Theater : The Secret Life of Nora

Selamat Pagi semua :) ha, pagi2 akak nih dah bw breakfst utk aku .. ha,prasantan dier bw utk sume yg kat opis nih .. haha .. nyum2 bau dah sedap,rasa xtahu lg lah kan .. hehe .. jap,aku nk mkn dulu ker nak update blog nih ? haihh,perut lapar nih nak g blkang segan plak..hikkhikk..ah,aku dah lapar nih tibai aje lah .. hee..
[muka selamba jap]


okey,aku g makan jap..


...

...

...

...

...

...

...

15 minit berlalu ...


okey actually aku plan nak g tgk teater nih ari ahad kul 3ptg nyer tp biasalh kalau sape kuar ngan aku memank last minute lah akan terjadi .. 


so,kitorg amik tiket utk mlm tu kul 8:30 mlm ,Sebab aku 
pelanggan maxis aku amik yg promotion tu lah .. tiket last minute xsemestinyer adew ye .. dan naseb aku baik tiket ada tp bukan yg murah punyer yg paling ber "vip"..adehh ! pikir 2kali blik b4 nak beli last2 aku beli dgn harga sekian...sekian..dan sekian..


tiket vip lah konon kan aku beli sebab maxis, lau xderk maxis mybe aku duduk seat yg harga rm50 jerk .. seat rm50 tuh memank xpuas sgt weh tp kira tahap ok lah kan .. yg duk seat rm30 tuh aku no comment sebab aku pernah duduk kat situ tp nk nmpk pentas tuh kecik jerk kot .. [sure xpuas] apa yg terjadi kat IB tuh?
ha, segalanyer akan dibongkarkan nti dibawah ni :)




about TSLOF :


  • Masok2 jerk kat stage ada sebuah kerusi yg berbentuk hati dan ade orang duduk kat situ siapa?ha...jeng..jeng..jeng..   [masa aku masok pown tertanye2 gak]


[Break 20 Minutes]
  • tentang nora [tiara] yg ingin menjadi bintang terkenal .. die dpt tawaran berlakon filem dr pengarah terkenal england iaitu roger [ryan]. padahal si roger nih nak latih dier jd spy sebab bukan kerana berlakon tp kerana dier ingin nora menjadi real spy . adakah nora tahu hal nih ? sila ke Teater TSLOF b4 tayangan ini ditamatkan .. hee..
  • stephanie [betty] petah berbahasa melayu then dier menyanyi best lah weh :)
  • Kostume mereka sume chantek lg2 yg ala2 vintage tuh..hee
  • sharif [aaron khalid bukan aaron aziz ye] lelaki kasanova nih bdk suruhan si mr J [aznil].Mr J nih peminat fanatik Nora..
  • Part dancing mereka memank terbaek . babak yg membahayakn pown ada.. setiap step diorunk menari memank berbeza2 dan memukau (: suka sangat .. 
  • Jap ! Penari dan Pelakon IB nih sume budak2 muda dan hensem2 ye :) hehe .. dan yg perempuan plak muke sume lebih kurang mcm siblings dah aku tgk .. [pakaian mengancam]
  • adew sorg penari lelaki tu tergelincir semasa dancing tp dier naseb dier "cover" .. haha ..
  • suka tgk aksi farouk [tony yusuff] and khatijah [adibah noor] mereka so sweettttt :) 
  • Ending dier ? alah,xbest lah lau citer..korg kena tgk sendri baru ada feel ooo .. adakah agent nora & roger dpt bersatu?atau Mr J akan membunuh nora and roger ? apa akan terjadi kpd farouk and khatijah?mereka bercinta ker? dan adakah betty akan jatuh hati pada sharif ? segalanyer2 hanya die panggung sari istana budaya sehingga 16 Oktober ini :)               [tgk aku dah promote nih..]


*Dengar kata mereka akan pertimbangkan untuk extend teater ni.

coret coret di IB :

  • tiket paling mahal pernah aku beli .. [mybe korg yg kaya tuh xlah heran sgt kan tiket harga mcm aku nih] tp bg aku nih lah tiket paling mahal utk tahun 2011 aku pernah beli .. berapa?

 [ Harga sebenar sekian .. sekian .. sekian .. nih after discount maxis .. ]
  • actually,aku tak yakin yg betol ker seat nih aku duduk al maklumlah, biasa duk kat upper circle aje .. huhu..
  • aku puas hati ngan seat aku sebab memank 4 dr dpn at stage.



[ Wif my Cuzen ]
  • tp aku xtaw lah cm mner diorunk tgk teater nih xderk prasaan kot..bende lawak xgelak,bende sad pown xderk feel..nak tepuk tangan memank jgn harap lah..memank sebelah aku tuh bosan giller wehhh adeh..naseb baik cuzen aku [wanie] tuh satu kepala ngan yg duk kat seblah dier tuh pown naseb happening gak...

  • lps abes jerk teater tuh kitorg bg mereka2 tuh kuar dulu lah..kitorg nak kuar lmbt tp bila kitorg kuar kitorg rasa nyesal kuar lmbt sebab star2 TSLON kuar awal siott .. untunglah sape dpt bergambar ngan diorunk tuh oo..        [sgt nyesal]
  • dan sesi autograf tuh aku paling xsuke apa taw..benci ngan abg security tuh ! taw lah dier badan besar [gemuk] tp xboley ker ckp elok2 ha? nih ckp mcm nak nek angin jerk ! selama nih aku tgk teater nak bergambar ngan diorunk xderk pown nak kawal2 cm nih even pelakon time tuh sume hebat2 gak tp xderk lah sampai mcm nih pown..haishhh =='




[Muka2 mahal nih memank susah nak dpt pic yg the Best :) ]





[Ha, siapa siapa siapa dia ? ] hee
  • masa tuh kemarahan aku dah nek bila time aku suh dier tlg amik kan pic aku ngan ryan tuh dier kata "sape suh ambik" dan aku kata " dier yg pggil kitorg nak amik gambar"         [masa tuh aku memank dah ckp ngan ryan nak amik pic tp dier kata tggu jap & xsgke plak dier cam muka aku nih..hehe :) ] 

Right : Stephanie as Betty
Left : Ryan as Agent Roger
  • lps amik wif ryan, cuzen aku nak amik ngan tiara tp aku ckp "xpyh lah weh si gemuk [security] tuh mcm xpuas hati jerk ngan kita xpew lah"..[time tuh aku panas aku dh dtg]

[dpt amik ngan adibah pown okey ape kan ]
  • jgn hanya kitorg nih xbertaraf VIP jgn lah nak layan mcm tuh ye ! xfair sungguh ! 
  • sesi autograf tuh ley plak tiara tnyer aku "how do u know about this theater" jawapan aku senang aje "from internet twitter" nape dier tnye ye..muka aku nih bkn muka suka tgk teater ye ? HAHA ..  [gurau aje]
  • jap ! asal aku tgk teater kan mesty aku kena park kat balai seni lukis tuh even dtg awal pown .. haishh ! 
  • eh jap ! lupe, malam tuh Timbalan PM  "Muhyiddin and isteri" pown ada skali yg best mereka duduk sebelah kitorg weh ! halamak caye x? alah, korg xakan caye punyer sebab aku nih org biasa mana layak duk taraf VIP kan !

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

*actually,mereka duduk kat GOLD SEATS [empuk sikit seat tuh]. 
  mane ada duk sama ngan kitorg .. kahKAHkah !!!


akan datang ... "badai semalam"

4 Conteng Petak Membebel:

aleen aiden said...

teringinnya nak tengok teater..cume masih blom berkesempatan.hu3

TeQah Khaire said...

@aleen aiden

nih mesty busy bekerja kan ..

Alan said...

hyeee jejalan sini..cam best je tengok teater huhuhu

TeQah Khaire said...

@Alan
yup..teater lg best dr tgk dlm tv .. hehe

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang