Rise Of The Planet Of The Apes

Selamat pagi ! okey,kali nih movie "Rise Of The Planet Of The Apes"
aku tengok malam td..haha..tak derk lah lama sangat dlm 1jam30 minit aje (: ..jarang citer2 om putih nih skjap sgt an..
[bg aku lah]. okey citer nih mengisahkan pasal chimpanzi 
[cm nih ker ejaan nyer?..HAHA..] nak kata best tuh rasa nyer tak lah sangat kowt..sebab bg aku citer nih biasa2 aje ..

Pasal rise of the planet apes :

  • Permulaan pasal kenapa mereka nih nak buat kajian kat chimpanzi tuh?ha,sebab kena tgok sendiri (: hehe..
  • Seekor chimpanzi tuh mengamuk abes sume barang2 kat makmal tuh..dier terlepas..chimpanzi yg terlepas tu memank sgt bijak.
  • then dier adew anak tp dier terpaksa tgglkn anak dier tuh..org yg menjaga anak dier tuh plak terpksa bg kat kawan dier utk menjaga baby chimpanzi tuh [chomel taw - kechik2] geram tgk.hehe
  • lelaki tuh jaga dier sampai lah umur dier 5tahun dah besar then chimpanzi nih bukan mcm monyet yg len2 tuh bodo2 an ha,nih x bijak giller dah mcm manusia pown adew..
  • bile dier dah besar baru lah dier pikir pasal siapa diri dier & parents dier..[sedih sikit part nih]
  • sampai suatu masa tuh chimpanzi nih kena tgkap sebab mencederakan org gara2 nak selamatkan lelaki tuh punye ayah..kesian ouh dier ditempatkan kat tempat haiwan perlindungan yg kebanyakkn nyer jahat2 ouh..termasok budak lelaki yg jahat tuh[penjaga haiwan]..huhu..
  • Then diorunk menganas,kumpul ramai2 chimpanzi[termasok chimpanzi yg baik tuh]..sebab apa diorunk jd cam tuh sebab diorunk nak balik ke planet diorunk at Apes tuh..bukan planet like makhluk asing okey (:
  • Ending dier biasalah mesty adew part2 sedih ouh then tak sah kalau tak tergantung..[tp still korg ley paham lg lau korg tgk nti]
  • citer nih aku xbyk sgt citer sgt,if nak tahu lebih better korg tengok sebab adew part2 tuh penin nak paham kan ..



Haiwan nih blur2 dier pown dier masih mengerti perasaan kasih sayang okey (:


0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang