Entry Symbol




SELAMAT PAGI :)


()()_______███☼███____()()
(
)()()__ ███_☼██████
_(
)()___██____████████
_________
██____███▒▒▄▒▒
__________
██____█▒▒▒▒▒▒
___________
██____ █▒▒▒♥___()()
____________
██_____▒▒____()()()
__________ __
██____▒▒______()()
_____________
██__▓▓▒▓_______
________
██__██ ▓▓▓▒▒▒▓____
_(
)()___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓___
(
)()()______▓▓__▓▓▓▓▓___
_(
)()_____ _▓▓__▓▓▓▓▓______
___________
▓▓___▓▓▓▓_____
__________
▓▓___▓▓▓▓__▓▓__
_________
▓▓___███☼█__▓▓__
___
♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥ __▓▓_
___
♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__▒▒▒
____
♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒____
______
♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__
________
♥▒▒♥▒▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒♥
___________
♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
_______________
▓▓_▓▓
_(
)()_________▓▓_▓▓
(
)()()_______▓▓_▓▓
_(
)()_________▓▓_▓▓
_______________
▓▓_▓▓
_______________
▓▓▓▓
_______________
▓▓▓
______
█████████
________
██____██
______
█☼█____██
______
_______██
______________
█☼█
______________
██__█▄


Chantek x ? penat seh try buat mcm nih..HAHA

OpenHouse @Seremban

Location : Sri Sikamat,Negeri Sembilan


Entry kali nih hanya entry berdasarkan gambar sahaja ye (: 




Tak sempat nak amik pic menu yg terbaek punyer
[sebab time nih ramai owhg amik makanan lah..hee..segan lol]








Haishh sapelah buat bende2 nih yg pasti bukan keja aku ye ;)


Oit xderk keja ker wehh..haishh



Mereka sume cuzen belah mama saya 
[mama saya tengh main ipad tuh..huhu]





*Ini budak lelaki muka nak mintx lempang kan..HAHA

Konsert SuaraKami (:

Selamat Pagi semua (: . Alhamdulillah aku dah sehat sikit jika dibandingkan semalam memank kesakitan yg amat teruk sgt..sakit apa?almaklumlah skunk musim owhg dpt jangkitan batuk ++ selsema tp aku skali ngan cirit birit..huishh memank setiap jam,tiap minit,tiap saat nak ke toilet aje lol..penat lah giller weh ! sakit jgn citer lah kan..huhu..tp xpew sakit itu ujian dr ALLAH S.W.T utk menguji hambanya kan (: 


okey,patutnyer aku dah update after konsert suarakami ari tuh tp tu lah cuzen aku lambat plak sent pic tuh kat aku ngan ++ busy2 aku nih plak kan..hehe..Konsert suarakami yg menampilkan selebriti dr dalam dan luar negara utk mengeratkan lg komunikasi dgn negara2 lain.


Tak silap aku lps konsert nelly tuh ramai yg bengang giller ngan si nelly tuh pasal dier ckp hanya 50% saje org melayu yg fasih ber BI nih .. hurmm aku xmarah pown kat nelly tu sebab ok lah dier comment cam tuh kat orang malaysia yg kita nih pndai lah gak ber BI an dr dier comment xtaw langsung an kang malu negara kita nih.


Lgpown org melayu nak ckp 100% english ala2 matsalleh pown memank x lah kot sah2 ada slank melayu lol..untuk pengetahuan korg aku bukanlah peminat nelly sgt ye hanya sekadar nk comment aje..
"Baca comment dan pahamkan sebelum nak hentam seseorang tuh yew" [byk terjadi tp masih ramai xsedar lol]


*aku xpihak pada sape2 pown.


Location : Stadium Merdeka,Kuala Lumpur



  • okey,diorunk check badan siot [aku bw digital cam tp naseb lepas pandai sorok lah wehh]
  • sebab kitorg lmbt tebus tiket so,dpt tiket gate 3 yg bosan dan xboleh nk turun padang wehh [masa tuh tgh menyumpah] ye lah tiket diorunk sama jerk ngan kitorg kowt..FRee plak tuh.
  • B4 nak start tuh naseb bek dier kasi sume yg ada kat atas tuh penuhkan kat padang..ha,td berlagak sgt xkasi org masok kan sah2 xramai penonton kot yg ada kat stadium nih kan..
  • Permulaan memank best giller..
  • pertengahan tuh dah start PANAS siot ngan group k-pop [rania] perghh,mcm mana group nih boleh masok malaysian kot..pakaian tuh memank lah tutup walaupun jarang2 kan tp part dancing tuh halamak weh ! berdosa lah kalau tgk..dancing sebijik like clubbing lol..dah tu ramai lak laki2 sorak2 ouh arghh diorunk nih dsar dah gatal tuh memank xley nak tahan nafsu kan..haishh !! rosak siott ! 
  • kalau dah konsert tuh bau2 memank x dinafikan lah kan wehh,perghh tengit giller siot .. nak2 campur hujan kan tp nih budak punyer bau perghh sangat busuk siott dah lah terlenjit2 pas tu angkat tangan dah lah tiak bau tengit cm belacan busuk ouh..erghhh !! [keling pown xderk bau sgt ouh time tuh]



 Tiket Free ~,~
pergi babe owhg jerk amik tiket punyer lah byk..haha TAMAK siott ! kah3


Permulaan Konsert : Aznil as Pengacara 
[tu jerk aku taw yg len aku xberapa kenal sgt lerr]


Tetibe PM muncul weh
[padahal dah lama kot dier duk kat satu port tuh utk tgk konsert nih..haha]


aku excited giller tgk Yuna perform sebab nak tgk kat tangan dier tuh pakai apa..
last2 aku tgk dier pakai bangles yg aku bg sehari b4 konsert nih..whoahh xbangga siot [terharu aje] haha


Faizal Tahir campak belt dier giller,haishh cuzen aku meroyan xdpt belt yg dier campak
[giller,sumpah ramai kot berebut2..huhu]


HAHA,stacy kena dera jap time nih berhujan di stage smntara iklan


Halamak xsempat nk amik pic wif Chera Chyrll's tuh HEHE


Jelez seh tgk Pic nih 
[mentang2 aku xderk..huhu ==']



Halamak ! Pic kurang chantek lerr yew Sorry !



Okey,Lepas abes konsert baru kitorg bergambar sakan .. hehe ..
pas tuh ada beberapa org abg security nih halau kitorg plak.

Bini BiniKu Gangster [BBKG]

Selamat Pagi ! okey,nk update movie melayu yg baru saja keluar at pawagam nih..hehe..memank terbaek lah weh,bru ari first keluar menggila tiket sume full ouh .. ha,naseb aku tergerak hati nak booking o9 jerk lau x bazir masa lah aku kat situ .. haha ..


Cerita disebalik BBKG :


  • kisah bermula rumah tangga henry[sam] & manja[yana] yg sgt bahagia,tp malangnyer mereka belum dikurniakan anak.
  • byk part2 yg romantis and kelakar lah..hehe..
  • manja melamar reanna [asst henry] sebab dier xdpt bg anak kat henry [time nih sedih jap,pas tu tetibe muncul lawak ouh..haha]
  • dlm sesetengah sinopsis,kata henry xtaw yg bini dier tuh seorang ketua kumpulan gangster kan..mane ada,henry taw sebenarnyer..kalau korg tgk jalan citer dier tol2 mesty korg boley agak siapa henry tu sebenarnyer..
  • tp masalahnyer henry nih akan muncul diri dier yg sebenar part ending nti.
  • dlm masa yg sama si reanna [intan ladyana] nih kaki gangster dot,sebab nak balas dendam kat yana kerana yana telah mencacatkan kaki abg reanna, si Min Siam.
  • Ending dier menyampaikan kesinambungan dr sebuah filem "_ _ _ _ _ _" haha .. nak taw,better korg tgk lah sebab nti korg xpaham..sape yg xtgk filem yg dulu tuh nti part ending susah nak paham ! 



[ 4 Star aku bg free ;) ]

Wordless Wednesday #


Korg kenal ker dier nih?
ha,sape yg suka tgk part2 modeling mesty taw..hehe




Tutorial : Tukar Interface Facebook Baru ke Lama

Haii ! Selamat Pagi semua (:

okey,hari nih aku nak buat entry pasal facebook yg memank suka ubah2 interface dier sampai aku dan korg2 pown penin gak kan..haishh,pg td aku buka fb aku tgk interface fb aku berubah jd hodoh giller..eee..memank geram lah kan tp naseb ada member tlg buat step2 nk kembali ke bentuk asal..huhu..dan finally,memank dah jd .. haha .. lega rasanyer..xkesah lah if fb tuh nak maju tp maju dier tuh kdg2 owhg len xsuka ngan interface yg memeningkan sesetengah kpala kan..xsilap aku sejak2 nih kan 
"Si Mark Zuckerberg" tuh asyik nak upgrade aje fb dier .. 
kalau dier nk upgrade , upgrade lah fb dier aje..HAHA..


Step :
Click Picture utk melihat lebih besar



Nih Fb yang Baru


click account setting


Click General >> Find Language >> edit language >> click English (India) >> save
[jgn risau dier xkan kuar perkataan india lah,percayalah (: ]


Then bila korg dah Save korg g kat Home tgk sama x mcm yg lama ?


Credit by Daus Meireles 

Simple Lucky Draw By Cik Purple


Selamat Pagi semua ! 
hari nih aku nak mencuba naseb untuk join 
Contest "Simple Lucky Draw" dari Cik Purple yang chomel ini (:

"Harap biarlah aku yg plak yg bertuah,asyik korg2 aje kan"
hehe...


Click This Picture

Orang yang bertuah aku tag :


Kerana Sebuah Camera

Selamat Pagi ! okey,ini hari mau update gambar2 sahaja (:
not in mood lah nak bebel2 pg2 nih .. nak2 hari nih memank aku panas giller ngan somebody nih.. huhu =='

Location : Putrjaya





Sorry,Pic aku nih xlah sehebat mcm pic2 korg tp 
bergambar dan amik gambar adalah hobby aku (:



Okey,Kalau nak tahu siapa photographer kita yg xberbayar tuh ha,
akan diberitahu nti lah yew..haha

Tips : Jom Scan Blog

Selamat Pagi !

okey,ari nih nak post entry pasal virus blog..haha..menarik x entry aku kali nih?hehe..Virus blog nih untuk scan korg punyer blog sama ada , ada virus or tak..Dan aku try lah buat scan blog nih an ternyata blog aku bebas dr virus .. hehe .. cm mane nak buat?





1.Masuk ke Laman Web www.urlvoid.com

2. Masukan URL korg

3. Scan 



Ha,Clean kan? hehe !
kenapa aku hide kan hitam tu?
ouhh aku takot blog aku kena hack lg lol !!

Sumber dari : dezamancottage
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang