Pengantin Muda [Selamat Pengantin Baru]

Salam.dah seminggu rasa aku xupdate blog nih..makin cuti nak abes makin menjadi2 plak aku nih asyik busy aje memanjang sampai nak keluar ngan kawan2 pown xderk masa!okey kali nih aku nak cakap2 pasal "kawen diusia muda"..anyway aku nak wish  

"SELAMAT PENGANTIN BARU"  
kat kawan aku nih namanyer salina[lynn] ngan pasanganyer.

Location : Seremban 3,Negeri Sembilan


SEMOGA BERBAHAGIA YEW ! SELAMAT TINGGAL LAH DUNIA MUDA KAU..HAHA
[Kalau nak tahu umur die sebaya aku lah lol..20 okey !]

sebenarnya kawen usia muda nih tak salah lebih baek untuk mengelakan maksiat berlaku kan.so,jangan lah pandang rendah sangat even ada kawan2 korg dah mendirikan rumah tangga 
[termasok aku nih pown..hee] mybe dah jodoh dier nak kawen awal kan..kawen muda salah,kawen lambat pown salah..ni lah manusia skunk berfikiran kadang2 slow xberkembang kan!engat!jgn samakan diri anda dengan owhg lain.but b4 nak kawen tu kena lah betol2 sedia,lg2 perkara zahir dan batin..jgn plak nak kawen sebab ikut nafsu..kawen sebab ikut sunnah rasulullah s.a.w dan ikhlas sebab kawen nih bukan perkara maen2 pondok2 masa kita kecik tuh.ckp pasal kawen nih aku xnak lah letak sasaran aku nak kawen bila sebab kalau letak sasaran nti takot2 terlajak ker an..hehe..biarlah segala2nyer yg menentukan :) 
[yg penting aku ada keja bru ley kawen jgn time study nih rugi nti..haha]


5 Conteng Petak Membebel:

Tyra Nylea said...

eh ur friend muka die familiar owh!

TeQah Khaire said...

yew ker..sebab dulu dier duk ampang
mybe u pernah nmpk ker an..

MiZz ShINcHaN said...

jdoh tu... btl ckp u tu, khwn muda slh...khwn tua pon slh... haizzz... org zmn skrg cm2 peel la...
xpe... jdoh d'tgn Tuhan. :)

TeQah Khaire said...

tu lah persepktif diorunk nih kdg2 berbeza..
ntah apa yg diorunk pikir pown xtaw.

NURAMOY AKA AMOI said...

wahh muda dah kahwin..hurmm dah jodoh die..
semoga kekal ke akhir hayat =)

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang