First Day Practical

Salam Tengah hari..aku actually lapar tahu..tapi segan nak g cafe sorg2..haha..terpaksa buat blog nih kejap.hehe


aku engat aku kena interview nih senang lah an..sekali hamik kau..dier interview aku betol2..kasi terbaek punye sampai otak aku semput nak cari jawapan..eh lupe plak,aku parctical kat sapuracrest petroleum dekat sikit ngan umah aku..haha..
okey,sambunk balik...

Intai-Intai kejadian time inetrview :

1.aku dtg kul 8 tp kul 9 bru dier dtg..xpew sabar kan aje.

2.Dier interview aku 2jam okey..menggila aku xsenang duk jap..huhu..

3.tnya setiap subject [aku katakan,hurmm cuti 2bulan nih saya tetibe lupa lah encik,naseb dier gelakan aje..kah3]

4.menggila aku tgk coding dier..tp naseb dier ckp sini xderk coding sangat..huhu..[lega lol]

5.pakaian bebas sangat kecuali g site aje ley kai jeans..haha.

6.Supervisor aku en darmanto[bukan indon yew,jawaz kowt..haha]
dier lah yg interview aku ouhh..dier terangkan aku pasal firma nih.lg satu aku lupa dier suh aku cakap apa yg you tahu tentang sapura nih[aku jawab sepatah patah]haha..

7.yg best aku suka dengar tentang dier tunujkan pelan2 projek..memank the best lah okey..haha..firma aku nih byk projek cctv dan diorunk byk g site kat penjara..the best..aku mahu..haha.

8.masa dier terangkan baru aku tahu semua perkara tak semestinya IT aje terlibat bende lain pown adew : civil,mechanical,engineering..nampanyer pas nih aku kena belajar math elektrik[huuh,abes lah otak aku]

9.tempat aku bukan mcm korg adew meja sendiri..aku kena g duk bilik meeting tuh..lau adew meeting g merempat kat tempat abg2 dan kakak2 tuh..huhuhu..sadis kan..yew lah sume dah penuh..

10.Sejarah berulang balek seperti dulu hanya aku sowhg jerk perempuan yg practical kat situ dan 3owhg lg lelaki dr UTEM dan UMP[agak segan2 mula2]haha.naseb adew kakak2 nih..hampir nak dikatakn ramai laki ouh..huhu..

11.Baru first masok akak tu dah belanja aku lunch..
[serba salah aku]hehe..dan2 jerk kan..wakaka.

Dan akhir kata,SELAMAT BEKERJA lah untuk korg yew :)Sumpa aku cakap LI tak boley maen2 LIKE kita maen dlm class dulu okey ! hehe..

Like Like Like :)

Hye korg ! kitorg saje2 gatal nak msok contest "about relationship" tak semestinyer couple okey tp "relationship KAWAN"


Kalau korg free nak mintx tlg like page nih


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.236876926328325.80656.214175608598457#!/aimansyarafi


then like pic kami :)


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=247892858560065&set=a.236876926328325.80656.214175608598457&type=1


terima kaseh  muahhx !

5 blog yang terbaek bagi teqahkhaire :)

selamat tengah hari sume :
okey hari ni aku nak buat entry pasal blog yg aku memank suka godek2 dan bila aku open jerk memank xbosan lah kan..nak tahu siapa punye blog lihat dibawah nih yew :

5 blog yg best dan best :)

1.Hanis Zalikha

Sape tak kenal dengan hanis zalikha blogger paling terkenal kat malaysia.Blog hanis nih simple tp yang best tu aku suka giller baca part kecantikan and tips2 yg len..suka gak tgk pakaian yg slalu dier pakai sweet lol..dan post2 entry dier pown memank terbaek lah :)





ni lah empunya blog

Hanis Zalikha

2.Maria Elena

ha,yg nih lg best..apa yg best skali aku suka tengok video2 kat blog dier yg sweet dan cute..dan paling aku suka bila dier ckp english wallaweh memank xderk slank melayu lansung sedap kowt bila dengar even dier ckp malay pown an hurmm gadis melayu terakhir..kepetahan dier berckp tu memank terbaek lah then owhg pown xbosan2 bila ada jerk post2 dier yg menarik dan mencuit hati..hehe..kalau nak tahu post2 dier sume dlm BI terror an kalau lah aku pown ley speaking2 like dier an..hehe..if dier jd pengacara an mesty best kan..hehe..


 Gadis yang petah berbicara Maria Elena Zarul

3.Nisa Kay

Apa yg best about nisa nih aku suka entry dier "AKU,DIA & DSLR"
coz dier nih pandai giler lah dlm bab2 fesyen kira berani lah dlm memainkan warna even warna terang pown..hehe..suka tengok bila dier beraksi dicamera sume pic dier chantek giller..jelez sikit :) hehe..blog nisa nih pown adew tutorial adobe,shawl dan tips2 kecantikan gak..bagi aku even dier x makeup an memank lawa taw [series giller].
 


Gadis Sweet Nisa Kay

4.Rames Studios

Blog nih aku baru tengok beberapa hari yang lalu bila tengok jerk blog nih huhu..sumpa aku jelez okey!kenapa?kau tgk lah dier nih pandai adobe lol..adoii geramnyer aku bila lah aku nak jd cam dier an..sumpa aku cakap adobe2 dier kemas giler then sangat2 real2..pic2 dier pown sumenyer chantek sesangat!dier nih memank terbaek lah dlm photography & adobe tutorial ! aku suka tgk adobe manipulation dier sangat kemas teramat!




5.Ezhan Artwork

okey,blog ezhan nih aku tahu pown dr paper berita minggu taun nih kowt tp aku xengat bulan bapew.apa yg menarik blog dier nih,dier memank xkedekut ilmu mcm kawan aku tuh!hehe[jgn mara ye]dier suka bagi tutorial2 adobe yg best dan about photography gak dan software2 yg best utk download..if ade jerk tuto baru aku terus try kdg2 tu adew yg susah tu aku xtry pown series xmenjadi lol..haha..blog dier nih lebihkan kepada artwork dier.




* ultimately I want to apologize for my language if there is a less polite about you andexcuse me for steal your picture:) hehe


Bila Kereta Berada Di tengah2 Tol Sg Besi !

ini cerita semalam nyer kejadia,time tu aku otw nak balek umah dr owhg kawen at negori ke kl lah kan..masa perjalanan tu memank okey tak derk plak keluar apa2 signal kat meter tu an..masok umah rehat pown okey lg..lps kuar dr umah rehat aje ouchh dah nampak signal batery dah low..aku tanya ayah aku nih signal apa [nampak sgt tahu bawa jerk kan..kah3..]ayah aku serba salah nak bgtaw..last2 dier kata xpew jalan aje..aku yg bawak nih risau jap yew lah kang takot2 xsampai umah plak..aku pown jalan lah[bawa keta 140 k/m] nak rushing nyer pasal an sebab takot tak sampai b4 apa2 terjadi last2 b4 sampai tu memank terjadi lol kat mane?kat tengah2 tol smartag sg besi !!!! argghhh apa lg aku gelabah jap coz blkang aku adew keta yg macam FUCK !!! dier xreti nak tolak ansur sikiit..dier engat aku suka hati jerk ker nak benti keta ha?dgn baran aku dah datang aku g lah kat keta belakang tuh aku ckp

"eh bang tak ley pin lagi kuat ker ha?sabar lah jap keta saya breakdown taw engat saya suka2 jerk ker nak benti keta kat tgh2 nih ha?"kata aku.

"len kali bawa keta tu kat tepi lah nyusahkan owhg aje"kata cina shit tu !

"kalau keta aku[rasa hormat dah hilang jap]nak rosak kat tengah2 jalan nih nak wat cam mner dah tetibe mcm nih,kau nih keta jerk mewah tp akal xderk!!!"kata aku.
"hey,jaga sikit mulut kau tu"[terus blah dgn menunjukan aku FUCK"]kata cina vavi !

aku xbalas pown..dalam hati aku kau bw keta laju2 then kena langgar ngan lori padan muka kau..[memank hilang tol sabar aku ngan cina bodo tu..macam nih ker 1malaysia ha?


naseb abg aku smmpai then tolak keta kat tepi sikit..then after 1jam 15 minit PERONDA PLUS pown datang tolong cas kan batery untuk smpai kat petronas tu aje coz keta tu memank tol2 dah xley gerak terpkse call truck nak tarik.walaupown keta service keta MAHAL macam mner pown kalau bende dah nak jdi nak buat mcm mner kan so,terima jerk lah ..merungut tu mybe ade kan..nih lah dier ujian daripadaNYA nak uji tahap kesabaran kita :)


*tp part aku gadoh ngan cina setan tu abes sume kesabaran aku..

*sabar tggu owhg peronda datang memank sabar lg2 cuaca panas terik then ujan renyai2 then panas balik..tu lah betol2 uji kesabaran aku..[agak sedikit fobia if nak lalu highway tu..hehe]



 





 

Pengantin Muda [Selamat Pengantin Baru]

Salam.dah seminggu rasa aku xupdate blog nih..makin cuti nak abes makin menjadi2 plak aku nih asyik busy aje memanjang sampai nak keluar ngan kawan2 pown xderk masa!okey kali nih aku nak cakap2 pasal "kawen diusia muda"..anyway aku nak wish  

"SELAMAT PENGANTIN BARU"  
kat kawan aku nih namanyer salina[lynn] ngan pasanganyer.

Location : Seremban 3,Negeri Sembilan


SEMOGA BERBAHAGIA YEW ! SELAMAT TINGGAL LAH DUNIA MUDA KAU..HAHA
[Kalau nak tahu umur die sebaya aku lah lol..20 okey !]

sebenarnya kawen usia muda nih tak salah lebih baek untuk mengelakan maksiat berlaku kan.so,jangan lah pandang rendah sangat even ada kawan2 korg dah mendirikan rumah tangga 
[termasok aku nih pown..hee] mybe dah jodoh dier nak kawen awal kan..kawen muda salah,kawen lambat pown salah..ni lah manusia skunk berfikiran kadang2 slow xberkembang kan!engat!jgn samakan diri anda dengan owhg lain.but b4 nak kawen tu kena lah betol2 sedia,lg2 perkara zahir dan batin..jgn plak nak kawen sebab ikut nafsu..kawen sebab ikut sunnah rasulullah s.a.w dan ikhlas sebab kawen nih bukan perkara maen2 pondok2 masa kita kecik tuh.ckp pasal kawen nih aku xnak lah letak sasaran aku nak kawen bila sebab kalau letak sasaran nti takot2 terlajak ker an..hehe..biarlah segala2nyer yg menentukan :) 
[yg penting aku ada keja bru ley kawen jgn time study nih rugi nti..haha]


BISKUT SARANG SEMUT

Hye ! patutnyer semalam dah aku post entry nih tapi sebab ntah nape tetibe blog aku xley nak post then upload pown biol2..nih pown td aku nak cek blog aku rasa takot2 jerk..tp skunk nih naseb dah okey :D

okey resipi nih lebih kurang aje sama mcm semprit cuma beza bentuk dan bahan adunan kena tambah tepung sagu dan kastard lebih nak kasi nampak kuning :)


Bahan 
250 gm butter 
100 gm gula halus 
350 gm tepung gandum.....] 
100 gm tepung jagung.......] di ayak 
1 biji kuning telur 
1 s/teh esen vanilla 

Hiasan 
Sedikit coklat rice 
sedikit manik gula kecil(warna-warni) 
secukupnya paper-cup kecil 

Cara 
1. Pukul kembang butter dan gula. 
2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata. 
3. Masukkan tepung dan gaul rata. 
4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam paper-cup. (Mariam guna acuan 
marukku) 
5. Taburkan coklat rice dan manik gula kecil. 
6. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit). 
7. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
 






[BISKUT SARANG SEMUT]

Perempuan Tgk wayang sebab HERO?

hurmm,nampknyer dah 3post dah aku buat termasuk yg nih 
[agak jarang lah aku nak post byk2 an ] cuma hari nih ntah asal lah nak wat post lg an..aku tengok adew sowhg manusia nih tweet2 pasal
 "PEREMPUAN TGK WAYANG SEBAB HERO"?

Bagi aku lah kan perempuan tengok wayang bukan sebab HERO tp mybe bergantung pada title movee tu dan pelakon2 nyer..dan mungkin juga adew di kalangan mereka nih b4 nak tgk sesuatu movee tu mesty tgk thriller or tnye pd kawan2 yg dah penah tgk movee tu..kalau diorunk tgk citer sebab heronyer aku rasa memang membazir lah kowt..melainkan kalau hero dier tu teramat2 sgt dier minat an :)
aku tulis nih pown sebab aku perempuan dan tak semua perempuan nak tgk wayang semata2 HERO okey ! dan aku lau nak tgk wayang aku akan baca sinopsis then tgk thriler kat utube if best tgk if x xyah tgk ..download aje (: hehe .. jap2 memandangkan aku rasa adew sesetengah laman web download movee nih yg dah kena sekat so nampknyer xley lah aku download..nak membeli tu rasa agak berat takot lau citer xbest ouhh !


[Ha,yg nih aku minat]
hehe,mengelabah kan !



AKU TAK BODOH !

okey,aku baru saja tengok movi nih td.."AKU TAK BODOH" citer nih dah lama dlm setahun yg lalu dan skunk aku baru tengok..saja nak komen sikit tentang citer nih.Masa mula2 kuar kat wayang dulu memank aku tak tertarik langsung nak tgk mybe sebab tgk title dan poster tak menarik kowt.tp walaupown bende tu sume xtertarik an tp jalan cerita dier memank best lah kelakar dan sedih tu mesty adew..
tak sangka aku ley layan gak citer2 nih.

  • citer nih pasal persahabatan,keluarga,kasih sayang..
  • sebuah keluarga yg kaya tetapi malangnyer anak2 kurang perhatian dan kasih sayang menyebabkn mereka nih lakukan perkara2 yg slalu buat parents diorunk asyik nak salahkan diorunk aje..
  • lg 1 family nih miskin kasih sayang ada tp ayah dier xpandai nak tunjukan then si ayah nih mempunyai masa lampau yg lalu disebabkn si anak sukar nak terima si ayah nih..
  • seorang guru yg tak pernah nak beri peluang apa yg student lakukan dan mengajar dengan penuh ikut kepala aje tanpa memikirkn keadaan studentnyer..[naseb aku dulu2 xderk dpt cikgu cam nih..haha]
  • macam biasa last skali mesty lah sume owhg insaf dan dan minta maaf sesama mereka terutama anak mereka yg selalu terabai dan jd tempias bila parents diorunk gaduh =,=


Result Dah BEBAS !

wah wah ! seronok tak terkata aku an bila result dah kuar..padahal lau result aku nih dekan xpew..nih hampeh [xderk fail.harap maklum]
apa pown alhamdulillah lah aku xderk fail,actually aku cuak gak tgk result aku yew lah soalan selaras [ala ala spm tu an] mau xcuak mengelabah sikit..tak sangke lah adew 2 subject apa nih object oriented ngan cyber aku ley dapat B..OOP tu memank susah giller sampai kawan aku tu nangis2 call mak dier , kata susah teramat..pas tu soalan dier pown memank xderk lak dlm buku lab kitorg lg ar ...
cyber plak aku buat maen2 sebab aku aku baca pown men2..yg aku baca betol2 tu lah yg aku dapat corot sikit..hehe..[pelik]

Tak pernah2 kitorg kena tggu result sampai sebulan..huishh lps aje aku tgk movee td terus nak buka hurmm terjawab sudah sume persoalan result aku nih..walaupun xdekan tp insyallah aku nak buat better lg sampai last sem aku nak try gak dpt dekan walaupown skali xkesah lah (: agak aku akui mendapat anugerah cemerlang xsesenang seperti aku kat skolah dulu..dekat poli nih agak susah lah nak dapatkannyer sebab kena bermain dengan pointer..hehe !lepas nih baru lah aku ley tido lena,lau x asal esok jerk aku kena tggu jam 8:30am nak call poli tuh then ley lah pikir LI plak :)


[ agak poyo kan.. (: ]



Bagi yang akan menjalani LATIHAN INDUSTRI 
[mengikut firma masing2]GOOD LUCK lah yew :)

dan yang akan masok ke next sem plak 
SELAMAT PULANG KE SABAK BERNAM YE (: HAHAH


Lensa Kami (:

walaupon cuaca terik gila tp xmematahkan semangat untuk membuat sesuatu sebagai hobi :) tahap kepanasan memank panas teramat !
so masa yang ada nih kitorg berhabes bersama Lensa (:




Location : Shah Alam [aku xengat nma tempat tu..haha]


TeqahKhaire credit by Chera 







Gambar ini hanyalah tujuan kesukaan sahaja tiada kena mengena untuk menunjuk-nunjuk
okey :)
[Pic nih juga telah diubah suai menggunak adobe photoshop action memank best dan terbaek]

Chera credit by Teqahkhaire :)






Gambar2 yg kitorg snap nih pown xlah sehebat photogrpher terhebat just sekadar ingin tambah sikit ilmu dan suka2 sebagai hobi jer ;)

Location terakhir : tutti frutti,wangsa maju

[thanks to chera coz belanje aku tutti fruti nih,disebalik tutti nih an xsangke lah plak kitorg jumpe si ehem ehem nih apa lagi menunggu lah sampai lah dah nak senja dah akhirnya kitorg dapat,pelik gak sebab nape aku begitu excited sangat nak tggu..yg penting dier sporting dan baek :) nak tgk pic dier?haha xpew lah aku segan nak paparkan..hehe]






[Thanks chera belanje aku taw,xsia2 lah kita g tutti nih ada makna dot..wakaka]

akhir kata , pershabatan adalah penting.
percaya dengan kawan yang betol2 tiada salahnyer.
berhati-hati memilih kawan ;)
last skali kawan yg terbaek aku ada ialah kawan yg rapat dengan aku dan kenal siapa aku ! bukan kenal dgn aku coz nak jd STALKER
maki hamun akan aku bagi nanti !




SELAMAT HARI KAWAN SEDUNIA
[NIH IKOT SUKA AKU LAHH..HAHA]



Lensa Konvoksyen (:

okey,di sini teqahkhaire ingin ucapkn to CHERA congratulation konvonyer yg berlangsung beberapa hari yang lalu..hurmm,nampaknyer chera dah abes pown pengajiannyer diPSAS..hurmm,lps nih giliran aku lah pulo kan..haha..jelez plak aku tgk dier konvo dah bebas tu yg best(:.sebelum si chera tu nak hantar jubah dier balek an so tak sah kitorg nih menjadi photgrapher lg merangkap model antara satu sama lain..haha..apa lagi..aku pown snap dier byk2 coz time konvo tu dier xsempat nak amik pic sgt..al maklumlah masing2 dah bekerjaya an
[busy masa..hehe]..haha..


Location : Politeknik Sultan Salehuddin Abdul Aziz Shah,Shah Alam
                       [rase aku silap eja lah..hehe]







Congrats Ye (:


* kawan aku dr kecil lagi
*tempat tinggal sama umah len2 :) haha
*dier lg tua sikit lah dr aku,tu yg dier konvo cepat tuh..haha..
[jgn mara yew chera]
*tamat konvo dalam kos pengurusan perniagaan
*kitorg memank suka keluar LAST MINUTE sebab itu lah yg mendatangkan hasil :) haha.. apa yg datang hasil tu?haha..rahsia kitorg so korg xley tahu kang abes pommMMM..hehe !!
*jangan give up dalam apa jua cabaran okey..fight!fight!hehe



Hey ! aku pown dah graduate taw,korg xnak wish kat aku ker :(
sedihlah xderk sapew nak wish kat aku..wuaaaa :(
mane adew,aku lom graduate lagi lah LI pown lom lagi taw..result pown kena tahan taw..HAHA
saje2 nak try pakai baju besar nih :) hehe

[mood : aku tak sabar nak abes STUDY]




5 alasan computer perlu di shutdown bila sudah gunakanya

Setiap kali kita menggunakan komputer, setelah selesai kita waijb melakukan proses shutdown. namun, biasanya beberapa user kadang suka males menunggu proses shutdown yang agak lama, jadi langsung saja matiin dari tombol power atau dari stop kontaknya.

Nah bagi yang pernah melakukannya disarankan untuk baca pembahasan ini. Bila kita terlalu sering mematikan komputer dengan cara mematikan hubungan kuasa ke komputer tanpa melakukan proses Shutdown, ada beberapa kendala yang akan terjadi:


1. Pada saat proses Shutdown komputer akan mendaftar semula komponen komputer yang terpakai (digunakan) dan software serta data yang dipakai atau yang di delete.

Kalau kita mematikan komputer secara langsung, maka komponen atau software serta data yang digunakan tidak boleh disimpan kedalam registri, sehingga bila terjadi masalah pada komputer maka komputer tidak dapat menjalankan system recovery berdasarkan tarikh atau masa yang di tetapkan.

2. Pada saat proses Shutdown, processor memberikan perintah kepada bios untuk menghentikan segala kerja-kerja komponen peralatan, sehingga arus atau daya yang terpakai ditamatkan secara normal.

Tapi kalau kita mematikan langsung maka komponen komputer secara mendadak mati tanpa pemutusan arus secara normal sehingga lama kelamaan akan menimbulkan kerosakan pada komponen komputer.

3. Pada saat proses Shutdown fan komputer akan bekerja dua kali lebih cepat untuk proses pendinginan processor, kalau kita mematikan komputer secara langsung, maka pendinginan processor tidak bekerja secara normal, maka lama-kelamaan processor boleh rosak.

4. Pada saat proses Shutdown system memory akan dikosongkan, sehingga pada saat komputer digunakan lagi, maka memory sudah benar-benar dalam keadaan refresh, kalau kita mematikan komputer secara langsung maka besar kemungkinan memory boleh rosak.

5. Pada saat proses Shutdown hard disk bekerja untuk menyimpan data yang diperintahkan processor serta menyalin data komponen serta software kedalam pendaftaran komputer, kemudian head hard disk akan kembali ke posisi awal (ke kedudukan tidak membaca hard disk).

Kalau kita mematikan komputer secara langsung maka selain data komponen dan software tidak disimpan pada registry, juga posisi head hard disk berada di tengah-tengah silinder hard disk, sehingga pada saat dihidupkan semula komputer boleh merosakkan silinder hard disk sehingga terjadi Bad sector hard disk, lama kelamaan akan menyebabkan hard disk rosak.

Itulah sebabnya mengapa pada saat proses Shutdown komputer lama untuk mati.Oleh sebab itu hendaknya jika mematikan komputer harus melakukan proses Shutdown terlebih dahulu, bila kita tidak mahu ada masalah kerosakan pada system komputer, baik software atau hardware nya.

Alfredo Fetucini




Bahan Bahan :
  1. Fetuccini[spagehiti yg tebal tu..rebuss yew]
  2. Olive Oil
  3. Whiping Cream 1L [bukan susu dutch lady,susu nih kota dier warna putih dan khas untuk buat sapgeheti kuah putih]
  4. Ayam,sotong,udang[kalau nak letak apa pown boley tp ikan jangan lah xsedap nti..haha]
  5. 1/2 kecil serbuk lada sulah
  6. Bawang Putih[Cincang]
  7. Sedikit Serbuk basil..
  8. Sedikit Serbuk Oregano[yg mcm daun2 herba,botol hijau]
  9. Cendawan butang
  10. Sedikit Serbuk Parmesan Cheese
  11. 5 sudu besar tepung jagung [bancuh dengan air]
  12. sedikit garam
Cara-Caranya :
  1. Panaskan minyak zaitun[guna minya biasa pown boleh tp kurang lah..hehe]
  2. tumis bawang putih
  3. masok sotong,ayam dll..
  4. masok whiping cream,tepung jagung yg dibancuh air[sedikit demi sedikit sampai kuah tu jadi pekat ...]
  5. kacau sup pekat[jgn henti kacau nti akan ade ketul2]
  6. masuk serbuk lada putih,sula,hitam[kalau perlu],oregano,hirisan cendawan butang.
  7. masuk 1/2 sudu serbuk parmesan dan garam secukup rasa :)
  8. hidangkan mengikut kreativiti anda .. TQ :)



Alfredo Fettucini 

Zoo Melaka vs Zoo Negara

Assalamualaikum 
okey lah tak nak buang mase bebel2 nih an lgpown aku rasa mase aku cam dah tak de sgt nak update blog2 nih semenjak aku kena ulangkaji blek buku2 programming aku gara-gara LI..sebab apa?sebab tempat yg aku LI nih bukan tempat bdk LI yg biasa dan sgt2 aku takot taw sebab tu aku nak study blek..lagi2 abg ipar aku kata "mybe nti dpt first project airport cctv
[apa kena cctv ngan bidang aku?]"perghh!sentap jap tau,cuak aku xnak g li lah!okey TAMATstory LI [terciter lak]

Location : Zoo Melaka,Ayer Keroh [Melaka larh okeyy]


Entrance Fee : Adult = RM7 Child = RM4  [Siang]

                          Adult = RM10 Child = RM5 [Malam]


Tram : Adult = RM2 Child = RM1


*Mcm biasa kalau nak masok apa2 tempat cam nih an selalu 3 tahun kebawah xpyh bayar !

mesti korg tertanya2 an kenapa muroh?sebab zoo melaka tak sebesar zoo negara,kl tu walaupown dalam tu xbyk sgt binatang then lg satu beza zoo negara ngan zoo melaka nih adalah sebab zoo melaka nih binatang2 dier bebas [hanya yg jinak je mcm monyet,burung,poney,bangau,swan .. harimau dan yang ganas2 tu xderk lah okey memank ade gak ramai yg mati nti kat dlm tuh]
tak di nafikan zoo negara memank lg besar dr zoo lain tp keistimewaan zoo lain nih aku rasa lebih best sebab aku seorang bekas pekerja zoo negara :) haha .. tp binatang2 kat zoo negara banyak walaupon xbebas mcm zoo melaka dan animal show pula adew banyak haiwan kecuali elephant show dah lama xderk !

Dulu time aku kerja zoo aku taw selok belok kat dlm tu..siap jalan pintas jalan curi lagi..tp nih bila aku dtg sbg pelawat hurmm bru aku tahu rasa cam mner bile sesat dan tak tahu sesuatu tempat walaupon dah ada map..[naseb map free,zoo negara kena bayar taw] !! haha


Terasa ker?


  • kenapa kau suka sangat buat orang bengang? 
   -___-

  • kau suka ungkit kisah lama kan?

  • kau suka sebarkan cerita buruk pasal orang kan?

  • kalau dah bersalah, kau nak deny pun takde guna. semua orang tahu dah kau yg salah ah. -__-'

  • kot ye pun nak bergurau kenalah bertempatlah ok -__-'

  • dah lama clash pun kau boleh kata rindu kat ex? -__-' 

  • ada org tu profile picture bajet comel je

  • kalau tak berbudi, hidup kau takkan berguna jugak.

  • suka sangat salahkan orang lain

  • selagi boleh ada je kau nak komplen

  • kenapa suka kondem orang lain?

  • sudah2 la dgn kau punya Public Display of Affection tu

  • Cermin diri sendiri dulu lah der..

  • kau sentap sangat pehal? sah2 dah terasa.

  • Berlagak kau tu tak ke mana pun sebenarnya ah..

  • Tolong hormati orang tua ya

  • kalau prasan sangat boleh blah ah. eh

  • kau dah besar jgn lah act immature sangat doh 

  • Apa kata kau bersyukur sikit , ini komplen memanjang.

  • Jangan nak fake sangat lah, just be yourself.

* Setiap apa yg aku tulis aku tahu mesty adew yg terase kan..okey,tu aku xnak amik tahu sebab aku akan cakap "ini blog aku semua isi blog ini adalah luahan dr seorang penulis" kata owhg kalau adew yg terasa tu aku nak buat cam mner,mesti lah si terasa akan rasa spicy kot an :) okeh!cool sudah kalau betul tu ubah2 lah yew b4 adew sesetengah owhg yg makin menyampah plak an ngan sikap anda2 okeh!

* kita memank xsempurna tak salah kalau nak ubah demi kehidupan pada masa akan dtg 
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang