Pesta Buku Karangkraf

hye korang sume!agak lamaLAH gak aku tak update BLOG nih!ntah macam MALAS pown adew!ngan kerja2 assignmentLAH,miniprojectLAH dan cam2 LAGI LAH yg b'lambak KAN!memank KUSUT lah PALE aku nih!
pape pown tu sume dugaan STUDY kan.aku pown TAKNAK GIVE UP LAH KAN.adatLAH tu tuk studentKAN :))nasebLAH aku dah cuti sem BREAK nih leyLAH adew mase2 terLUANG nak merayap2 nih.OK,aku nak citer pasal HUJAN?kenape ngan uJAN?haha..just nak thanks jerk kat HUJAN coz HUJAN kan..

sebab hujan2 TUlah yg MERANGSANG(jgn PIKIR len) aku nak g KARNIVAL KARANGKRAF TU.memank BERBALOILAH kan..mane TAKnyer aku dah DAPAT apew yg AKU nak kan!so,dah TAK yah PIKIR2 lagiLAH kan..hee..sekali DAPAT pown dah OK lah kan!jauh tu memank juh LAH tempat tu but nak g nyer pasal HUJAN2 pown REDAH aje kowt!sampai kasut n seluar jeans aku basah macam MANGSA BANJIR plak..heehee..memank HAPPENINGLAH SEMALAM aku rasew!dah LAME tak HAPPY2 kan..haha.. apew yg adew kat KARNIVAL TU?
HUrmm,macam2 kowt but dier memank kpdkan JUALAN BUKU2 eg : novel,majalah2 dan etcLAH..hee..HADIAH Lg kowt diorunk memank SUKE bagiLAH.LOVE LAH MEREKA2 TU :)) nak dapat hadiah senang aje.adew GAMES memank senang NAK MENANG!

TEROPONG-TEROPONG !!


Izara Aisyah

*actually dier same tinggi ngan aku but kai kasut tumit tinggi nampak lagi tallLAH..haha..(tiada istiLAH jelez k)




kakak nih memank SPORTING lah..hehe..
(TEAM SKUAD MOTOR(lupeLAH group name diorunk..hehe))




bile aku memang GAME paling TERSENANG!hahaha yg lelaki segak tu PENGARAH PENGURUSAN MUTIARA.(tu jerk yg aku engat)yg wanita belakang tu plak EDITOR MAJALAH NONA.









*halamak hitam-hitam LAH..kah3

HUJAN YG MEMBERI SERIBU ERTI WAKTU SEBENAR :))



BLOG DISELENGGARA!

MAAF BLOG INI SEDANG DIBAIK PULIH ATAS SEBAB2 TETENTU :)


broadBAND,Coding Dan segalanyer!

kenape ngan broadband(bb)haha..saje jerk aku nak citer yang bb aku tinggal kat umah sewa.kat mane?SABAK BERNAM!!!(jaoh tak?)haha..memank giller lah bile blik2 jerk cek kat dlm beg bb aku takadew.aleh2 aku lupe nak bawa.huhu..terkilan pown adewLAH gak an.yew LAH umah aku tu dah tak pakai wifi dah.just bb jerklah harapan aku kan.hurmm,tp kan bile bb aku takadew aku rase cam aman dan damai jerk..haha..bukan satu alasan ok,but bile kita tak o9 walaupun 1hari rasew macm sume2 keje ley wat ngan TENANG lah..hehe..
nak plak dapat kaki o9 yg cam aku nih kan hurmm..memank susahLAH nak wat keja kan(lagi2 terbengkalai plak)haha..pas tu baru kelam kabut nak siapkan keja.tanpa bb pown aku boley RELAX LAH k!hehe..!!


sape kate maxis TAKLEY pakai kat sabak bernam?boley aje ok asalkan bukan dalam POLI(hostel lah).


ini pasal coding yang takabes2 nak susahkan OTAK aku nih.huhu..kenapelah adew coding dalam idup aku nih an.letihlah aku.engatkan study DIP lebihkan pada MEDIA GRAPHIC aje kowt..sebab aku memank suka graphic2 nih.asal nak balik cuti aje taksah kalau keje yg bertajuk CODING nih mesti ade je nak sibuk menemani aku yang lagi terseksa nih taw!coding ouh coding,kalau lah otak aku nih boley sepantas macam PROGRAMMING nyer owhg kan best.HUHU.


coding nih taksusah mane kalau usaha sentiasa SEMANGAT!


Khurafat

AMARAN : CITER NIH BAWAH 13 TAHUN DGN BIMBINGAN PARENTS BUT ADEW GAK FAMILY NIH BAWA ANAK2 YG USIANYER 4TAHUN KE ATAS!

  • first start story nih nampak cam best,start2 aje dah suspen tunjuk owhg meninggal.(konon2 first dah best LAH kan,memank pown ;p )hee..
  • pas tu,dah tengah2 tu cam BOSAN skit.(bukan skit BANYAK then aku TAKFAHAM SGT citer TU).
  • BUT,citer nih memank agak bebelit2 LOH.aku pown cam BLUR2 aje tengok.
  • kalau korg tgk mesti korg engat SI'ANNA(lakon SABRINA ALI) tu yg BUAT BENDE(ILMU HITAM) TU.but KORG SILAP.nak TAHU SAPE?KORG TGK AJE LAH..MESTI SAKIT HATI POWN adew ;) .. HAHA.
  • SAWAN pasal,sit kitorg duk tu memank HAMPEH tol LAH..bukan ROSAK or takBEST but belakang kitorg adew family nih memank bikin owhg sawan LAH nak tgk WAYANG pown memank tak tenteram TAW.family nih bawa anak usia 4taun keatas kowt!pas tu aku dengar anak dier ley kata "nih citer ape ayah"?huuhh,punyer lah nak tergelak pown adew sawan giller pown adew gak tiap masa bising dan bising!macam maner LAH diorunk ley bawa budak2 tgk citer2 begini walaupown adew owhg DEWASA sekalipown but agak2LAH lol..kesian budak2 TU!
  • babak suspen hantu tu asyik maen2 aje kat bahagian ATAS (SYILING LAH)
  • yg best tu kesian gak kat SUE & KECHIK (EYRA NAKKANO)kenew kacau ngan budak2(bdk kecik) kat blkg tu..haha..tergelak plak bile aku sempat m'yaksikan KEJADIAN itu ;) jgn MARA yew.
  • babak paling best "time VAN JENEAZAH XCIDENT LAH"
  • ending,SEDIH LAH ;(

Kalender Akademik 2011 (PSIS) telah BERUBAH!


Daripada dapat cuti 2bulan akhir sem nih aleh2 hanya satu bulan aje ouwhh..nak gak merasa cuti lame2 nih..huhu..naseb ouh naseb.mentang2 lah kitorg nak g LI kan.tak dapat nak merasa cuti 2bulan.hurmm sebulan pown xpew lah..alamatnyer duk lah umah sampai aku masok LI.kerja?hurmm,jangan haraplah mama aku bg aku kerja!xpasal2 elaun aku kene POTONG coz dh keja kan..!!HAHA.bukan taknak berdikari but keja takat sebulan aje sapew mahu ambil, takat partime(lg susah aku nak save nti) pown bape sen lah sgt kan,bazir tenaga aje.bek rehat2 ajelah nampknyer.




DILULUSKAN OLEH PENGARAH JPP




Sweettt takk>>??haha


halamak!cam betul2 aje plak kan.if betul2 lah kan woww bestnyer..haha..but aku bukanlah minat sgt pown..sekadar suke suki aje untuk melepaskan kebosanan yang melanda ini.nak buat keja malas plak lah kan.haha..mood nak wat xdtg lagi.lagi2 malam nih aku seorang diri di BILIK (umah sewa)haha..sunyi sepi lol bilik aku nih..haha..


gambar ini adalah rekaan semata-mata!!hee..



BULU MATA KAKI LALAT!


Dah tak ada kerja agaknya. Perempuan ni gunakan kaki lalat yang telah mati untuk dijadikan sebagai bulu matanya..kalau iya pown nak save JANGLAH sampai nak kedekut2!huhu..VUDUS plus pengotor LAH!!

PERGI JAHANAM TERTANAM POWN TAK PEW KAN!

jahanam dan jahanam!singa ouh singa!aku dah tak heran ngan sapew2 lagi.nak ker?hamik saje sebab ko ngan dier due2 memank PADAN kan!PERANGAI SAME , KETINGGIAN POWN SAME , PANDAI POWN SAME , HAPE LAGI KAN??hurmmm,tu jerklah yg aku taw!sapew lah aku kan nak menghalang kan.tapi bak kata PEPATAH'KAWAN MAKAN KAWAN NTI plak kan'huhu..(ishh,terasew ker?oopss sorrylah..aku peduli hapew k?


kenapew aku nak jahanam erk?sebab aku rasew adew owhg tu memank dah jahanamkan serta perbodohkan aku!aku mati2 punya percaya lah kan..aleh2 dier PIJAK aku tanpa aku sangke DIER cam tu..hishh,FIRST jumpe HARAP MUKE SAJE SUCI tapi BILA dah SERUMAH huhu..baru aku taw mner BERLIAN mner MAYAT BUSUK!(nk marah?marah aje,aku xnmpk pown)nak serang?serang aje aku xkesah!tapi dah besar kan xpayah lah nak gadoh2 LIKE BUDAK KAMPUNG KAN!nak face to face?hurmm,belum mampu sebab KAU SUKA POTONG LINE BILE OWHG nak CAKAP!LECEHLAH!nak kenew tutup MULUT KAU dgn S/TAPE baru BOLEH LAH.!


ntah sampai BILE lah nak duduk ngan DOT.. ini ouh.aku dah xsggup bile taw semuanyer.!!xpew2 wat bodoh aje.tapi NAK HADAP tu ishhh rasew aku kenew BACA AYAT2 BARU AKU TENANG OUH!(biadap ayat aku?ah,adew aku kesah?)tak sangke aku begini taw!LEPAS nih hape nak jadi jadilah!yang penting AKU BUKAN SEORANG PEMAAFF OK!SO,aku tak akan maafkan sapew2 yg wat setan kat aku tu!ALLAH memank mengampunk dosa umatnyer tapi aku bukanlah 'TUHAN'..aku hanya manusia biasew yg tak sempurna dan memank inilah SIFAT aku!
BUKAN PEMAAF BUKAN AKU PEDENDAM!

Congrats ANA RAFFALI!

TAHNIAH kepada sume PEMENANG DAN FINALIS AJL TAHUN 2011 NIH YG KE-25!

aku engat si HAFIZ tu lah yg menang kan..haha..mybe rezeki dier tp dier aku target menang persembahan jerk kowt..vokal sah2 aku target si BLACK tu..suara dah lah lantang best plak tu..haha..last2 si gadis chumil yg menang ANA RAFFALII!!!memank giller lah bile GADIS mude kalahkan SENIOR..HAHA.!tapi sayangnyer YUNA aku tak menang plak.xpew janji dah wat BEST PERFOMNCE!!!

JUARA LAGU AJL KE-25
(ANA RAFFALI)

Tiket"BURN"


kenapa?haha.walaupun tiket AJL nih aku dpt free gara2 menang contest kan memank senang2 aje lah aku BURN kan tiket nih kat owhg yg BERTUAH tu.!sebab?hari isnin aku adew class,lenlah kalau aku cuti or aku study kat area kl nih kan dan xmungkinlah aku akan PONTENG CLAss UNTUK kali KEDUA nih kan.!IMPOSSIBLE!HAHA.memank aku jeles lah xdapat nak pergi!terSENTAP taw!bkn senang nak dpt TIKET FREE nih ouh!


takpewlah mungkin belum rezeki aku nak g lagi an..BERTUAHLAH sapew yg dapat tiket aku tu kan!haha.



Yuna = hope menang lah tak kisahlah kategori ape pown lagi best JUARA AJL!hee!

;P

Cari Masalah Cari Penyelesaianya!

  • tidak cari masalah TAPI dapat masalah!
  • xabes2 masalah!letihlah aku nak nak ngadap muka kau taw!
  • jalan?ouh kali nih aku tidak akan mengalah lagi ok!
  • peduli hape aku!
  • kau mula kau lah tanggung,bodo!
  • HEY!aku dah hilang kepercayaan pada orang2 yg RAPAT ngan aku!
  • JANGAN HARAP aku nak BERBAEK OK!LANTAKLAH!AKU TAK KESAHPOWN!

lebih baek berdiam dari bercakap!

Wang & Handphone

1.WANG


  • ada apa ngan wang?huhu..aku nak mengisthrkan yang aku hampir bankrup!aku pown tak taw apew yg aku belanje sampai aku ketandusan kewangan taw!memank xdijangke akan jadi begini dan begini!!huhu.
  • belajar untuk menambung balik (mcm zaman kanak2 dulu ;P)
  • lepas nih aku kenew bijak berbelanja.alhamdulillah sekbek aku dapat ptptn.tinggal nak tggu owhg tu dtg aje..haha.
2.HANDPHONE


  • kenapa dengan handphone nih?haha..aku berniat untuk menukar hp aku untuk 7bulan akan datang..lambat lagi kan..haha..mula2 engatkan nak amik bb tp bile aku fikir hurmm,func bb xar sehebat xpressmusic yg memank music lah.haha.
  • hp nih pown bukan xpressmusic.aku dah servey price not bad lah kan.tapi aku nak tggu harga lagi trun lg best ley dpd beli due bende skali truss (dslr and hp)haha..
  • hp aku yg lama tu pown aku xakan jual.simpan aje.tu lah hp yg aku beli ngan hasil titik peluh aku bekerja taw.haha..hp yg skunk aku pkai hanya xpressmusic5130..murah jerk tp music memank terbaeek!!
  • dlm gambar biasew lah nmpk cam besar bile aku tgk kat kedai td,huh'memank comel dan oklah hp tu aku rasew.haha.!


30 Minit Aku Berfikir....!!



'Tahun Baru, Muka Baru,Hidup Baru'?ouhh,tidak bagi aku.kenapa?jum tengok apa yg akan aku taip dibawah ini>>


Nama aku still sama NUR ATIQAH BINTI MUSTAFA KHAIRE ;) 
(oopss stament bangang kan)haha,sowi!


tempat tinggal aku mybe berubah!dulu sentiasa duk kat ampang
(umah sendri)!
skunk bile dah sambunk study 'rumah pendua aku adalah parit baru
(umah sewa)dah tak tinggal hostel,dah besar kan.masa untuk independt plak!


tahun 2011 memank agak aku TERSENTAP skit bile umor aku akan masok 20TAHUN pd bulan MEI nanti.walaupun lambat tp memank xcaya lah umo dah 20 then rasew dah 'tue' lg2 kematangan yg aku xnmpk lagi pada diri aku nih!


cita-cita aku tak akan berubah!still sama (seorang photgrpher!)


azam aku tahun 2011 nih?hurmm apew erk??jum selongkar kat bawah,apew yg aku tulis::::



  • walauapapun,tahun nih gak aku mesti dapatkan gambar bawah nih



  • dah tibe masanyer pintu hati aku untuk mencari 'LOVE'..haha.
  • sebijik kereta before aku balik poli untuk sem5 nanti!
  • Berusaha untuk naikkn pointer aku lg!tak mo tetap jerk!sakitt!
  • Last sekali,handphone baru!aku taknak hp mahal2 ala-ala'blackberry tu'sebab aku nih seorang giller music so,aku akan beli hp yg xpressmusic terbaeknyer!mahal?ouh yg termampu aje dah cukup!

ha,nih lah handphone yang aku nak,harga?hehe..
(siri nokia 6700 slide)
5.2 megapixel !i like!
Price : RM 655 jerk,xsampai beribu2 pown kan walaupown gaya nyer classic kan lagi elegen..hee.

dah lama xpkai hp slide kan teringin lah plak nak pkai lagi.haha.
antara cermat dan tak aje lah.aku nih dah lah ganas skit.hp mahal2 beli pown memank kaki jahanam!haha.

dan habeslah azam aku untuk tahun 2011 ini!azam tahun 2010 yang tak tercapai?hurmm,adew kowt banyak kowt!haha.nak taw ker?aku bagi sikit jerk lah.malu2..hehe..>>>

  • Camera idaman aku belum dapat!
  • cinta sejati belum ketemui! :)
  • dendam lama belum terbalas!tunggu masa sesuai!(aku bukan seorang PEMAAF)!
  • Ubah perangai yg DEGIL gagal!
  • Bawa keta dengan CAREFUL pown FAIL!hee..
  • Bercuti dgn KAWAN-KAWAN!tak jadi plak tu!benci taw!
  • belanja anak buah g tengok wayang & maen bowling pown FAIL!haha.












 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang