Murtabak Maggi

Salam semua (: okey,pagi nih aku nak post entry masakan plak,masak apa?alah simple2 untuk single2 cam kita jerk lah..lagi2 bila kita nih student yg susah nak masak makanan lauk2 nih kan..katanyer xderk masa lah,penatlah kan..hehe..okey,menu nih simple aje or mybe korg tahu kot sebab masa bulan pose dulu adew owhg jual bende nih..xpew2 aku still nak post gak menu nih..okeh !


Murtabak Maggi 



Bahan : (3-4 orang)


  • 2 Bungkus Maggi perisa kari (sedap,if perisa lain memank xsedap)
  • 3 Biji telur
  • Extra serbuk kari ikan
  • Bawang merah,cili padi,carrot (ikut pada kesukaan korg nak letak bape byk pown)
  • Garam secukup rasa
  • Minyak Masak



Cara :

  • Didihkan air then masuk maggi kedalam didihan tu
  • toskan maggi yg dicelur tadi
  • amik telur,bawang merah,cili padi,carrot and garam (gaul kan)
  • then masokkn maggi yg ditoskan td tuh sedikit2 dahulu..
  • next panas kan minyak masak lps tuh masuk maggi tuh menggunakan sukat  mengikut kesukaan korg,xpown korg guna senduk yg utk sup tuh mudah sikit.
  • api tuh jgn besar n jgn kecik (seimbangkan lah ye) 
  • masak sehingga warna kuning keemasan (if nak garing2 pown sedap)
  • boleh dimakan dengan sos cili & mayonis or if mak korg buat kuah kacang untuk ketupat tu kan pown boleh makan gak (:



[okeh,siap ! ha,mesty korg engat mcm telur dadar kan..hehe]
memank lebih kurang aje cuma tambahkan bahan2 len aje..hee..

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang