Taman Tema Terbesar [Indoor] Dunia - Trans Studio

Disebabkan rasa bosan so aku nak buat post entry taman teman yang baru sahaja dibuka pada bulan june lalu.dimana?bukan di kL atau malaysia okey tp dibandung..whoahh bandung dah maju babe! i like :)

okey,aku nak citer sikit lah pasal theme park nih sebab aku tengok kat website dier nampak best giller..theme park nih dikelaskan sebagai "pusat hiburan keluarga terbesar didunia".
 Beberapa tunggangan Studio Trans termasuk Coaster Yamaha Race. Ini adalah salah satu daripada 3 roller coaster atas ekstrem di dunia dengan kelajuan 130 km /jam lumba turun dari ketinggian 49 meter.

Ada Giant Swing Kemudian terdapat World of Giants, di mana anda dapat merasakan seolah-olahanda berada di tanah Liliput; terdapat Rider Dragon, Jack dan Beanstalk dan banyak lagi permainan yang menarik.

Bagi kanak-kanak yang lebih serius yang berfikiran, Trans Studio menawarkan wawasan ke dalam produksi TV dan media; Bandar Hilang akan memberikanpeserta sensasi pengembaraan serupa dengan Indiana Jones, lulus two air terjun,dan tentu ada Amphitheatre besar membentangkan antarabangsa dan Indonesiapersembahan, menunjukkan muzik dan band teratas.

Entrance Fee kanak-kanak,dewasa,pelajar dan warga emas harganya sama jerk :Rp 200,000 [RM70]- Saturday to SundayRp 150,000 [RM60 above kowt]- monday to friday
Location : Trans Studio Bandung terletak di dalam Kompleks Supermal Bandung, Jalan Gatot Subroto 289 Bandung,jakarta.

Nak tengok lebih lanjut sila lah click ke Mignonesia.   


Memank giller lah ni buat aku nak pergi nih,kalau mcm nih lah kan plan ke vietnam tu postpone pown xpew..aku nak g yg nih dulu..hehe !yang penting rumah hantu dia tu memank nampak best giller lah..ye lah indonesia tu hantu2 dia lagi lah nampak mcm real lol sebab sana ilmu2 diorunk memank kuat lagi menyeramkan.If sape2 dah pergi tu update lah kat blog korg ouh..upload pic..aku nak tengok..haha [excited poyo lah aku nih..hehe]

2 Conteng Petak Membebel:

man said...

130 km/j... kalau nahas, boleh bawa maut.

TeQah Khaire said...

taw xpew..tp diorunk naek oke jer lol..
huhu

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang