Selamat Hari Raya ♥

Persiapan raya korg cam ner?aku?cam biasa aje.sederhana itu lebih baik asalkn xmembazir..hehe..Okey,raya tahun nih korg balik kampung or raya at kl aje?hurmm mesty lah ramai balik kg an..Ok,aku seperti biasa balik melaka tiap tahun raya disana lah :) tak kesah pown lah raya kat mana asalkan korg menikmati raya dengan penuh gembira (: 


Location : Tasik Perdana , Kuala Lumpur


Untuk melihat picture lagi besar,Click sahaja :)


Engat Before kat Jalan Raya Tuh :

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok



Okey,photoshoot nih kitorg buat sabtu lepas okey..kitorg puasa lah time nih
penat tersangat2 giller lah ouh..tp xpew, raya punyer pasal semangatkan diri juga :)

         

Untuk mereka2 yg wajib bagi duit raya @aku..haha

Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau




Shooping,shooping gak tapi engat2 lah yew :)

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang 









Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin




Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei




Thanks to Wani and Chera yang sanggup turun padang sama2 demi photoshoot yg xseberapa ini
disebabkan aku yg lemah giller time nih so,xbyk pic yg dpt di snap..hehe..Maaf lah yew.


Okey,dengar pantun sengal aku nih yew

moon may come,
moon may go,
when syawal come,
ramadhan has to go, 


if lebih mkn,
if silap seloroh,
plez 4givekn,
make it zero zero,
selamat hari lebaran,
lebarkn persaudaraan,
kosongkn persengketaan

selamat hari raye,
maaf zahir dan batin

[Jap2,Kalau nak maen mercun tu boleh aje xderk yg larang pown asalkan korg kenalah BERHATI-HATI ye kang belom raya dah masok Hospital..]

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang