Eh f1 Siot Perform dgn Piano (:

Selamat Pagi (: Hari yang paling indah sebab hari nih gak aku last LI .. Yahhooo !! xsabar siot .. okeh, mesty ramai xcaye aku maen piano kan ? ye la yg taw men piano nih anak2 org kaya bukan mcm aku nih selekeh miskin kan .. Eh even aku xkaya aku belajar sndri lah oo xsusah pown .. ahaha .. 


La xcaye gak ? okeh sila tgk video bawah nih (:






-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


*HAHA .. kan dah kena T I P U .. actually aku xpandai lah men bende alah nih 
korg tgk jari aku pown dah salah weh .. Minta Maaf ye (:

Perkahwinan Impian Aku ? Ha ?

Yes ! aku xpernah salah apa yang aku taip .. aha' sape kata aku gatal nak kawen weh ? tak salah kan aku nak angan2 wedding impian aku bersama si dia ? hahaha .. aku xnak tetapkan saranan umur utk aku berkahwin .. if pintu hati aku nak kawen cepat, cepatlah ye (:


Wedding Impian :



Kreatif giller pelamin nih kan (:

Photo by Mohdrazali


  • Dsaji Felda KL .. [ha,mengelabah siot tmpt aku nak impikan tmpt nih] hahaha ..
  • reception wedding nih nak buat malam .. suasana malam lebih sunyi dan damai (: tgk lah pic bawah nih ... 



ni lah tempatnya .. chantek kan .. (: 
*aku dah mula berangan 
  • aku xnak jemput ramai2 bukan save bajet tp biarlah org terdekat saja yg datang (: anggaran 500 org ? hee ..
  • Konsep belum dipikirkan .. haha .. tp aku nak ala2 vintage dan masih mengekalkan budaya melayu (:


Nak juga mcm nih .. tapi warna biru menjadi pilihan aku ..
*sweet lah tgk bende2 cam nih (:

Preview : Twilight BreakingDawn Part 1

Okeh rasanyer weekend nih sume nak pergi tgk citer "puntianak" nih kan betol x ? ahha .. okeh2 aku dah tgk weh .. hehe .. baru aje then terus aku nak update .. mcm biasa aku akan bebel2 sikit pasal setiap movie yg aku tgk nih ..


Twilight Part1 :


[ bg sebab asal korg suka ngan taylor lautner nih ha ? ]
aku tahu tp aku xnak nak ckp sebab aku pown segan nak ckp cam tuh .. hahaha



  • Bella and Edward married okeh ! ha, kesian si jacob nih weh (:[dier tgh single nih cepat isi borang.. haha]
  • cerita nih byk suasana gelap ah mcm harry potter yg part 1 gak .. 
  • Yes ! bella pregnant weh .. tp kesian dier kebuntuan sama ada nak gugurkan anak itu atau teruskan .. kenapa dier nak gugurkan sebab puak2 serigala tu kata ia membahayakan nyawa bella .. [ah diorunk sape nak ckp mcm tuh] hehe ..
  • aku tgk citer nih aku lebih emosi sikit .. emosi kat jacob nih yg xabes2 keras kepala dier tuh .. taw lah bella tolak cinta kau .. kah3 .. 
  • semasa bella pregnant dier terpaksa minum darah utk kandungan dier tuh .. apa jadi kat kandungan dier ? 
  • okeh bella melahirakan baby girl [chomel seh] .. yuhoo .. tp malangnyer bella dah xada .. Ye, heroin mati weh .. aku taip balik HEROIN mati !! 
  • Ha, sama ada korg nak percaya or x heroin dier mati .. sila tgk lah ye (: aha' xakan aku nak bg tahu keseluruhan ending cam mner .. xbest lah kan .. hehe .. 
  • eh ada satu lg .. tak salah aku jacob ni nti jatuh hati sama anak bella lah .. ha,mesty korg fikir xsesuai kan sebab jacob time tuh dah tua kan sama mcm bella and edward nti kan .. aha' apa pown kita tggu nti yg part 2 mcm mana .. hee
*Jap ! korg kena engat part 1 bukan endingnyer okeh. so, yg tgk ending part 1 tu jgn emosi sgt weh coz mybe korg lupe yg ada sambungan Part 2 (: 

30 Hari Mencari Cinta Sejati


BUKAN SENANG MENDAPAT CINTA SEJATI KERANA RAMAI YANG MEMAKAI TOPENG MENJADI ORANG LAIN DEMI MEMIKAT KEKASIHIDAMAN. LANTARAN, KAMU PERLU BIJAK MENILAI SIKAP SI DIA BAGI MENGETAHUI SEJAUH MANA KEIKHLASANNYA MENJALINKAN HUBUNGAN CINTA. JOM IKUTI MISI REMAJA MENCARI CINTA SEJATI...


Hari 1-3
Di awal perkenalan, kamu sangat teruja. Lantaran, apa juga yang dilakukan si dia membuatkan kamu bahagia. Dia akan sedaya  upaya menutup kelemahan diri dengan menonjolkan kelebihan. Usah hanyut dengan perasaan yang berbunga-bunga, kamu perlu berpijak di bumi nyata. Ingat! Dia sanggup melakukan apa sahaja untuk memberi gambaran imej yang positif demi memikat hati kamu. Inilah masanya kamu mula menyiasat latar belakang si dia dan keluarga.

Hari 4-7
Ikutkan saja rentaknya, ketika ini pastinya dia sudah berani  mengajak kamu bersiar-siar di lokasi kegemarannya. Sebaik-baiknya bawalah teman bersama bagi mengelakkan diri menjadi mangsa manusia tidak bertanggungjawab. Jika kamu yakin si dia berniat baik pun, kamu mesti mengambil langkah berjaga-jaga misalnya memberitahu kepada teman baik kamu lokasi pertemuan, nombor plat kereta atau motor yang kamu dan dia naiki serta nama individu tersebut. Hafal lokasi ini dan sesekali lakukan lawatan mengejut ke sini seorang diri tanpa pengetahuannya. Siapa tahu dia juga pernah membawa teman lain ke sini. Tahan hatimu supaya tidak kelihatan terlalu gembira, usah berdandan secara berlebihan sebaliknya kekalkan sikap tenang dan berpenampilan sederhana. 

Hari 11-14
Percayalah saat ini, dia mahu menunjukkan kebolehan dirinya kepada kamu. Jika dia  berbakat dalam bidang muzik seperti mahir bermain gitar, dia akan membawa kamu menemaninya ke majlis seni. Ops! Jangan terkejut jika dia tiba-tiba memetik gitar dan mendendangkan sebuah lagu romantis untuk kamu di hadapan tetamu. Semestinya kamu akan sangat bahagia dan bertuah dengan usahanya itu tapi awas jaga tingkah lakumu. Hadiahkan sebuah senyuman paling manis dan ucapkan terima kasih atas penghargaan yang diberi. Usah melompat atau terlalu teruja sehingga lupa diri, dia akan tahu kelemahan kamu nanti. 

Hari 15-18
Apabila semua usaha sudah dilakukan untuk memikat kamu, saat ini gilirannya pula menguji  keikhlasan kamu berdamping dengannya. Jadi, bersedialah dengan ujiannya. Dia mungkin akan meminta bantuan kawannya untuk memikat kamu, biasanya menerusi panggilan telefon atau SMS. Tujuannya, dia mahu melihat sejauh mana kamu boleh setia. Dia juga seperti kamu, tidak mahu menjadi mangsa.

*Untuk artikel penuh sila dapatkan majalah remaja sekarang (: hehe 

Trofi Yuna akan ditarik balik?

Halamak kejamnyer kepada pihak yang terlibat nih ! dah lah anugerah nih antara singapore, indonesia dan malaysia .. trofi kena tarik balik plak tuh .. haishh !
*dgn alasan tersilap kira lah itu lah .. haishh =='
kesian Yuna nih xpasal2 dier menanggung malu ! Lain kali buat lah keputusan betol2 .. 





Baca ... 


NAMPAKNYA, bulan ini memang bulan kontroversi. Yalah, kalau ada saja acara anugerah, pastinya ada kontroversi menyusul. Ibaratnya, anugerah dan kontroversi itu sungguh sinonim sekali, bagai isi dengan kuku. 

Belum habis orang ramai bercerita mengenai kemenangan tiba-tiba lagu Penakut ciptaan dan dendangan Yuna pada Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 yang dijulang sebagai Lagu Terbaik, timbul pula ketidakpuasan hati sesetengah pihak apabila nama Jurey Latiff Rosli diangkat sebagai Pengarah Harapan Terbaik pada Festival Filem Malaysia (FFM) ke-24 yang baru berlalu.

Kononnya, mereka mempertikaikan bagaimana pula Jurey yang juga Presiden GAFIM, boleh bertanding dalam anugerah yang mereka anjurkan sendiri? Sedangkan, kalau kuiz sekalipun, syarikat penganjur, kakitangan dan keluarga mereka pun tak boleh ikut serta sekali. Inikan pula acara besar seperti FFM. Entahlah, Cik Normah pun sudah jadi pening mengikuti cerita dalam industri seni kita ini. Tidak habis cerita Jurey, tiba-tiba telinga Cik Normah dihembuskan dengan khabar yang mengatakan, kontroversi membabit lagu Yuna itu belum berakhir. Trofi dimenangi penyanyi bertudung pada AIM lalu itu khabarnya akan ditarik balik. Trofi berkenaan, dengar ceritanya, akan diserahkan kepada pencipta serta penyanyi lagu Sedetik Lebih, Edry Abdul Halim dan Anuar Zain.

Selanjutnya sila baca di sini 

Wordless Thursday #23


SELAMAT PAGI UOLLS (:


Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati 

yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri.

Jangan Berlagak Lagi Garuda !

Selamat Pagi (: okeh .. nih first time aku buat citer pasal bola weh .. xpernah2 aku nak citer pasal bola okeh ! hehe .. okeh apa yg semalam aku tgk kat tv akan nak bebel sikit kat sini .. haha 


Coret Coret Malaysia VS Indonesia :




  • xsangke tetibe awal2 diorunk dah gol .. haishh =='
  • lps tu pemain malaysia mcm down aje aku tgk masa tu , ala belum panas lg kan .. hehe ..
  • dah gol berlagak plak then lps tu malaysia plak gol weh,tp nak nafikan gol malaysia guna tangan ! arghh taw ar korg goyang weh ! ..  
  • aku xpaham asal indon nih kasar sgt ngan malaysia ? diorunk sedar x yg diorunk nih ada yg dtg sini cari kerja kat malaysia gak yg datang secara haram lag kan ? tp kutuk2 malaysia plak .. 
  • aku benci tgk pemain indon yg botak tuh ! berlakon jerk lebih .. puihh !
  • ha bila part faiz masok whoahh aku tgk kat tweet sume gadis2 suka ye .. hamboi korg tgk bola or cari jodoh ? kah3
  • aku xtaw asal semalam aku ley emosi tgk bola nih =='
  • Alhamdulillah akhirnyer MALAYSIA menang (: 
  • kesian gak sebab diorunk nak masuk hotel semuanyer indon xpuas hati .. tak pasal2 kena naek baracuda yg sempit tuh utk keselamatan masing2 .. =='
  • berbaloi lah diorunk travel sana sini akhirnyer berbuah juga (:

okeh ni antara komen dr penonton indonesia :

Team Malaysia Menang Sepak Bola..Team Indonesia Menang Provokasi..aku malu sama bangsaku..Jika Team Indonesia nonton Sepak Bola Di Malaysia, saporter Malaysia Lebih aman dan menghormati Kita sebagai tamu..Teamnas Indonesia punya Team yang berkualitas dan bagus namun kekealahan kita disebabkan apa ya?? cuba pikirin dong. mau menang tapi ada sisa-sisa iri hati,benci dan dendam sama Team Malaysia. Jika mau menang, saporter Sang Garuda harus ada rasa hormat sama lawan. Tuhan akan dengar doa kita.
[ha aku tgk .. bgos dier nih (: ]

*tu lah len kali jgn mempermainkn lagu negara kitorg dan jgn nak ejek2 negara kitorg weh ! adat permainan lah weh kalah dan menang! xkan xreti tgk game kot .. +_+

Yuki Kato Mengata Malaysia =='


Sape dier nih ? pelakon ye ? oopss aku xkenal weh .. aku hanya taw angelina jolie aje .. kah3
Kekalahan Indonesia ditangan Malaysia baru-baru ini di Sukan Sea 2011 bukan sahaja menimbulkan kemarahan peminat bola Indonesia, malahan pelakon Indonesia, Yuki Kato yang berumur 16 tahun turut melampiaskan perasaan marahnya di media Indonesia.
“Kemarin agak kecewa ya waktu di penyisihan grup lawan Malaysia, emang kan mereka masih muda. Masih pada emosi, lapangannya jelek juga, benernya punya peluang. Gak ngejelekin juga, orang Malaysia itu suka pura-pura, banyak akting, gak diapa-apain gitu guling-guling. Kecewa sih, aku kemarin nonton di rumah sama keluarga, pulang sekolah langsung nonton,” ujar Yuki.
Pelakon beragama Islam kacukan Jepun-Indonesia ini juga turut yakin bahawa Indonesia mampu mengalahkan Vietnam di peringkat semi-final dan bertemu dengan Malaysia kembali di perlawanan akhir dan menjadi juara.
Dia turut menambah, “Saya prediksi 2-0, Indonesia 2, Malaysia 0. Eh, kasih satu deh. Serius prediksi gitu,” ujar Yuki.
*aku main futsal pown berlakon weh .. kalau x mcm mana nak menang kan ? nak menang pandai2 lah bawa weh ... ! hidup harus pandai cri jalan bukan tutup jalan (:
*Dipetik dr media OhBulan.com 

Launching Wajah Baru RedBox Ria

Selamat Pagi (: Mggu lepas aku pergi menghadiri pelancaran wajah baru redBoX RIA at sogo, KL .. siapa wajah2 baru itu ? ha ...


ada yg lama dan ada yg baru nama nak naek .. NajwaLatif,Iqa,Forteen,Ning Baizura, Tiga and Chomell Fana .. ni lah wajah2 baru untuk redboxRia nih .. dan redbox skunk sume bilik dah baru and high class okeh .. dan lps elaun aku settle aku nak try g sana ye .. ahha' ... 


Sorry, aku xdpt nak amik pic yg lebih baek sebab aku malas nak berdiri ke sana kemari untuk amik pic diorunk .. hehe .. Tgklah Pic2 aku yg xseberapa nih ye (:



Wajah Wajah Baru RedBoxRia (:



Okeh Izzu dah xselebet macam dulu weh [kacak weh sebab tuh remaja perempuan histeria] .. 
sorry ye izzu .. [jgn mara aku]
tp aku suka tgk izzu yg berambut panjang lg selebet tu .. hehe (:


Nih pown naseb ning pergi kat bahagia belakang .. hehe ..
[Lipstick Memukau]


Coret - Coret Sekitar Showcase OMG Gempak : 
  • DJ Lin [suriafm] and Kak Yani [Kru] pengacara showcase ari tu ... korg taw bila mereka nih nak bg adiah2 kat penonton semua kan dgn jwb soalan then soalan belum abes baca penonton dah lari2 nek stage .. lawak siot .. memank kelakar abes lah oo ..
  • aku xpaham betol ada sesetengah parents suka bw anak mereka yg usia baby2 nih kat situ .. bukan xelok cuma kesian aje kat baby tu .. ye lah sound and audio dah lah kuat xker nti terkejut baby2 tu .. haishh .. 
  • Ning baizura memank best (: sexy dan chantek ahha'
  • Aku suka NajwaLatif menyanyi lagu english :)
  • Persembahan dari TIGA memank energy gila lah 
  • Chomell Fana suara dier not bad !
  • iqa aku rasa biasa2 sahaja .. haha ..
  • Last group[forteen] paling digilai remaja perempuan [aku xtermasuk ye] dan aku berani ckp vokal diorunk bukan sekadar rupa weh .. terbaek (:  hensem2 vokal hebat memank xrugi lah dengar mereka menyanyi weh .. ahha' ni lah group paling ramai diorunk jerit2 .. kan aku kata diorunk nih "HISTERIA".. haha .. 

*aku xamik pic dgn mereka semua pown sebab kat depan stage tuh penuh bukan apa .. penuh semua nak bersama ngan abg2 forteen (: .. belum jodoh utk aku bertemu dgn mereka semua .. hahaha .. ini saja yg aku dpt update .. eh blogger2 pown aku ada nmpk cume segan nak tegur .. hee

Wordless Thursday #18



Selamat Pagi ;)


* Soft Spoken (: 
[eh bru sedar yg pendek gak aku nih] 

Theater : Badai Semalam

Sorry lah .. lambat plak aku nak update pasal teater yang tengah hot giller nih (: la xkan xtaw "Badai Semalam" lah .. bila tayangan? sampai 20November ini aje weh .. lepas tu dah xderk ..
Jap ! diorunk xakan extend teater nih sebab masing2 jadual padat then lps nih diorunk nak pentaskan teater nih kat singapore plak (: 
Even lambat lg teater kat Singapore nih tp tiket dah mula dijual weh .. ha , hebat kan .. tu pown ada dah sold out ye ! aku xlah beli tiket mahal2 tp rm50 jerk, okeh lah dpt duk dpn sikit .. nmpk jelas giller semua pelakon2 dr duk atas skali weh time f1 aku tgk teater dulu .. haha .. 


okeh2 aku nak cerita yg teater nih :



Pelakon : Erra Fazira , Umie Aida , Jasmin Hamid , Ziela Jalil , Aaron Aziz , 
Emelda , Fizz Fairuz , and Iqbal Harith


  • Diadaptasi dari Novel Badai Semalam oleh Khadijah . Sape dah pernah baca novel nih mesty taw mcm mana jalan cerita dier kan .. 
  • Nama pown badai semalam mesti lah cerita nih penuh dengan emosi weh .. hey2 aku xmenangis okeh ! HAHA ..
  • Lagu yang best2 (: dan part aku pling suka bila Karim[aaron] menari era 70an weh .. fullamak terbaek lah weh nak2 dgn dora[jasmin hamid] yg hot giller weh watak dier .. ahha' 
  • Mazni[Erra] terbaek .. air mata real weh (: hee .. Ziela Jalil xpayah ckp weh sebab dier memank pelakon terbaek .. even dier demam pown dier still buat yg terbaek khas utk penonton yg datang :) 
  • Puan Rohana [UmieAida] ouhh garang juga tgk lakon dier dlm tu .. hehe .. Iqbal Harith tu ayah kpd karim mybe korg xkenal sgt sebab dier ahli perniagaan memank low profile .. lakonan dier pown best .. ahha .. 
  • Emelda[lupe nama watak dier] dier paling menyerlah sebab lawak dier tuh menjadi giller weh .. watak dier suka buat cerita pasal org dgn gaya dier tuh memank buat penonton gelak2 weh .. 
  • Fizz[Zaki] okeh best gak dier menyanyi weh .. ha,watak sedih pown menjadi ye (: 
  • Part paling buat bulu roma aku naek bila mak mazni[ziela] nih meninggal then dtg lah org2 yg membawa mak dier utk kealam lain .. 
  • Part Ganas ha, aaron aziz marah ouhh aku suka weh .. ini lah realiti yg aku nak tgk dier marah2 .. haha .. marah+pukul+sepak terajang sume ada weh .. lps tuh time nak tutup pintu tuh boleh plak pintu tuh terbuka .. adehh lawak jap .. 
  • Aku Puas Hati Giller tgk lakonan mereka .. Tahniah (: 
  • Dialog yang aku suka "dah taubat? bukan taubat tp tau buat" HAHA .. byk gak dialog best2 weh tp aku lupe .. hee ..
  • Teater nih memank dapat sambutan weh then sape yg belum tgk cepat2 beli tiket .. but weekend aku xpasti tiket ada lg ker x .. aku g tgk nih pown ari biasa jerk .
* Ha aku bru tgk kat web IB td yg "Semua Pembelian Online Telah Ditutup.
Sila Ke Kaunter Tiket Istana Budaya Untuk Pembelian Terus"



Okeh , First Time My Mom g tgk teater nih (: 


      



Tengok tuh mereka semua memank sporting abes (: 

*sume nak berebut2 nak amik pic ngan aaron aziz tu oo .. aku ? ntah .. haha ..



Mummy Ziela tersangat Baik Weh (: 



Finally , baru lah dapat jumpe my fav actress (: Muahh Erra !



Datin Paduka Umie Aida Sangat Chantek (: 

*aku berkenan lah sweater dier tuh :) ahha'




Eksklusif : Misteri Jalan Hitam

Yeayy ! Mggu nih busy nak ke sana ke mari .. mentang2 elaun aku dah release kan .. ahha' okeh ,semalam pergi tgk tayangan perdana "Misteri Jalan Hitam" Seram ? opps ! jap .. before korg kata seram baek korg g tgk kat web gsc then tgk kat genre utk filem ini (: hehe .. Best ker x ? ouhhh .. sila lihat apa kata aku .


Misteri Jalan Hitam :


  • Cerita nih memank misteri lah bila tgk .. aksi gedik2 Liyana Jasmay memank menjadi (: [misteri bkn b'maksud seram bg aku .. hehe .. so, silalah tgk (:]
  • Nak Kata seram xlah weh .. yg pasti kelakar weh .. hahaha ..
  • nama pown citer fantasi misteri2 nih kejap jerk .. 
  • Terkejut ? ha tu memank akan ada weh tp .. ha tgk aje ..
  • Adventure + Fantasy aku rasa citer nih weh .. ahha'
  • Dendam antara kaum hara terhadap nian .. nian tu bunian :) 
  • first time aku dgr marion caunter ckp malay weh .. memank berbeza weh .. ahha .. 
  • apa yg ada kat citer nih ? okeh , kelakar + seram sikit + sedih .. 
  • paling best hans and que memank kelakar lah weh .. haha .. 

* Thanks juga kepada media hiburan yg bagi tiket free (: 
* Thanks Juga to my bff nadira (: coz teman aku .. hehe .. 

Port Dicksons : Part 2

Hari kedua xderk buat apa .. just rehatkan diri at resort tu shaja .. swimming ? ouhh aku xswimming la[anak buah sahaja yg g] .. PMS ! haha .. kang abes air dlm pool tuh .. kah3 .. eh lupe kitorg men jetski lah weh .. ahha' aku xmen weh .. sebab aku takot laut .. haha !!




Lupa nak terangkan .. resort yg aku duduk nih berkonsepkan bali .. 
so, bila korg lalu jerk kat laman dier mesty korg akan dengar lagu2 irama indonesia 
malam pown ada weh pagu nih ? 24jam mcm terpasang aje .. sebab 2mlm aku dgr ada aje oo .. hehe ..







Location : Teluk Kemang 

Jet ski : RM70 [15minit + Extra Time 5minit ] 
sebab kitorg dtg pagi .. haha xderk org lagi weh 

BananBoat : RM10 [dekat2 jerk dier bw]
RM15 [if korg nak pusing satu pulau]
Nak dier campak korg ? boleh aje .. if xnak pown boleh gak .. ahha ..

*eh aku xnek bananaBoat kan aku takut laut .


si montel nih nak naek bende nih sampai nak nek jerk 
nangis2 sebab ombak kuat kan time tuh .. haha ...
[dier naek gak aku paksa ==' ] haha 



Dodah nih pown naek gak but abg aku xbw jauh sgt lah 
bahaya tuk budak2 bw jauh dr tali merah tuh ahha ..


After dapat naek ceria jerk kan .. 
b4 tu muke sume nak mintx lempang dari aku .. 









Okeh Next Holiday ...... belum pasti lagi (: 
Bye.

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang