RAMADAN TAHUN NIH SEDIH!!


kali ini aku sahur & b'buka sentiasa keseorangan didalm bilik kat asrama poly aku tu..
kdg2 kwn2 aku ajaq join pown aku mls..aku rasew puase kali nih cam xadew papew erti bg aku..
first puase t'pkse b'jauhan dgn keluarga..first time dlm idup aku nih..mcm mner la aku nak continue study kat luar ngara lau yg jarak jauh setakat dlm ngeri nih pown aku dah sebak..huhu..
kehidupan aku memank kadang2 pelik dan xmsok akal lgsung ( kdg2 jew ok)
mungkin nih adalah ujian untuk diri aku sebagai seorang yg sudah dewasa..nanti lau aku dah kawin pown kenew ikut laki aku plak..huhu..xkan aku nak duk lagi ngan family aku kowt..hehe..

sunyi sepi tanpa dier.

Kadang-kadang kita akan rasa kesunyian ,

Tetapi kesunyian yg datang tu Hanya sementara,

Dan kadang-kadang buat selamanya,

Bagi orang yg selalu rasa dirinyer sunyi & tiada teman untuk berbicara,

gelak-ketawa,

Dan melakukan aktiviti yg kita gemari,

Mereka ini sebenarnya dahagakan kasih sayang dari seseorang

Agar dpt menemani mereka sehingga akhir hayat.

Bagi aku,hidup aku ini sunyi kerana

Aku tiada insan untuk aku sayangi

Yg bernama lelaki@kekasih .

Aku bukanyer memilih sangat tetapi,

Aku rasa hati aku ni mudah untuk berubah-ubah.

Cinta memang mudah dicari,

Cinta yg sejati sukar untuk dicari,

Ramai kaum hawa yg impikan

Percintaan mereka sehingga

Mendirikan masjid.begitu juga dgn aku.

Semua orang impikan sesuatu yg bahagia

Dalam hidup mereka hanya sekali dalam

Seumur hidup.

Dulu memang aku pernah kecundang

Dalam percintaan(cinta monyet)

Memang begitu walaupon cinta itu buta

Tapi,aku dpt bertahan selama 2 setgh thn,

Aku memutuskan hubungan ini kerana

Aku tidak suka dgn perangainyer

Yg macam”EVIL”

Aku tak nak husband aku nanti

Tiada iman yg teguh!!

Aku hanya mahu pasngan yg

Saling Memahami & yg penting

Kepercayaan serta dpt mendidik aku.

B'puasa b'jauHan Ngan Org T'syg!


ni adalah kali pertama aku puasa sorg2 kat dlm bilik dah nama aku duk sorg2 kan..haha
sgt seksa puasa kat sini!!dulu kat umah at least mama aku dah sediakan tggl nak mkn jerk..
ni kat sini aku kenew wat sndri..lg2 nak sahur!huhu..
nak turun cafe sah2 aku mls dah lah tgkt 3 cam tgkt 30 aku rasew..huhu..
pas tu puasa2 nih dah lah boring giller then line pown cam celaka!!
ntah bile la sabak bernam nak maju pown aku xtaW!!..Xpernah2 aku kenew pose sorg2 kat tempat celah hutan nih!apew la malang naseb..nape la poli ni xbg cuti smpna awal ramadan!!kedekut kecibaian!!

sekbek la poli pown xkejam sgt pasal raya nanti..lau dier xbg blik raya aku xtaw la..memank f2 la aku ckp!!


 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang