Tiada Lagi Contact Lens okey!

kenapa tiada lagi lens?HAHA..sebab aku dah insaf nak memakainyer lagi..huhu..abes seluruh mata aku merah2..mybe salah aku juga kan sebab beli lens yang murah2 kan..dulu time aku pakai lens yang mahal2 xderk pula jadi cam nih..first2 pakai lens nih okeylah xderk kesan lagi kan..bila dah beberapa bulan hurmm aku pakai walaupun baru satu jam mata aku dah merah++pedih taw..betapa sakit giller..rasa nak mati pown adew time tu (: haha..nak kata aku xjaga kebersihan tak mungkinlah kan even aku xpakai pown aku cuci 3kali sampai aku puas hati dan xderk abuk pown yg masok kat dlm case lens tu..huhu..bila dah jadi macam nih apa lagi kene marah kan sape suh pakai lens..haha..bende dah jadi kan dah terlambat..hehe..Okey,aku pergi jumpe doktor mata nak tahu dier cakap apa?"nasib baek awak dptkn rawatan cepat kalau awk biarkan aje macam tu silap2 awk boleh B***"haha..faham2 lah yew..aku kenew ulser mata then dalam mata aku nih adew biji2 kicik tu..skunk nih nasib dah kurang sikit just mata still merah2 sikit jerk..kesan dier memank mendalam giller kan!
lens yg aku pakai tu yg dr korea tu lah yg sampai setahun jerk maximum,minimum 6bulan jerk kan..aku pakai xsmpai 6bulan lagi..lepas nih kalau aku nak pakai pown lebih rela beli yg mahal..or mybe mata aku xsesuai ker an..tapi kalau korg baca dlm mana2 news pasal lens nih mesti adew gak mereka ckap "elok pakai yg terjamin punyer dr yg korg xtahu dr mana buatannyer"


Ciri2 mata sebab pakai lens :

  1. ulser mata.
  2. mata kemerah-merahan
  3. pedih.
  4. gatal-gatal.






  • lepas nih if korg2 nak pakai pown boleh but better korg beli lens yg mahal lagi puas hati xnak pakai freshkon yg hanya basic 1bulan aje korg guna blincon 3bulan aku jamin giller sebab aku pernah pakai.

  • tak payahlah beli lens yg murah2 tu silap2 nti mata elok nmpk terus,xboleh nmpk lgsung jgn nak menangis sudah.
    [just nasihatkan jerk bukan nak takotkan korg okey!]



bye lens (:

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang