangnyer aku tak tahu ape yg terjadi @ sesuatu mungkin yg kau dah ketahui mybe dr someone kan.But aku nak tegaskan diSINI ape yg kau tahu tu xsemuanyer benar2 terjadi!aku xdpt nak baca hati orang sebab aku bukanlah tukang tilik.M'elak dan lari dr diri masing2 tersempak kan adalah perkara yg sangat seronok!


kawan adalah segalanyer dlm hidup,
tp kaseh hanyalah satu sahaja yg akan menemani kita sehingga ke hari tue..
persahabatan bagi aku adalah sebuah hubungan yg memank sukar utk ditafsirkan kerana hati dan perasaan masing2 adalah berbeza
(bukan cinta k)tanpa sebuah hubungan persahabatan tak mungkin hidup kita ini ceria..
sebab sahabat penting untuk kita dikala bahagia dan susah..


*maaf atas sastera aku yg TERUK nih,aku memank suka merepek dikala aku bengang!

THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER PART 2

Ok sambungan dr PART 1 YG aku citer,aku belum tengok lagi..haha..


skunk nih nak citer aku dah TONTON STORY nih!!best OR takbest?ha!tu tgk aje apew yg bebel1 nanti yew ;)


  • Bagi aku citer nih susah nak paham so,sapew yg takfaham PART nih korg kenew tgk sjak dr mula lagi coz dier xlah sama ala-ala 'HARRY POTTER'yg mudah faham tu!
  • Kali nih hanya LUCY and EDWARD saje yg byk babak diorunk.Susan & Abg dier xbyk sgt..hanya idup dlm mimpi diorunk aje.
  • Citer nih,mereka kenew merantau dr satu tempat ke satu tempat dgn PELBAGAI HALANGAN.
  • Nape merantau?ha,sebab diorunk nak selamatkn ASLAN dan Negaranyer..aslan tu (lion tu lerr,xkn lupe kowt)rambut dier memainkn peranan taw!
  • lupe plak,adew watak baru dlm citer nih..sapew?ala,seorang budak lelaki yg berlagak dan akhirnyer menjadi seorang yg berani dan baek ;).nama watak dier aku xengat la sebab susah kowt..haha..
  • tp adew part yg korang akan keliru..nak taw part mner?hehe..ok2 bgtaw tu jerk yg adew DRAGON tu nanti..tgk aje..hee..
  • Setiap citer ENDING dier memank begitu..apew ENDING dier??T'GANTUNG?SEDIH?LUCY MATI,HA?Pergilah BELI DVD aje if taknak tgk WYG xpown DOWNLOAD aje MOVIE nih..haha.
  • hee..last2 jap,PRINCE CASPIAN tetap ENSEM ouh..EDWARD yg membesar meningkat REMAJA sgt SEGAK BERGAYA..HAHA..

CYBERPR'SHIP Like PERDAGANGAN!

Permulaan sem 3 aku pown t'lah bermula,kepale aku yg agak dlm proses nak baek pulih nieyh memank akan serabut balik la an coz baru p'mulaan class dah adew 'TUGASAN'.Ya Allah dugaan dan cabaran harus di terime..(acehhwahh,poyos lak ayat aku nih).Dah lah ngan BORANG LI yg nak kenew SENT cepat plak tu..perghh!!kenapelah mesty jd begini ouh..aku rasew permulaan sem 3 rasew cam nak pengsan aje!!RELAX..nih baru sem 3 kowt an belom lg plus++ FINAL PROJECT memank tak tido nanti..tengoklah lol.!


ok.citer pasal tajuk yg aku paparkan nih..aku engatkn dah xpayah nak study perdagangan tu,aleh2 adew lah plak kenew belajar then LECT tu ckp akan adew MATH!!!Bukan MATH biase but MATH AKAUN!!!aku dah lah benci MATHHH!!!ley plak adew math2 neyh ouh..huuuuuuhhhh memank sakit giller lorhhh otak aku nih!!!kenapelah mesti adew MATH lg!!!tolonglah aku dah mls NAK KIRA2 taw!!!!!


CYBER byk THEORY!!!!
memank mengantuklah kan asik baca dan hafal!lg2 dengar dier bebel2 pasal SUBJECT nieyh nanti!!!nih baru cyber!tak tengok lagi COMPUTER NETWORK,nampak macam senang aje but still THEORY lagiii!!!


tadi LECT C.NETWORK teach kitorang memank ngantuk giller walapown dier seorang yg TEGAS DISIPLIN!!!Kenapalah kitorang neyh asik dpt LECT yg ley tahan lah GARANNYER????kalau taw comment lah aku nak tgk!hahaha!!

THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER


THE CHRONICLES OF NARNIA: 
THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER

  • Actually aku xtaw la tarikh dier kuar bile 2disember or 9disember an pown aku xkesahlah lgpown bukannyer aku akan dpt pergi time2 tu pown sah2 aku tgh busy ngan dftar poli aku ngan class yg nak start nih lorh..haha..
  • Plan aku nak tgk 3D ,ala bukan nak kata b'lagak lah an coz 3D nih bukannyer mahal sgt pown bese2 aje .. lgpown bukan slalu dpt tgk 3D lg2 citer2 best cam nih..haha..xrugi pown if korg xtgk 3D nih depend pada diri masing2lah an..sendrinyer duet an..jgn plak if kwn korg nak tgk 3D korg xkasi suda coz tu hak dier an kang xpasal2 gaduh plak (aku ckp nih coz aku pnh adew p'galaman cam nih..bkn aku kwn aku ngan kwn dier aku just tgk jerk aksi gaduh diorunk coz aku memank xsuka MASUK CAMPUR HAL ORANG)!!!
  • mggu nih aku balik,maka akan aku g gak tgk citer nih..hehe..wlapapown skali t'jd..kah3..kecuali kecemsan lorh.
  • kalau nak tahu best or tak an citer nih nti aku akan inpom at korg-korg..haha..tp jln citer dier jgn harap lah nak bgtaw..wakakaka..tontonlah sendrian berhad yew kawan2..hehe..



Kaki Kembali Normal ;)

Ya ALLAH ,syukur sgt kerana kaki aku t'lah pulih dan aku boley b'jalan seperti biasa ;)
sangat seronok  AMIN!


gembira xterkata lah aku bile aku dpt berjalan semula tanpa merasa suara aku yg meraung kesakitan nih..haha
maka boley lah aku kuar g jln2 tgk wyg,lunch kat hotel sempena besday kakak aku.jd dan tak tu xkesah lah bukan aku xprnh g an takpe2 yg penting aku nak tgk wyg..citer apew?haha.nti aku akan sampaikan..hikhikk..
lps nih aku g class pown seperti biase la kan..Alhamdulillah kaki aku dah sehat ;)

2010 Mengajar Erti Hidup yg SEBENAR.

Penghujung 2010 tidak lama lagi.sekejap aje kita akan masuk tahun baru 2011 rasew mcm xcaye lah plak kan..haha..pengalaman 2010 aku banyak dan mengajar aku erti kehidupan yg sebenar.Banyak gak memori 2010 yg aku alami lagi2 lah waktu aku sebagai student nih an..kelakar,bangang,sengal macam2 lah..haha..memank byk lah an if aku nak citer pasal 2010 nih.dalam 1tahun nih gak la ley smpai masok 3sem..basic rasenyer 2 sem aje an(mybe faktor cuti yg pendek!!)hahaha..


kejadian2 yg berlaku sepanjang 2010 :


  • aku berhenti keja at zoo secara 'SENYAP'(like merompak umah owhg secara diam2)
  • d'tawarkan ke PSIS but aku xsuka kos yg aku amik skunk nih 'PROGRAMMING'tp dah dpt amik aje lorh..haha.mybe degree aku nak amik phtgrphi (tu memank minat aku giller)hahaha.
  • xsangke tempat belajar aku sangat PENDALAMAN la GILLER2..(f1 masok rasew nak balik umah balik taw)lama2 dah OK ;)
  • Time pendaftaran kursus f1 (sem 1) nih aku xtaw mner class aku an sebab aku xdgr ari tu leka borak2 an (padan muke)hehe..dah tu ikut no matrix plak tu..last2 bile aku taw class aku..perghh sangatlah kejam bile hanya ada 2 ORANG PEREMPUAN saje kowt dlm class tu mintx tukar class xdpt mcm2 dah bg alsan but mcm2 lah PUAN KJ tu advice agar kitorg xtkar class..huhu..last2 aku reda aje larh..memank kelakar lah class tu sekbek mereka2 sume tu cool aje..haha..
  • Ponteng Class memank aku xnafikanlah padahal baru sem 1 kowt..class math memank banyak aku ponteng sebab aku xsuka math,aku xpndai math,aku xsuka owhg pksa aku untuk bljr bende yg aku xsuka!!then,aku xsuka owhg yg ajar math tu gak(sorry k)
  • POLIBRIGID(time aku kawad tu lah time kasut sukan aku sebok aje nak tercabut..bodo malu aku ouh..arghh tp aku wat bodo aje)..kah3..
  • SEM 2 plak naseb menyebelahi bile aku dpt sama class ngan mereka2 yg aku kenal iaitu budak class dip2d then d'pindahkn ke dip2c haha..memank best barulah ramai skit geng2 perempuan..haha..baru semangat nak belajar.
  • but,sem 2 nih kitorang byk men2 ouh abes byk pointer jatuh ouh(pointer aku yg sengal memank kekal,geram aku ouh..huhu..)
  • sebab lect Operating System yg ntah papew yg angin dier asik xderk aje lah abes jd mcam nih.
  • kenew tahan/kad matrix kenew gak kat pintu sebab BALIK SECARA HARAM coz TAKNAK g GOTONG ROYONG KAMSIS..haha..malam tu g pejabat asrama then sume kene ceramah..bile warden LAKI tu ckp alasan aku balik apew?aku cakap'SAJE JERK NAK BALIK'haha..seronok bile dier yg kenew balik!bukan aku kuang ajar k tp aku bg lah alasan yg memank betul an xpayah nak tipu2 lol!JUJUR AJE,dier xakan mara but lg suka adew lah.
  • buat gotong royong lg khas utk budak yg xdtg an but kitorang tetap xdtg..xkenew tahan pown coz kitorang xtulis nama kat kertas tu an..SENDIRI PIKIR LA WEH!nak idup kan!haha.
  • xsangke masok tourmnt FUTSAL saje2 aje an last2 kitorg masok sampai FINAL.memank xsangke.
  • tiket bus nak balik umah masing2 t'pkse d'korbankan bila dpt msok FUTSAL ke FINAL!!
  • memank lg giller bile haziqah (keeper kitorg xderk kenew balik coz kakak dier kawen)then aku kenew ganti dier..dah lah aku xtaw pasal nih last2 abes diorunk memang gol 'MASUK'.kitorang ....???
  • NAIB JUARA PEREMPUAN JTMK AJE.Syukurlah dr xdpt an.haha.
  • sue plak kaki dier lps men futsal tu..memank kuat lah senior tu tolak..huhu..
  • Geng CHIK-CHOM memank Rase cam hebat jerk kowt last,kitorang yg DPT!!!PUAS!!!
  • SEM 3 plak baru b'mula awal bulan 12 nih..xderk apew lg yg menarik just kaki aku hingga aku kenew jalan tempang2 YA ALLAH ,tuhan saje yg tahu keadaan aku begini.huhu.
  • sem lepas duk kamsis sem nih duduk rumah sewa yew..haha..sungguh seronok babe!

Kaki Sakit Ibarat Aku susah nak BERGERAK!!

2 hari yg lepas sampai lah sekarang nih kaki aku belum lagi sembuh sepenuhnyer seperti kaki aku memank susah nak bergerak tapi aku gagahkan gak la nak berjalan..tulang2 sendi kat otot aku sangatlah sakit dan keras plak tu.setiap kali aku nak bangun tido memank sukarlah untuk aku bergerak seperti sediakala ouh..tp nih alhamdullilah aku rasew kaki aku dah pulih skit2 kowt.mybe aku sakit nih adew hikmahnyer mungkin juga sebab dosa aku kowt..hehe..dan TUHAN menguji aku.takpe aku reda dan ikhlas.and 4 tomorrrow hopefully aku boleylah pergi ke class sperti biase..Kaki aku dah sembuh sedikit nih pown aku dah kira bersyukur sangat.Memank aku xboley nak bayangkanlah bile kaki aku xboley berjalan..nak pergi mane2 pown susah berjalan dgn sangat perlahan lol..YA ALLAH,hanya tuhan saje yg taw betapa sakitnyer aku ouh..huhu..

Kenapa dan Mengapa.

Kadang-kadang kita akan rasa kesunyian ,
Tetapi kesunyian yg datang tu Hanya sementara,
Dan kadang-kadang buat selamanya,
Bagi orang yg selalu rasa dirinyer sunyi & tiada teman untuk berbicara,gelak-ketawa
Dan melakukan aktiviti yg kita gemari,
Mereka ini sebenarnya dahagakan kasih sayang dari seseorang
Agar dpt menemani mereka sehingga akhir hayat.

Bagi aku,hidup aku ini sunyi kerana
Aku tiada insan untuk aku sayangi
Yg bernama lelaki@kekasih .
Aku bukanyer memilih sangat tetapi,
Aku rasa hati aku ni mudah untuk berubah-ubah.

Cinta memang mudah dicari,
Cinta yg sejati sukar untuk dicari,
Ramai kaum hawa yg impikan
Percintaan mereka sehingga
Mendirikan masjid.begitu juga dgn aku.
Semua orang impikan sesuatu yg bahagia
Dalam hidup mereka hanya sekali dalam
Seumur hidup.

Dulu memang aku pernah kecundang
Dalam percintaan(cinta monyet)
Memang begituwalaupon cinta itu buta
Tapi,aku dpt bertahan selama 2 setgh thn,
Aku memutuskan hubungan ini kerna
Aku tidak suka dgn perangainyer
Yg macam”EVIL”
Aku tak nak husband aku nanti
Tiada iman yg teguh!!
Aku hanya mahu pasngan yg
Saling Memahami & yg penting
Kepercayaan serta dpt mendidik aku.

❄ ❅ MY LOVE ❅ ❆

Come live with me and be my love, 
And we will all the pleasures prove 
That valleys, groves, hills, and fields, 
Woods or steepy mountain yields. 

And we will sit upon the rocks, 
Seeing the shepherds feed their flocks, 
By shallow rivers to whose falls 
Melodious birds sing madrigals. 

And I will make thee beds of roses 
And a thousand fragrant posies, 
A cap of flowers, and a kirtle 
Embroidered all with leaves of myrtle; 

A gown made of the finest wool 
Which from our pretty lambs we pull; 
Fair lined slippers for the cold, 
With buckles of th purest gold; 

A belt of straw and ivy buds, 
With coral clasps and amber studs: 
And if these pleasures may thee move, 
Come live with me and be my love. 

The shepherds' swains shall dance and sing 
For thy delight each May morning: 
If these delights thy mind may move, 
Then live with me and be my love.

Hidup©

Bercerita tentang kehidupan kita kepada khalayak ramai bukanlah satu jalan yang mudah,amat sukar sekali kerana dalam dunia ini
sangat sukar untuk mempercayai seseorang!Begitu juga dgn aku yg memank payah nak percayakan seseorang. 
iman adalah penting dalam hidup aku yang pertama begitu juga dengan nyawa aku sendri.menjaga nyawa bukanlah senang banyak dugaannyer didunia ini bukan kita seorang sahaja yg hidup,ramai dan bermacam2 perangai manusia di muka bumi yang indah ini.♪ ♫ ♬ music itu adalah hidup aku.cinta itu adalah sebahagian dr idup aku gak but maseh mencari2 erti diri masing-masing.katakan TIDAK pada bende ini (alah apew lg dadah lah and paling aku benci adalah ROKOK DAN PEROKOK sekali)maaf if adew yg terasew.(aku xboley nak kata apew la an).hidup sentiasa ceria bukan sentiasa muaram sahaje.Ilmu itu sangat penting.selagi umur maseh mude dan mampu membuat segalanyer dalamilah ilmu itu..tak rugi pown..haha.
mintx maaf sebab aku xtaw apew yang aku mengarut kat POST nih..huhu..time nih aku tengah kebosanan yg teramatlah sgt2 then aku pown taip lah apew aje yg aku rasew sengal2 ubi kayu..haha..

Pertama Duduk Dirumah sewa ;)

f1 time aku duk dirumah sewa ini mula2 memank rase cam ape ntah an..
yew la umah kampung an macam2 serangga la kowt..kah3..tapi lama2 tu aku rase best la plak yew la adew tv plak tu wlapown astro kitorg xsampai agi..haha..dah tu umah kitorang pakcik tuh sediakan basikal..tu yg best..haha..then ada court badminton plak tu..haha..tu yg best m'hilangkn kebosanan kowt..hee..malam2 ley men at court tu gak an..kah3..duk kat umah xderk la terseksa macam kat asrama tu kenew ikut sume peraturan kowt yew la nak duk murah an kenew la ikut peraturan an..macam kat luar nih ikut peraturan adab aje..haha..boley wat suka hati tp jgn melampaui perkara2 xsenonoh..haha..itu yg best bile aku dah nikmati duduk di luar dr KAMSIS!!!

SELAMAT DATANG SEMESTER BARU


BYE SEASON 2
WELCOME NEW SEASON 3 ;)

Selamat pergi jauh2 wahai semester 2 yang lepas.selamat kembali dunia semester yang baru season 3.nak tahu apew plak citer pasal season 3 nanti.haha..kita lihat aje apew yg akan berlaku sama ada sama macam sem lepas,lebih teruk lagi @ lebih parah yang menjadi2..macam2 kan..selagi aku maseh bernyawa dibumi yg indah ini aku akan ceriter apew yg berlaku pada sem 3 ini ;)


Pix nih diubah suai ok,jgnlah terpedaya sgt backgroudnyer..haha
time nih kitorang siap sedia nak m'hadapi tournment futsal..haha.

Ngankung

Aceehh,macam citer harry potter lah plak an adew part2 lagi..haha..ok dah..

ari tu aku citer pasal nak tgk citer ngankung an!ha,skunk nih aku dah tengok pown ptg td kat wangsa walk aje after si KorPAL tu abes dr keja dier (keja ka??haha..),eh silap2 cik DyLa..hehe(jgn mara k) Citer dier nih xbosan (byk ketawa aje).but aku boley bagi 4star aje ;)

  • aku suka part"bila si hantu menyuapkan makanan(biskut)kat mulut si ngankung nih..haha..ngankung tu actually bkn hantu tp maen no ekor tajuk dier memank unik dan nmpk mcm tajuk 4citer hantu seram aje an..haha..
  • part yang paling best kat dlm kereta si tasznim tu.bercakap ngan hantu..hantu tu pown sempoi..haha..
  • last sekali?ala,tgk sendri aje ..tgk kat dvd aje la..kat wayang dah lambat..haha..
*semasa aku nak beli tiket wayang td dengan selambanyer aku ckp citer ngankung nih dh lame padahal aku bengang coz waktu student card dah tamat..(limit masa)benci aku tgk kat TGV..lps nih aku serik nak tgk at mner2 TGV pown..kedekut..Baek tgk GSC lg best..hari2 adew student card kecuali sabtu and ahad aje(lau xrugi la..)then gsc wlpown citer baru keluar still ley pakai student sebab tu lah GSC best..haha..

Ungakapan Gila Aku Untuk Kau ;)


"Gambar ini adalah sekadar hiasan jer..hee.."

"MEN ARE LIKE SHOES.
SOME MAKE U FEEL TALLER,
SOME MAKE YOU FEEL SMALL.."

Ngankung Bersama DYLA KORPAL!!


T'hegeh2 bila kitorang baru nak tengok citer2 sebegini kan..kahkahkah..ala,suka hati la an nak tengok lambat or cepat yg pasti bukan mereka2 yg tolong bayarkn tiket untuk kitorang kan2..huhu..M'habiskn masa bersama dyla pada hari esok (cewahhh,padahal umah aku ngan dier dekat aje beza dier g LI aku plak conti study blik s'lah cuti sem dah nak tamat)haha..Pas nih aku dah xjumpe si dyla and the geng tu..xdpt la nak gossip2 lagi an dyla?hehe..Dan aku hampir aje xdpt nak kuar taw coz nak g umah kakak aku amik anak buah aku tu yew la dah start cuti an..apew lg diorunk sibuk la nak tido umah aku nih then bile aku kat poli abes blik2 aku nih..huhu(xt'kate kowt bile tgk)..Sekbek la aku bagi alasan yg terbaeek sekali finally aku dpt la keluar..haha..

Kebosanan Yang Melanda



Bile aku bosan aku wat la bende2 nih..ape bende2 tu..haha nih la adobe photoshop yg aku selalu ckp tu..menghilangkan kebosanan aku wat la bende2 nih..sume aku dah belajar tutorial dr blog ezham tu..tinggal nak wat yg cantuman gambar montej tu memank aku xreti la..=,=.



yang nih pown same gak aku gunakan adobe (apew2 aje siri adobe pown boley) but seeloknyer adobe yg baru la kan coz skunk tiap adobe dier akan upgrade2 kan graphic dier dan icon.bila bosan dan bosan aku wat bende alah nih..xbosan bg aku..hee..korang aku xtaw la..skunk nih photoscape tu aku dah buang jaoh2 (haha..b'lagak)bkn lupa diri but dah xderk apew yg menarik an adobe gak best..haha.

but,edit picture aku nih xlah sehebat korang an sebab aku bukanlah pro sangat ..sekadar ingin mencuba menghilang kebosanan ;)




Cuti Sem Kian Sikit ;(

Sungguh aku xmempercayainyer bila esok,lusa,tulat dan seterusnyer aku akan balik ke POLI balik..huhu..kenapelah dier bagi cuti sekejap aje an bg lah cuti sebulan macam dulu kan best..xdpt aku nak balik kg melaka nak g umah owhg kawen kazen aku (bkn dier kawen taw,abg dier jerkk..dier nak kawen mude??memank aku gelak t'bahak2 la alamatnyer..kah3..)but,dah jodoh nak wat cam mner an..kah3..


ok2..dah2 nih aku nak citer pasal cuti aku nih cam mner??wuaaa,wahai pengarah PSIS please lah bg kitorg lg cuti..haha(bongok la aku nih)kah3..Kawan aku si DYLA tu g LI la plak pas nih dimana lagi aku mau cari movie2 an..huhu..yew la sem depan aje aku dah duk umah sewa akibat xtahan sgt duk kat asrama tu..hehe(selalu lggr perintah an lg degil plak tu..haha)


skunk nih aku tengah menghabiskn sisa2 cuti aku selama 2minggu aje kowt (uni lain sume sebulan lbh..huhu)apelah naseb kan.xpew next sem 2bulan 1/3 hamik kau!bapak lame taw tak!cuti aku duk umah aje dlm 2 minggu tu hanya 3kali aje aku keluar ngan owhg yg same cam sem lepas aku cuti lama hampir tiap minggu (1 1kali aje k..bkn hari2)keluar ngan owhg yg b'laenan..minggu nih adalah minggu t'akhir aku mybe keluar wif dyla..haha..(bdk LI yg aku xakan jumpa slme 6bulan dr skunk)haha..jgn sedih yew Miss Dyla ;)


bila aku xkeluar aku akan m'habiskn masa aku m'hadap laptop nih..bukan o9 24jam ok..aku dah mls nak o9 sgt2 ouh..aku wat graphic..hehe..ntah cam mner aku ley suke ngan bende2 alah nih pown xtaw..pas tu dulu aku benci sgt nak pkai adobe Photshop nih yew la susah satu then lect digital media yg patut ajar kitorg pown dier xajar2 pown..sakit taw hati aku nih!tp xperk finally aku jumpe blog si Ezham nih aku 4low dier then tgk tutorial yg dier bagi tu..perggh,memank masok dlm pale otak aku lah(seronok xt'kata bila aku pandai guna adobe..haha)


haha..rasenyer korang nak xtengok blog dier??blog dier memank best la bg sape2 yg suke ngan art work..
http://ezhan-artwork.blogspot.com/ haha..nih link aku dh bagi so,sapew2 yg borink2 tu tgk la blog nih memank best! ;)

Pointer aku sem nih KEKALLL!!!!!

Urghhh!!!sebenarnyer aku MARAH pada diri aku sendiri kenapelah pointer aku sem nih KEKAL..aku m'harapakn agar NAIK ni tidak kekal ajer..huhu..(tu la padan muke bljor men2 lg..rasakan)


But,apa pown aku b'syukur sebab NO REPEAT!!!!heee..if adew repeat2 nih memank hancus b'kecai lagi tidak adew nyawa lah hidup aku nih!!huhu..Setiap orang inginkan kejayaan dier sempurna seperti hidupnyer juga kan dan kadang2 xmungkin kita akan sempurna sentiasa kerana tiada yang akan sempurna dlm dunia dibumi ciptaaNYA.


and hopefully for the next sem i will do the best,try to study hard!! 

Bile line CELCOM WTF!!!

Sejak dr pagi tadi aku nak o9 memank asyik2 xderk line..nak kata kawasan rumah aku nih HUTAN like as PSIS at tmpt aku study tu xderk la langsung just pokok2 aje..huhu..Bile menjelang tengahari,petang memank aku dah benci giller ngan CELCOM FUCK NIH!!nak aje aku tepon asal line makin lama makin melampau cam taikk an..tp aku sabar aje dulu(relax2,cool an..)
Sampailah aku buka malam nih barulah line seperti aku berada diMELAKA,(kat kampung aku tu memank line clear abes,seronok o9 smpai pagi buta then bagun subuh memank liat ;)) )


Aku sebenarnyer memank xnak guna celcom nih (promote aje lebih tp taik ayam ting tong gak)but,nak wat cam mner SABAK TERBENAM tu hanya terime line CELCOM nih yg kadang2 pown adew xderk jerk!!


Ntah bile la line kat sabak tu nak maju/upgrade pown aku xtaw..silap2 aku dah kuar dr situ time tu lah mereka2 sume baru t;hegeh2 nak upgrade kan (cam sekolah kebangsaan aku n menengah)
*dgr citer skolah menengah aku tu tiap class nak pkai air-cond,memank giller la lagi aku jelez taw (wlpown bilik aku nih adew air-cond nak gak rasew skolah adew air-cond..hahaha)

Debaran Menunggu Result lg 2 hari lagi =,=



semakin lama semakin gementar giller la nak tunggu result bg aku yg sem 2 nih then akan naek ke sem 3..huhu..agak mendebarkn lah juga bg aku.Hurmm,dulu mase nak tunggu result punyer la lame ley enjoy2 lg tu sem nih memank cepat giller la cuti xsmpai sebulan aleh2 result dah nak kuar lg 2hari..huhu..sgt CUAK,DEBAR,TAKUT(elaun kenew potong if aku t'kantoi lol)huhu..abes mase depan aku ouh!!


Pejam celik besok pagi tgk dah masok hari seterusnyer..huhu..
kenapelah mase begitu cepat berlalu ahh..huhu..
takpew2 yg penting naek sem 3 nih aku dah bebas nak kenew belajar MATHEMATICS lagi..yahooooo!!!!bye2 mathematics..kah3..aku dah xsggup lg nak belajar math yg susah lg beban otak aku yg ting tong lagi nak mengira2..arghhh,tu sume giler!!BEBAS dr math itu adalah yg paling seronok!!! <",">

Marah2 aje ;( [not in mood]


[muka gaya dan emosi aku memank adew cam nih,but muke aku tidak sama sekali ;)]




Hari nih aku xtaw la kenape..memank asyik nak marah2 aje..
smpai aku drive pown asik nak pin2 owhg aje..
(kesian plak kat owhg yg kenew tempias kemarahan aku nih)
memank hari nih aku moody la tersangat2..geram dan menyampah pown adew aku xtaw kenape dan ape puncanyer ;(

Harry Potter And The Deathly Hallows[Part 1]


  • Permulaan cerita memank dah dijangke xmacam yg dulu punyer citer..hehe..
  • adew aksi,babak romantik,lucu dan adew part2 yg rasew korg ley tido kat dlm pggung tu pown xpew..haha..
  • aku paling suka part dance harry potter and hermonie..hehe..
  • Paling lucu bile ron suka wat lawak walaupown time owhg len sume tgh seriuss..hahaha..
  • tapi paling sedih giller,dobby yg cam makhluk asing but still cute tu mati ( nape dier mati tgk sendri la..haha)
  • Taksabar nak tengok part2 harry potter nih..huhu..ending part1 tu voldemort yg jahat tu curi tongkat sakti dr professor tue tu(aku xtaw la cam mner nak spell name dier coz pnjg sgt..hee).from tu la nti akan continue part2.
  • After this,harry potter part 2 memank aku dah xsabar nak tgk la sekbek time tu aku tiada di poli (time li ouh..haha)nak tgk gold class la plak..skali skala bazir xapew kan..kah3..!

F for Celcom! and B for Facebook!

Aku memank geram lah tersangat2 an..nak taw f and b tu apew nih ha:
f = FUCK!!!
B = BABI!!!


aku sgt geram lg nak bakar aje company celcom..promote bb punyerlah baek tp bile dah rsa nikmat pakai tu macam cilaka!!!sama aje cam astro time ujan n ribut petir xboley nak pakai.!STREAMYX pown xderk cam tu taw!!!


Facebook plak memank aku geram giller..semakin lama semakin lembab system application dier..kadang2 aku tulis laen org len dpt len..memank vavisss toll!!!

Nikon Coolpix P100

 


Bukan mahu menunjuk lagi kan membongkak2 an??
Camera DSLR idaman aku akhirnyer akan aku dapat gak from my brother..insyallah dier kata nak beli kan..walaupun bukan new design tp aku xkesah at least sekurang2nyer aku mencuba dr bawah mybe bile aku dah adew kerjaya barulah boley aku beli yg latest punyer..hehe..Syukur SAVE sikit duet aku (padahal dah plan nak beli at pc fair bulan disember2010 nih..haha).xsangke plak adew owhg nak beli camera cam nih..haha
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang