Jangan Beli Kalau ...

Selamat Pagi ! yeahh esok cuti weh sampai ari selasa .. eh aku jerk sampai ari selasa .. korg2 sampai isnin jerk kan .. hahaha (:


korg taw x korg nih if beli sesuatu barang tu korg tgk chantek ker or korg tgk keselesaan ? ha , nih aku nak ckp b4 korg nak beli sesuatu barang tu korg kena tgk dgn keselesaan korg jgn men beli aje sebab chantek sebab nti korg menyesal weh ++ membazir aje weh .. hehe .. aku ckp nih bkn apa sebab aku pernah mengalaminyer waktu dulu .. heee ..


Jangan Beli Kalau :



  • tengok chantek tp bila dah pakai sangat terseksa macam kasut lah kan .. sebab rata2 skunk nih sume nak beli sesuatu tu tgk yg chantek aje oo .. 
  • if xcukup duit lupakan hasrat nak membeli tu ye .. hutang ? ouh jgn sesekali berhutang ngan kawan2 atau sape2 jerk .. bila hutang hutang dan hutang silap2 bertambah banyak hutang korg ye (: 
  • jangan ikut trend sangat lah weh .. pakai ikut personaliti diri korg adalah yang terbaek .. kerana trend abes sume korg bazirkan yang berduet tu xkesahlah nih yg xberduet tu ... haishh .. =='
  • dan lagi satu bersaing sape chantek !! adehh korg nih memank betol2 gila ah .. kerana saingan diri yg dpt merana okeh ! lg2 aku tgk bdk2 skolah nih .. dan bdk2 U or mane2 institut pown ada gak oo .. ntah apa yg nak saing pown xtaw lah .. huhu ..
** last skali nak engatkan sbg kwn kan if korg xberduet sgt jgn lah korg nak tnjuk hebat yg korg tergolong dalam OK ye .. apa itu OK [orang Kaya] terimalah apa yg ada itu .. bersyukurLAH ye (: dan jgn membazir beli brg2 tu if korg xguna sangat @ sekadar nak menunjuk oo .. ==' **


Selamat Hari Raya AidilAdha dan Selamat Bercuti (:

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang