Siapa Pengasas Blogger?

Semakin hari semakin ramai blogger baru wujud, satu perkembangan baru yang baik. Dan ramai menggunakan platform blogger untuk memiliki sebuah blog, dengan beralamatkan .blogspot.com korg boleh memiliki satu laman publish secara percuma. Blogger diasaskan syarikat kecil iaitu Pyra Labs sebelum ianya dibeli oleh Google.[hishh google nih kaya betol ah sume dier nak beli]


korg nih suka berbelog kan, korg tahu x siapa yg membangunkan laman ini ? ha,mybe ade yg tahu dan paling best xtahu langsung kan...haha..okey,xpew yg xtahu tuh aku share sikit lah ngan korg ye and yg dah tahu tu g men jauh2 ye..
[hahaha..gurau2 jerk weh]. Lekaki ker perempuan ? semestinyer perempuan weh.. eh2 silap2,lelaki lah [lelaki kan maju lau bab2 cm nih kan] hehe .. dan berita yg diterima pg td pengasa apple Steve jobs telah meninggal dunia ;( ouhh lps nih adakah iphone6 akan diwujudkan? heee..xtahu lah kan.. hensem ker weh pengasas blogger korg ni? of coz weh,kalau korg nak tahu rata2 pengasas2 laman2 mcm nih sume ensem2 weh :)[xtahulah taste korg nih len kan..hehe] hehe..okey2 dah aku nak kasi tahu nih pengasas dier ialah EvanWilliams . 


Profile EvanWilliams :



[kacak kan weh? tp malangnyer dah berkeluarga lah weh..haha]

  • 23 ogos 1999 blogger dilancarkan diseluruh dunia laman internet.
  • Evan nih juga usahawan internet terkenal dan skunk nih dier CEO TWITTER okeh.
  • Dier dulu bekerja dlm bidang teknologi dan seterusnyer menjadi sebagai independent contractor writting computer code.
  • selain itu dier diberi peluang freelance dgn syarikat besar seperti Intel dan Hewlett-Packard.
  • Evan and kengkawanyer mewujudkan Obvious Corp bersama Biz Stone.
  • Obvious Corp sendiri mengendalikan laman sosial yg sangat terkenal selepas facebook..apa? ha, twitter dear :)




*Lepas nih nak buat pengasas twitter plak..sebentar berehat bersama kit kat ... haha

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang