SELAMAT BERPUASA

Salam Semua !
Selamat Pagi (:
Disini Teqahkhaire ingin mengucapkan
"SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA"

Di bulan puasa yang mulia ini tingkatkan keimanan korg,
kurangkn prasangka negatif korg 
terhadap sesiapa pown yew (: hehe



Demo Boley Main Tak Pandai :)

Location : C4 Wangsa Maju



Selamat Petang ! tiap petang aje mesti mengatok tahap giller kan!
[bg aku lah..hehe] lunch td nih aku bengang giller ngan 1kedai kat c4 wgsa maju nih 'JOM BALI' . adew kata sedap dan xsedap tp time mula2 aku makan dulu sedap gak.Tp td aku g lah an
[sorg2 jerk aku lunch]
dah lah amik order LEMBAB,Makan pown LEMBAB nak mampos giller !
35minit aku tggu xsampai2 lg makanan aku last2 aku g kaunter just bayar air aje then keluar lah resit skali ngan makan..

aku ckp "eh2,saya nak bayar air jerk,nasi tu cancel okey!saya tggu sete€ngah jam makan saya xsampai2 padahal owhg len dtg dulu dah sampai2 ape kes ha??nak suh saya bayar makan plak !
[casher tu lelaki,ensem.Tp marah dah giller aku peduli apew aku lps kan lah PANAS aku nih kat sape2 yg adew kaunter tuh..huhu..

dialog 2 : laen kali service tuh cepat sikit if 15mint lambat xpew nih buat owhg tggu sampai stgah jam plak..!pikir lah sikit okey ![pastu aku trus blah ngan muka ketat tahap giller]

then aku makan lah Mcd Lunch tuh'filet o fish'.


Location : JJ Ayer Keroh & Taman Reakreasi Ayer Keroh




 Nih PIC paling giller,naseb xderk owhg lalu lalang..haha..
if adew pown xramai sgt pown (:


Credit by WallaWaniey :)
[nih baru cool giller]
engat senang ker nak hamik LIKE cam nih payah ouh,sebab aku buat xjd2..hehe
 
Bosan kan tengok PIC aku rata2 sume ala2 gitar an..
padahal maen nyer poyo2 aje..huhu..
okey,gitar nih bkn kepunyaan aku tp kepunyaan si WallaWaniey tuh..
dier menang contest Yuna Inspired tuh
so , kitorg pown guna lah gitar nih untuk photoshoot kitorg kali nih kan..hehe :)


Location : Bandaraya Hilir  [Malam]

 Nih Sungai Melaka adew boat lalu sini ley naek
tp aku xnek pown sebab aku dah pernah nek
Tiket for :
Dewasa : RM10
Kanak Kanak : RM5
[Below 3 xpayah okey]

[ If korg g sana an then rajin,jalan lah kat kawasan2 tepi tuh memank sesuai
ouh lg2 snap pic memank chantek..lagi satu kat kampung morton pown chantek tp aku xpergi pown sebab masa dah lewat giller ]


Okey,part malam nih actually aku xberapa pandai sgt lah an..sebab cahaya tu memank 
aku xpandai nak control so nih hanyalah pic2 biasa2 aje ..
bg aku lah an if nak snap pic waktu mlm memank
aku rasa payah sgt..hehe..xpew nti aku akan belajar lah sikit2 yew :)

Muka xboley blah
[naseb lah xdew apew2 pic yg plik time memalam tuh..hehe]

Entry KHAS for WALLAWANIEY !


hye dan hye :D
ari nih memank aku relax nak giller
[padahal aku adew keja yg belom disiapkn lagi nih..haha..TOLONGG!!]
okey,kali nih aku berpicture picture wif cuzen[wani] yg rapat nak giller dr kechik sampai lah dah besar[kitorg sama baya] sampai lah macam2 rahsia kitorg genggam..HAHA :) al maklumlah cuzen aku tuh sejak2 jd retiss nih kan memank susah lah nak jumpe dier nih..busy aje memanjang sampai nak kuar pown kena buat appoiment kan.[wani,jgn mara yew].Kali nih kitorg berdua aje :) dr event simplysiti tuh ke hotfm dan seterusnya ke.....


Location : Taman Reakreasi Ayer Keroh,Melaka.
         Bandaraya Melaka. 



About WallaWaniey :
 


  • Study at BANGI[KPTM] kos yg aku xsuka..HAHA..dier hamik ACCOUNT![aku memank benci lau bab2 nih tp dier x..cool] 
  • StudenT DEKAN 4 semester berturu turut [gila,aku pown lom dpt dekan lg].

  • dr kecil sampai dewasa kitorg nih asyik nak sesama aje.

  • dier lg pandai dr aku sebab tuh time skool2 dulu lau adew keja math aku campak aje kat dier,even dier ajar aku pown aku wat xtaw aje sebab aku xsuka MATH yew..harap maklum..HAHA.

  • lau BI pown aku xreti suh aje dier translate kan..HAHA.
  • ramai kata muka kitorg nih LIKE sibling,twin but kitorg nih hanya cuzen aje.aku pown xtaw tang mana yg sama kan ^^

  • perangai dier ngan aku lain tp adew setengah tu aje yg adew persamaan.dier nih more pada keayuaan lah konon an..HAHA.dan aku nih more lg kejam2 sikit cam tuh (:

  • dier dah adew teman lelaki,aku jerk belum mempunyai lagi :(

  • jap2 hot nih ! TEMAN LELAKI dier FIZO OMAR taw.tak percaya okey g kat facebook dier WallaWaniey . [eh,gurau gurau] Jap2,to MR A jgn hamik hati yew :) saje suka cari pasal!

  • dier nih baek orangnyer suka senyum bukan macam aku muka sepanjang hidup nak ketat aje kan..hehe..

  • BOROS dier memank tinggi ! HAHA

  • naseb dier terror bawa manual ley tumpang sekaki..wakaka.

  • dan aku akan jangka 6sem nih sah2 dekan lah..perggh ! xpayah nak bayar duit MARA .. best2 :)

  • GOOD LUCK yew untuk cuzen aku yg THE BEST nih ! 

  • Last2 jap ! aku nak BOTAK weh :) HAHA


Nih Guitar yang wani menang dalam contest Yuna Inspired cipta lirik tuh
[dier reti or tak men guitar nih?tanye lah dier..haha]













 @
 @


[ Mintak Maap if adew bahasa yg kurang sopan sikit dr aku yew wani :) ]

 

Kanak Kanak Kini Remaja Kah? (:

Selamat Malam (: 

yes esok relax kat umah .. yahoo !
[padahal esk aku balek kampung].okey hari jumaat nih aku memank teramat stress giler sebab aku kena buat sistem aset inventori guna access..sebenarnya aku bukan hebat sgt pakai access tu,tp nak wat cam mner aku redah aje lah kan..tu sampai owhg sekeliling tuk ari nih aku marah2 aje..sorry babe !okey,TUTUP citer !

kali nih aku saja2 nak imbas kembali time aku kechik2 dulu kala..
bila imbas balik time kechik2 memank seronok kan lps tu bila pikir2 balik an,alangkah bahagia kalau dpt jd kanak2 balek kan,bahagia giller lah dr idup menjadi dewasa nih skunk memank semakin rumit dan rumit ! lg2 bila tgk keadaan fizikal tubuh badan kita dah besar..wuaaa tu memank paling aku tak suka..lau besar sikit xpew nih hurmm MENGEMOK adalah aku dapat !

Okey Bermula Pic aku nih start dr tahun 2006 sampailah skunk lah yew..hehe..ce tengok pic2 aku time dulu2 memank muka stock skema kan..haha


Nih masa umur aku 6 tahun,chomel kan?haha
sorry lah if pic nih kurang jelas,aku snap kai camera aje[xderk scan lah ;p )


Tahun 2006 : Form 3 SMK SERI KERAMAT 3 apa ntah aku dah xengat..huhu]
apa pown zaman sekolah memank THE BEST ! Lg2 adew abg2 ensem..kah3



Left : Tahun 2007 [xtutup aurat kat kepala lg..hehe]
Right : Tahun 2008 , time nih aku form 5 dah 
[dah besar lah konon an] haha..Slim kan aku?hakhakk..


Left : Awal 2009 nih,aku keja kat zoo negara..hehe..sebab nak tggu result spm,time nih memank dah merdeka giller lah..enjoy dot..bape lama aku keja situ?ha,1tahun,hamik kau..haha..[time nih still slim lg ouh]

Right : Januari 2010,aku akhirnya dapat masok PSIS tu..kos apa?programming..susah?serach google apa itu programming'.hehe.lps setahun aku bekerja baru lah aku sambunk belajar..memank byk kli gak lah aku pikir nak bljr nih,lgpown kerelaan aku sendiri bukan paksaan dr sesiapa pown.bila aku masok poli aje,hamik kau badan aku dah jadi mcm pic bawah tuh..GEMOK okey ! BENCI Seyh !


Left : 2011,aku skunk nih tgh practical at sapuracrest petroleum at jalan enggang,dekat sikit umah aku tuh..tp lah kan aku dgr2 diorunk ckp xlama lg nak pindah..kat mana?kat TM?bukan telekom malaysia yew..

but THE MINES..aduhh,sesak aku nak g joh2 kat sana 
[mengharap biarlah aku tamat LI dulu ouh,pas tu nak pindah g lah..hee]
kalau aku adew transport aku xkesah,nih aku nak nek bus memank payah lah..huhu 

Right : Pic aku yang sekarang nih,ha tengoklah bentuk fizikal aku lain kan dr dulu sampailah skunk kan..berbeza dan tu sebab aku nak kembali ke masa dahulu kala..huhu..adew owhg badan dier dr dulu sampai skunk sama jerk like kwn aku tuh..tuh kdg2 jelez aje even dier mkn byk pown stay cam tuh..huhu..metabolism dier tggi kowt..cam aku rendah aje..HAHA ! 

**Nak Kurus bersenam lah kan dan finally berat aku dah turun 4kg,

bukan senang okey,susahh**

Jap2,b4 tu aku nak kata lah kan,makan nasi tu tak mengemokn tp setiap makanan yg kita ambil tu kena lah sukat kuantiti tu jgn ikut nafsu nak mkn aje,tu yg jd berat badan tak terkawal tuh..hehe.

Harry Potter MENGECEWAKAN !

Wuahhhhhhhhhhhh ! [mood :tgh menguap]hehe..al maklumlah petang2 cam nih lau dpt tido memank best kan..hikhikk..aku terpaksa duk kat sini lg 4 bulan setengah sebab aku kan LI..huhu..okey,TAMAT bebelan aku ! nih aku direct terus nak citer pasal Last harry potter nih ouh..hishh selamat lah aku xtgk citer nih dlm 3D sebab ramai kata tak best lg2 effect 3D pown bukan best an best lg TRANSFORMER nyer 3D..lgpown last nih xbyk aksi sgt lah..menyampah aku..

Aku memberi komen PEDAS bahawa :

  • kesinambungan citer nih dr part 1 sgt slow [bikin mengantok].
  • 30 minit berlalu asyik dok potpetpotpet saja.okey,mybe nih jln cerita dia an nak tahu hal sebenar.teruskan.
  • walaupown citer nih hampir saje 2jam but bg aku 2 jam tu lau asyik dok bebel aje,memank owhg mengantok.
  • part paling best professor snake tu mati then harry tu g lah kat prof tu,coz prof tu nak kasi tahu hal sebenar and dier suh harry amik air mata dier yg sedang mengalir utk mengetahui hal sebenar.
  • tujuan harry potter nih nak taw siapa bunuh parents dier aje,tu jerk .. tu yg buat sampai ntah bapew epsd then ngan halangan2 lg an.
  • actually,professor snake tu xjahat pown ouh,dia jadi mcm tuh sebab masa silam dia bersama mother harry potter dulu.[nak tahu selanjutnyer better tgk lah..haha..ala,download aje]aku pown tgk download aje..haha.
  • paling tak sangka harry nih tolong bdk dragon tuh gara2 nak elak dr api yg berwajah ular.
  • lagi best abes sume bangunan hogwarts tu musnah.Aksi pown kurang lol.
  • part kelakar bg aku lah an..harry potter tu dah mati then ley plak idup balik..haha..time tu memank dah start best..start best nyer time 1jam ouh..lambat an aksi2 tuh..
  • The Best ENDING 19tahun kemudian,bila mereka sume dah berkeluarga,suka giller lah bila tgk muka2 diorunk like dewasa giller ngan dah ada anak2 lol..ron with harmonie..harry potter with [lupa lah name bdk pompuan tu..hehe]aku ulang part 2 lbh 6 kali sebab suka .. hehe.. dragon pown dah kawen then ada anak.Anak2 diorunk tu sume dpt msuk skolah hogwarts tu.Suka giller tgk si harry potter tuh jadi daddy lol [hot giller] dan segak bergaya :-)
  • Part mengecewakan tuh , hampir sume bg aku mengecewakan terutama part byk sgt dier bebel2 then lama plak tuh ngan effect 3D yg xbest[ramai pihak berkata begitu].Part 1 dulu pown aku rasa xbyk bebel2..mungkin mcm aku ckp tu memank jln cerita utk ending dier an tp susahlah nti penonton nak menilai kan.

Star : 3 sahaja aku mampu memberi !




THE END !
[If adew sambungan lg pown xpew..hehe..aku nak tgk part family diorunk..kah3]

Nape TWITTER aku begini?

Wuaa ! aku benci betol lah kalau dah di upgrade bende baru tapi tak best memank aku benci giller lah lol !dan aku geram giller bila aku dah lah suka kai twitter dr fb tu tetibe tgk dah rasa len mcm .. patutlah mlm td tweet aku xley buka rupanya dier upgrade lol..kalau lawa xpew..nih hishh xbest dah ouh..nak taw cm maner jdnyer?


jadi cam nih ouh..korg nyer cam nih ker or cm dulu gak?kan xboley tgk follower dan following kita ouh..hisshh,nyusahkan aje.if adew sapew2 taw an cam mner nak kembali ke bentuk asal tolong lah aku yew :( .. aku dah selongkar sume setting dier lol tp xderk ape pown yg berguna aku rasa..huhuhu !

Hizami , Nak Header Satu !

Selamat Pagi ! okey,hari yg bosan kan bg aku ye .. tak nak banyak citer aku just nak update entry pasal 
"Blog Budak Lelaki Sebelah Pintu" kenapa aku buat update nih sebab dier adew buat contest lah ye (: contest dier senang aje. babe,nak join? okey,click Pic dibawah ni ye :


 


 Syarat2 pown senang aje tak susah mane pown.then lps tu kena lah plak buat slogan,aku tak suka buat slogan sebenarnyer tp sebab contest dier nih punyer pasal aku nak gak try berSLOGAN nih an hehe..kena lengkapkan slogan yg dier bg. dan slogan aku cm nih ye " Ke Hadapan Hizami,aku nak Header satu sebab jelez tgk kau suka tukar2 header dah la tu smart okey,if aku dpt header kau,if xchantek blkang citer (:".Siap dah slogan aku yg ntah apa lah an,apa pown aku try aje ye..hehe. Done !

tag to Suka Duka Kehidupan WallaWaniey.
 

FULLHOUSE Malaysia Not Korea (:

Update Update dan Update ! today nak update tentang lensa kami lah.
Last Saturday,memank suka plan last minute atas sebab2 tertentu..haha..[dan2 jerk kan]tempat yg kitorg pergih nih memank tempat makan lah..nak kata sedap dan tak sedap tu belakang citer lah then harga pown standard lah an restoran mcm nih memank nampak mahal sikit..tp hraga ala2 kenny rogers aje.[mahal sikit aje]

Makanan dier western lah,kalau masakan melayu an hanya adew 3jenis aje [nasi lemak = memank sedap],[curry laksa] and [curry mee].Restoran nih tak silap aku adew 

4 cawangan di sekitar kuala lumpur dan selangor sahaja :
  • Ara Damansara
  • Giza Mall,Damansara
  • Jln Yap Kwang Seng
  • Sunway Pyramid [f1 floor] 


Location : Jln Yap Kwan Seng,Kuala Lumpur.
Place    : FullHouse Lifestyle Store and Cafe. 

Aku g area sekitar KL aje sebab damansara tu aku xtaw sgt.



Book For Menu


Breaded Chicken Cutlet and Iced Lemon Tea
RM 16.90 & RM 4.90


Olio Spagheti & Apple Juice
RM 13.90 & RM 5.90


Wasabi Fish and Wedges 
RM 16.90 

Kalau hari biasa adew lunch like Mcd tuh lg best ouh..tp tu lah jauh plak dr tempat keja aku nih..hehe..


Example menu :

Chicken Chop + Mushroom Soup + Ice Cream + Lime juice
RM 14.90 [murah kan] tp tu lah service charge dan tax memank lain..hahaha.





Model Part 1 : Chera Chyrll

 

 Model Part 2 : Walla Waniey
[Gf fizo nih eh eh terlepas plak :P]




TeqahKhaire as Student PROGRAMMING :D

Couple AND Together




   

Kenapa Begitu Jauh Nih ouh si Chera lol !

Okey,tamat sudah pasal fullhouse nih,actually aku g pown sebab nak kan tempat yg menarik aje dan makanan dier pown sedap lah gak an bersesuaian dgn harga dan lg sedap nasi lemak
[sambal dier memank best]..hehe..apa pown lps nih xg lah kowt..lps nih g tempat len yg pasti wani & chera pasti tuntut janji dr aku..janji apa?okey,TOP SECRETS lah (: HAHA

Bye ^,^
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang