Jangan jadi PENGOTOR boley tak?

Memank sakit mata apatah lagi sakit hati kalau dapur or bilik kita berselerak oleh owhg yg tak reti nak jaga kebersihan an.
ini kisah tentang HOUSEMATE aku(aku tak baek pown ngan dier,dier aje t'hegeh2 nak duk sini)sangat menyemak!bukan baya aku but umur dier lingkungan 23thn hurmm dah besar lagi tue an!tp itulah hakikatnyer dah besar sangat PENGOTOR nak MAMPUS!boley diakatakn satu rumah nih tak suka ngan sikap dier yg sangat PEMALAS BABI!~
ikut kan memank nak aje HALAU,but bertahan aje lah an hanya tinggal 1bulan setengah aje kan..huhu..==.ape yg membuatkan sampai rase marah giller kat budak nih..
ha,meh aku list kan perkara-perkara best :

  1. dah masak tu janganlah tinggalkan aje begitu an basuh lah.nih tak sampai 3hari lepas nak balik tu tolonglah basuh(sendiri masak sendiri basoh)jap nih xpasal2 kitorg yg kenew basuh(nak elakkan berulat).
  2. periuk nasi td aku tengok memank dah adew dot..dot..(bukan ulat,ape ntah aku pown tak tahu)biarkan aje tengok dier basuh or tak nti.!
  3. paling aku benci rase nak potong aje lemak2 dier tu dah buang air besar tolonglah kan (sendri phamlah,geli nak jelaskan)hee..hishh DASAR F****Y PENGOTOR YEW!
  4. dah masak tak nak basuh,nih kan pula pinggan2 yg dah guna tolongLAH basuh SIAL!jgn engat kitorg nih bawah kau,kau nak buli kitorg tidak ok!belum mase nak shoot kau balik k!
  5. bilik aku ngan kwn aku sah2 lah kenew share ngan dier an so,nak taw apew dlm bilik tu adew?ha,sejak dier pindah kat sini bilik kami sangat bahang dan sakit mata bila nak masuk gara-gara dier!.
  6. baju selonggok tak basuh!then pkai balik baju yg tak basoh tu!eeiyaaaaaaaaaaaaaa PENGOTOR LAGI 1JUTA BILLIOONNN AH!
cara nak tangani masalah ini memank adew tapi tak pew,kitorg akan bg peluang yg terakhir!kalau lepas nih dier buat gak..haha..taw lah naseb dier yg akan datang!buat apew aku nak hormat owhg macam tu kalau dier pown tak reti nak hormat yg adew dirumah tu..dah lah menumpang!SEMAK aje masok RUMAH tu!dan hope lepas nih nek sem 5&6 tak dew lagi jumpe owhg yg macam itu lagi!

~ape yg aku kata nih bukan nak m'aibkan owhg ok,just nak menulis untuk luahan aku nih aje.so,sapew2 yg terasew tu aku tak taw lah an..rasenyer aku harap korg bukanlah DARI GOLONGAN diatas nih yer..sebab aku taw korg mesti PEMBERSIH giller kan ;))) heee..~

Ratu Shawl


terima kaseh kepada intan izzatul yg memilih aku yg tak berape nih join contest dier..HAHA.
aku pown memank tak tahu apew yg aku nak gayakan untuk unik2 nih an,but aku try jerk apew yg patut..hee..dah maaf coz hanye aku jerk kowt yg lewat htr contest nih..busy giller akibat mintx cuti extra ha,amik byk giller class ganti. =p .
apa pun nih lah hasilnyer.




Maaf if tak seberape =) heee

Tension Teramat!


sangat stress giller!
1.hati tersentap bila ramai lect2 kitorg sangat menyampah nak masok class DIP 3c..huhu == memank lah giller!tak pernah2 cam nih.sem lepas memank nama 3c selalu naek aje,tup tap aleh2 sem nih lagi teruk kitorg kenew.kitorg bukan melawan bagai sangat (ntah,aku sendiri pown tak taw hnya lect2 aje yg taw)
tak nak salahkan mereka sebab mereka yg ajar so kitorg hanya duduk diam-diam aje.

2.tak sangka dlm byk2 lect adew yg menangis coz ngan perangai kitorg!(nama dier memank aku xakan mentionlah dan salah kitorg memank tak taw ape mybe kitorg xprasan ngan silap kitorg an).

3.dan aku pown tak tahu kenape sampai adew lect yg xsuke ngan class kitorg.aku memank tak taw nak berkata apa kan.(mood memank tersentap dan berfikir blik).aku rase silap2 bile kitorg nak nek sem 5 konpom ramai yg xnak ajar kitorg!(mood : sedih)

kenape mesti adew short sem?
ini memank lagilah aku tension!dah lah short semua bende nak kenew buat ngan agak KELAM KABUT!paling tension ngan LI ah..nak buat LI pown payah.dah ar surat aku htr xsampai.(memank f***)kan aku dah mensarut2 nih.huhu.dan yg kali ketiga aku akan dapat surat LI nih.kalau yg ketiga nih gak aku hantar by hand lau xdapat,memank abeslah aku.dan kalau aku dpt joh dr kl like sabah(aku claim duit tiket nti)



sabar memank separuh dari iman but sabar itu ada batas!
dan stress pown memank melampaui tahap batas skunk nih!

AIR & HANTU

AIR


sejak dari minggu lepas lagi air kat sekitar sabak bernam,selangor nih asyik adew then tak ada!hurhh == letihlah cam nih.kalau ari2 baju anta DOBI then makan KAT luar..memank tggu mase BANKRAP lah aku!yew lah air asyik tak adew jerk.dulu tak adew pown cam nih!
nih aku benci ngan selangor nih.(pihak yg berkenaan) nak kata tak bayar air mustahilLAH.yew lah jelas2 ari tu adew masok TV3 pasal air kat selangor nih an masalah TOL ar!tolonglah cepat2 bagi air.dah ar kitorg duk umah sewa nak g class..len lah umah sendiri adew tangki boley lah cakap an.nih umah sewa TEMPAT study plak ULU PERUK pendalaman giller!


mengharap air kembali seperti sedia kala ouh.

TAK BOLEY IDUP TANPA AIR TAW!

silap ari bulan,aku kalau dah bengang sampai tak ada air memank malasLAH aku nak g class..pontenglah jawabnyer memank peduli hapew aku an.huishh,memank terseksa doht..peritnyer lagi giller.nih baru kat umah if kat asrama huhu..lagi SAWANlah aku!


HANTU

kisah hantu betulalah . bukan rekaan ok.kejadian kat
umah sewa aku parit baru sabak bernam,selangor.
(hamik kau joh lagi pendalaman tak?..haha).nih berdasarkan housemate aku lah yg dengar dan nampak kan.ok,mase mule2 kitorg masok rumah nih memank xadew papewlah kan.biase2 aje.malas nak fikir kan coz umah kampung ah biasalh tu kan.bila dah bapew bulan duk kat sini masing2 baru dpt rase bende2 cam nih adew.sebab diorunk merasai nyer sendiri.kwn aku sowhg lg nih nak g toilet dlm 4pg lah an,mula2 dier dengar bunyi burung lah kan,so pedulikan aje burung hantu aje kan.bila dlm bapew saat plak bunyi bende tu ketuk-ketuk lagi adew cam seret2
(maybe rambut dier terkena kat atap umah kami kowt).dengan pantasnyer kwn aku tu berlarilah.yg lagi sowhg nih 2ari lepas(baru lg k)dier nak g tandas skali adew housemate kitorg nih temankan lah..dengar bunyi yg sama gak then tetibe dier nampak adew lintasan kat bilik air belakang tu(memank cuaklah an,dah lah pintu blkg tu jarang2 buka..hee)dah selesai tu diorunk masok bilik tanpa berkata-kata.hurh!namapaknyer hantu kat sini semakin ngada2LAH..Padahal kitorg final pown belum lg.stress?hurmm,lagilah tak adew langsung!selalu kalau kat asrama time msk or nak final memank akan adew gangguan..nih belum apa2 dah muncul secara perlahan2..hanya ayat al-quran jerklah yg mampu terucap :)
dimana-mana pown setan memank akan ganggu idup manusia!HATI-HATI.



Dah lame tak dengar lagu nih!satu kepuasan!

Hala Tuju tak menenTU..

Plan nak g tugu negara(hee) tak pernah2 pergi an walaupun menetap kat kuala lumpur..haha..but kitorg g taman orchid.bila nak g tugu tu sekali terlajak jalan LAH..huhu..nak patah balik dah malas lagi2 waktu kemuncak owhg nak balik kan.hurrm,memank harapanLAH.
last2 destinasi terakhir..haha..
LihatLah PIC-PIC yg tak berapa lawa sangat..HAHA.iyeLAH kitorang nih bukanNYer chante macam selebriti kan.HAHA.



Destinasi di tuju : ke macdonald!HEHE.
Lokasi : Mcd Jalan Pahang.

before nak g ala-ala 'photoshoot' kenaLAH makan an.HAHA.


model separuh bayar..hee..
Taman Orchid,Kuala Lumpur.
Masuk free untuk hari biasa aje.
if cuti sekolah or cuti khas kenew bayar=RM1 aje.(xmahal pown.)


Taman orchid,sah2 LAH banyak bunga Orchid an.HAHA.


Hasil tangan aku..hikhikk..


Chera Strawbery


Kepoyoaan terseLAH..hee


Oopss!abaikan perut ku.HAHA.




Bad STUFF..haha


Chantek


Love This PART!candid dikacau.HAHA


aku tak tahu apew yg aku cari..HAHA


By :Chera


I love This PART ! :)


Ya!SAYA PENCINTA ALAM FLORA :)


By : TeqahKhaire


KLIK! snap !


Penat dan Dahaga!


Salji taknampak LAH plak.HAHA.


Jangan amalkan begini semasa MEMANDU!heee.PESANAN!


Lokasi terakhir:Tasik Titiwangsa




Mana SALJI ??haha


PLAYGROUND! love ok!




time nih tak hujan lagi,selang beberapa minit hujan giller ngan lebat nasebLAH adew PONDOK untuk berteduh law tak abesLAH kitorg basah kuyup.




Chera & Teqah





Nice babe!





Teqahkhaire





Finally,destinasi terakhir adalah ke tasik titiwangsa.hee..
sampai2 aje kitorg kenew kacau ngan BUDAK2 BODOH lg bangang!
geram giller takadew ADAB LAGI BUDIBAHASA!nasebLAH budah belasan yg BANGANG aku rase!errrgg,memank biadap!

seperti biasa kitorang amik gambarLAH an.dengan kebosanan duduk dirumah lagi plak cuti lama an ape lagi pergi LAH jejalan dimana2 tanpa arah tujuan.HAHA.

dan menempuh JALAN jem.biasalah kan kehidupan KOTA yg sesak LAGI memeningkan!HUHU.


Untuk maklumat lanjut mengenai destinasi berikut sila layari :










memank tak percayaLAH Terpilih!HAHA

time kasehLAH kat intan izzatul coz memilih teqahkhaire untuk menyertai segment yg bertajuk "ratu shawl".hikhikk :)



  • actually,bukan hanya 2owhg tapi adew lagi dalam 6owhg coz totally = 8owhg.Pesaing sangat best!(cehwahh,ayat poyoLAH plak)haha.



Congrats!finally,ally bertunang!

HAHA..sapew ally?ala,tak kan tak kenal kowt..
Pengacara poupular an ALLY ISKANDAR lah..haha".


Aik kecik2 si Ally Iskandar ni ramai jugak peminat yang cemburu eh bila Ally Iskandar bertunang dengan Aishah Zainal(naib juara gadis melayu musim pertama).baru saja dapat sekeping gambar. Nanti jika ada gambar lagi,akan update lagi. 


Tahniah Ally!




Bukan TAKNAK BAYAR..tapi..!!

Aku bukanLAH seorang yg kedekut LAGI KEDEKUT kan!tapi nak bayar tu aku rasew agak MEMBAZIR & TIDAK ADIL TAw!yewLAH bila owhg sume dah duduk luar barulAH sibuk nak ada transport utk budak2 NIH!LECEHLAH.
dah duk LUAR pown still nak KONGKONN ker ha?tolongLAH fahamiLAH ouh!owhg bukannyer KAYA SANGAT macam SULTAN BRUNEI tu ok!duit len pown nak sara IDUP pown xcukup taw!


isu nih hanyalah pasal transport for budak PSIS!bila kitorg dikejutkan ngan taklimat untuk transport pada hari khamis yg lalu.so,kitorg malas nak pergi then engat nak trus balek aje lah kan.but,hampeh tol ouh adew lect jaga kat pintu pagar!betapa dilayan bagai budak sekolah aje!taklimat tu patut hanya tuk budak asrama sudahLAH.nih ngan yg tak terlibat pown kenew gak!seksa jiwa aje lagi sakit hati!


taklimat tu pasal kitorg kenew bayar RM10 tiap bulan nmpk memank xbyk lah kan bagi yg duk asrama tu okLAH,nih yg duk kat luar macam2LAH nak kenew bayar ok!dahLAH diWAJIBKAN membayar utk setiap PELAJAR kowt!SHIT!lagi vangang bila
"sama ada naek @ tak naek tetap gak kenew bayar!!!memank damnLAH!
rasa macam semakin benciLAH taw!kalau macam tu better sume owhg takpayah duk luar abes citer,duk luar ngan duk dalam lebih kurang same jerk kalau dah situasi macam nih ouh!


bukan nak kutuk PSIS tu tapi perbincangan tu memank ntah papew jerk,patut buatlah undian nak kenew bayar or sapew yg nak nek aje kenew bayar.nih tak trus rasmi WAJIB bayar!ergghh!lagi kesian bus tu hanya lalu jalan besar,xboleh masuk jln kampung kecil
(MEMBAZIR KOWT).naseb umah kitorg jalan besar but kitorg lebih rela nek kereta yg ade jerk,xpyh nak ikut mase lagi JADUAL!











Boley TAK JGN..??

bukan nak ngumpat,nak dengki @ yg sekutu dengan maksud2 tu an.just nak tulis ape yg aku nyampah sangat sampai xley nak cakap.HAHA.


kalau rasa diri tu bagus sangat xpayahLAH nak tunjuk anda tu baek or BAGUS sangat!lama2 owhg pown makin MENYAMPAH lagi BOSAN?taw ker or buat2 xtaw ha?THINK ABOUT K!


then,tolongLAH jangan berkira sangat lagi PEMALAS!layan macam PENGEMIS meminta sedekah taw!BUT,nak wat cam mner terPAKSE TEBALKAN MUKE!(disini aku xnak mention nama sape2 sebab ni hanyaLAH luahan aku sebagai seorang PENULIS yg TAK BERBAYAR. :) haha)


benci?tak kesah lagiLAH tak heran!kalau setakat BUKAN harta sendiri JANGANLAH nak BERLAGAK ok!tolong hargaiLAH ape yg ada sekarang serta syukurLAH oitt!!


SUSAH?hurmm,itulah lumrah hidup manusia bila dah senang macam sampah dibuatnyer,bila susah layan bagai penuh adat istiadat raja rasenyer!TAPI,apa boley buat sebab kesianLAH terPAKSE rasenyer!LAU tak LANTAK LAH ouhh!PEDULI HAPEW MANUSIA KAN!manusi tak semua yg BAEK ok!NAK BAEK cariLAH zaman skunk dah tak macam zaman DULU ok!BAIK MEMANK DIBALAS BAIK & JAHAT PASTI DIBALAS JAHAT!


dulu cakap macam2 kat manusia,skunk manusia tu plak yg jd BFF ok!
memank taksangkeLAH.haha.menjilat sisa makanan yg terbuang di tong sampah!
(terase ker..?jgn mara aku,sebab ni blog aku suka akuLAH)


hina?huishh,oit manusia TOLONGLAH jangan HINA owhg sampai macam tu sekali ok!teraseLAH ouh!manusia xderk perasaan ker?mybe manusia skunk xsedar nti bila manusia dah mempunyai sebuah keluarga,baru dier taw PERIT macam UBAT yg paling PAHIT nti.
kalau setakat bukan hak milik kekal jangan nak BERLAGAK lagiLAH!
adoih!payaLAH lagi menYAMPAH taw!











PERGILAH KAU!

AKU SANGAT TAK KESAH GILLER VAVI! apakah maskud itu?hnya aku2 jerkLAH yang taw..
(xperlu dijelaskan lg disini yew).


aku hanya mampu berkata "KAU MEMANK TAK GUNA"


terkena aku untuk yg kali keDUA!dan TAKMUNGKIN akan TERKENA lagi untuk kaliKETIGA!


ntah bangang sangat macam maner aku ley TERPEDAYA SETAN!


dan KALI ini TIADA LAGI PELUANG KEDUA UNTUK mana2 Yang BERGELAR MANUSIA!


dan aku MYBE akan MULA ANTI-MANUSIA DOT..DOT..











**dan aku pown tak taw apew yg aku merepek nih!hee**

semuanyer DUIT dan DUIT!

  • Masuk tandas kenew bayar!lau bersih tak pew nih hampeh,yuckss!

Gambar hiasan jerk..but toilet cam nih ok,bersih kot!
  • parking makin lama makin CEKIK DARahLAH.kopak duit taw!

Gambar Hiasan.HEhee..

  • TroLI pown DUIT,seksa plak tu bile tetibe duit syiling tak dew..haha.
  • barang makin lama makin naek harga..so,naekLAH elaun@gaji baruLah FAIR..nih sesakLAH if macam nih OUH!!

Part 2 :WALL



Ye!saya memank HAPPY time nih :)



to chera : if ko perasan aku ubah sikit pic nih..hehe..



telah di'ubah suai sikit..hee



Natural PILIHAN saya :p haha.






i like ok!


saya bangga dengan MALAYSIA !


ByE!

Time zone : 4:30 petang.
Location : Bangunan baru karangkraf,Shah Alam.
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang