Nanu dan Binatang Kesayanganyer "Dog"

Salam Pagi (: 

okeh today aku nak buat citer pasal pelakon yg boleh lah famous dier kan..haha..siapa?ha,nanu baharuddin lah..asal aku duk sibok nak citer pasal dier? sebab adew citer dier menarik sama macam dulu2 citer pasal sharifah sofea and fouziah latiff setakat yg aku tahu lah kan..HAHA..

aku bukan nak ngumpat yew nak citer2 aje..kah3..okeh2,ni pasal skunk nih asal lah ramai sangat orang melayu kita nak sangat bela "hanjing" tuh?taw lah chomel tp kalau dah membela tu memank x elok lah kan pahala pown makin lama berkurang nti..sia2 aje..apa yg aku taw kita boleh pegang tp asalkan kering tp if nak membela tuh memank "HARAM" lah weh ! 

[byk lg weh animal yg boleh pelihara an..mcm rabbit ker kucing pown best apew bulu2 dier tuh..haha..lps raya nak beli rabbit lah..heee]

Yes ! kali nih giliran Nanu plak wat kontroversinyer ngan membela hanjing peliharaannyer..chomel memank lah tp menyusahkan kowt yew lah hanjing tuh suka sangat menyanyi lg2 waktu malam..
[paham2 lah nyanyi tuh ape ye]..alasan yg diberikan oleh artis standard cam nih "xsalah if nak pegang,asalkn kering dan jgn engat I xtahu hukum hakam agama yew"..perghh hebat lah jawapan dier..HAHA..
[tergelak aku] apa pown itu antara dier ngan tuhan lah yew..aku hanya untuk menceritakan aje..apa yg aku tahu hukum membela hanjing memank "haram" okeh..Dalam Hadis pown adew menyebutnyer.



Chomel kan..haha..mcm teddy bear
[if nak tahu @mekah tuh seekor anjing pown xderk kat situ sebab "HARAM"]

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang