Zoo Melaka vs Zoo Negara

Assalamualaikum 
okey lah tak nak buang mase bebel2 nih an lgpown aku rasa mase aku cam dah tak de sgt nak update blog2 nih semenjak aku kena ulangkaji blek buku2 programming aku gara-gara LI..sebab apa?sebab tempat yg aku LI nih bukan tempat bdk LI yg biasa dan sgt2 aku takot taw sebab tu aku nak study blek..lagi2 abg ipar aku kata "mybe nti dpt first project airport cctv
[apa kena cctv ngan bidang aku?]"perghh!sentap jap tau,cuak aku xnak g li lah!okey TAMATstory LI [terciter lak]

Location : Zoo Melaka,Ayer Keroh [Melaka larh okeyy]


Entrance Fee : Adult = RM7 Child = RM4  [Siang]

                          Adult = RM10 Child = RM5 [Malam]


Tram : Adult = RM2 Child = RM1


*Mcm biasa kalau nak masok apa2 tempat cam nih an selalu 3 tahun kebawah xpyh bayar !

mesti korg tertanya2 an kenapa muroh?sebab zoo melaka tak sebesar zoo negara,kl tu walaupown dalam tu xbyk sgt binatang then lg satu beza zoo negara ngan zoo melaka nih adalah sebab zoo melaka nih binatang2 dier bebas [hanya yg jinak je mcm monyet,burung,poney,bangau,swan .. harimau dan yang ganas2 tu xderk lah okey memank ade gak ramai yg mati nti kat dlm tuh]
tak di nafikan zoo negara memank lg besar dr zoo lain tp keistimewaan zoo lain nih aku rasa lebih best sebab aku seorang bekas pekerja zoo negara :) haha .. tp binatang2 kat zoo negara banyak walaupon xbebas mcm zoo melaka dan animal show pula adew banyak haiwan kecuali elephant show dah lama xderk !

Dulu time aku kerja zoo aku taw selok belok kat dlm tu..siap jalan pintas jalan curi lagi..tp nih bila aku dtg sbg pelawat hurmm bru aku tahu rasa cam mner bile sesat dan tak tahu sesuatu tempat walaupon dah ada map..[naseb map free,zoo negara kena bayar taw] !! haha


0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang