Tutorial : Tukar Interface Facebook Baru ke Lama

Haii ! Selamat Pagi semua (:

okey,hari nih aku nak buat entry pasal facebook yg memank suka ubah2 interface dier sampai aku dan korg2 pown penin gak kan..haishh,pg td aku buka fb aku tgk interface fb aku berubah jd hodoh giller..eee..memank geram lah kan tp naseb ada member tlg buat step2 nk kembali ke bentuk asal..huhu..dan finally,memank dah jd .. haha .. lega rasanyer..xkesah lah if fb tuh nak maju tp maju dier tuh kdg2 owhg len xsuka ngan interface yg memeningkan sesetengah kpala kan..xsilap aku sejak2 nih kan 
"Si Mark Zuckerberg" tuh asyik nak upgrade aje fb dier .. 
kalau dier nk upgrade , upgrade lah fb dier aje..HAHA..


Step :
Click Picture utk melihat lebih besar



Nih Fb yang Baru


click account setting


Click General >> Find Language >> edit language >> click English (India) >> save
[jgn risau dier xkan kuar perkataan india lah,percayalah (: ]


Then bila korg dah Save korg g kat Home tgk sama x mcm yg lama ?


Credit by Daus Meireles 

2 Conteng Petak Membebel:

Anonymous said...

salam..mcm mna nak tukar timeline kpd fb lama erh??

TeQah Khaire said...

ouh yg itu saya xtaw lah .. sebab sy pernah try cube tukar ke asal but xboleh lah .. huhu ..

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang