Terengat Pose & Raya Zaman Kanak Kanak

Selamat pagi & Selamat Berpuasa semua kawan kawan blogger yew (:

hari nih nak update pasal raya zaman kanak kanak ? ha,raya time zaman kanak kanak korg mcm mana ? nak gak tahu .. hehe .. xpew2 nti korg citer lah yew..nih aku nak citer raya time zaman kanak kanak aku .. tetibe plak aku terengat nak imbau kembali zaman aku raya time kanak kanak dulu kan..memank seronok lah kan .. lg2 jd kanak kanak aje mesti dapat duit raya kan.. hehe .. 
[padahal xsemua tempat aku raya time tuh dpt ouh]


coret coret :

  • aku start puase time umur aku 9 tahun kowt xsilap aku darjah 3 lah kan..time mula2 pose tu memank aku tahan lah kan sampai nak buka..
  • 2mggu pose aku tahan lg..masok mggu k3 dgn berdosa nyer aku ngan muka poyo2 asyik masok bilik air jerk..time tuh aku bru men2 ptg ngan kwn2 aku then dahaga giller..masok toilet apa lg,ha tak pikir apa terus minum air tuh..haha..betapa seronoknyer aku minum air tuh ouh..[xterkantoi lah..haha]
  • bila umur aku 10 tahun..masih pose tp buat balik perangai lame dulu..hehe..kali nih aku buat ngan buka peti air..time tu kat umah semua keja yg tggl mak aku jerk..mak aku tido so,lg senang lah keja aku tuh kan..haha..sedap giller dpt air dlm peti ais tu ouh..haha..time nak berbuka tuh aku buat muka xbersalah lah kan..haha..
  • 11,12 aku betol2 pose penuh xderk tipu2 dah..hehe..sampai lah ke sekarang yew (: haha
  • dulu aku nak main kat bawah memank payah ouh lg2 nak men POLICE ENTRY tuh,perghh mak aku xbg..tp last2 aku maen gak..desak lah..hehe.. 
  • Game nih lah paling best bg aku dulu sebab men kejar2 then tuit2 plak tuh..hehe
  • men POLICE ENTRY tuh sampai kul 11 mlm time tuh dgn berpeluh2 lah kan sampai mak aku jerit2 suh aku blik tp aku buat bodoh aje sampai bila aku naek umah mak aku denda aku xbg aku msok dlm 20 minit gak..[sampai aku nangis2] haha.. 
  • bila aku engat blik time men police entry tuh yg besar2 sume tu skunk sume dah dewasa dan ada yg dah kawen pown..
  • lagi best time kitorg men mercun bom kena sound ngan org..haha..yew lah kitorg saje cari pasal pasang bom tu kat depan umah diorunk..mau xgegar nyer ouh..haha..
  • masa kanak kanak aku memank jahat giller lah aku suka buli budak tu nama dier aqilah skunk dier dah pindah kat putrajaya..aku lg tua dr dier..haha.
  • dier memank asyik kena buli ngan aku aje ouh..[bila engat blik kesian lah pla].. sampai mak dier bebel2 kat aku pown..aku buat gak lg..alah,nama pown bdk2 kan..haha..naseb aku xbuli like fight2 taw (:
  • bila time raya dulu aku 4low mak aku g dr umah ke umah sebab apa?sebab nak duit raya nak beli mainan kan..haha..tp malangnyer duit raya time kechik2 mak aku hamik simpan dlm bank :)
  • skunk bila dah besar nak raya umah orang pown mcm mls dah .. duit raya tu pown dah xheran sgt sebab dah besar kan.tp if belah mak aku ngan ayah aku selagi masih belajar lg even kat u pown still dpt lg duit raya (: melainkan kalau dah kerja..dah STOP dah ! hehe


Credit to Raya Taun Lepas (:
[nih family yg sebahagian aje]

 
 *Time kaseh sudi membaca entry teqahkhaire*

Biar aku wish dulu
" Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin,Andai selama ini penulisan aku sangat menyakitkan kan..hehe"

2 Conteng Petak Membebel:

hamzah ian said...

pose dan raya zaman dulu2 mmg best

TeQah Khaire said...

@hamzah ian

rasa nak patah balik masa .. hehe

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang