Port Dicksons : Part 1

Selamat Pagi (: 

Ouhh nih citer time raya haji tp lambat sikit aku post .. bukan busy tp aku malas dah nak berbelog weh ;( huhu .. 
berikanlah aku semangat utk aku berbelog lg weh (: hehe 
*ayat mengada2 jgn lyn aku nih .. haha ..

Location : Port Dicksons 
Apartment: Ancasa Resort 

Dari KL ke Melaka dan dari Melaka Ke PD .. hehe .. untuk apa ke sana ? holiday bersama family .. merelaxkan minda .. ahha .. ha dulu memank aku ada wat post pasal PD tp tu mcm xberapa best sebab yg dulu aku g tido sehari aje tu pown sebab ada wedding .. 

ha dan yang nih memank holiday panjang gak lah 3H2M .. hehe .. kat sana memank xderk apa sgt .. tp yg best sebab suasana pantai dier yg tenangkan minda .. nak2 aku duk kat ancasa tu tingkat paling atas skali [9] haha .. dah lah ats skli tuh mcm xderk org jerk weh .. tp naseb sebab time tuh ramai org .. hehe (: xlah takot sgt nak naek turun lif tuh .. heee 

Apartment kali nih aku duk best dr yg sebelum tuh mcm2 aku bebel kan .. hehe .. aku stay kat Ancasa Port Dicksons memank best weh duk sana facilities memank okeh sumenyer okeh lah weh .. bape bintang ? 3 bintang jerk weh tp masok sana mcm 4bintang aje oo .. hee .. kiranyer apa yg kita nak sume lengkap cume xderk bath tab lah weh .. hahaha .. *aku suka mandi kat bath tab tu .. hee


Location : Hotel Ancasa 



Location : PD Ostrich Farm


Open Hours : Hari2 buka weh .. hehe .. dari 9pg-5:30ptg
Entrance fee : RM8.00 (adults)
RM4.00 (child) 3 above !


Okeh pd ostrich farm nih mcm zoo gak lah .. dier xsemestinyer ostrich tp animal lain pown ada gak cume animal yg garang2 tuh xderk lah weh xmampu nak bg makan weh .. ahha .. daripada korg g mini zoo at PD tuh baek korg dtg sini .. kenapa ? coz aku tgk rata2 yg komen pasal mini zoo tuh sume mengecewakan weh .. 
naseb lah aku xpergi time tuh lau x membazir aje weh ! 


Ha, actually aku nak amik pic rabbit ngan anak dier yg baru lahir beberapa mggu lepas tp terlupa plak .. hurmm dah syok sgt touch baby rabbit tu hilang sume ingatan jap .. haha .. 
CUTE sgt aku xtahan tu .. ahha'


alah , aku taw mesti korg2 geram kan .. ahha' 
memank weh aku time nih memank rasa nak jerk curi baby rabbit tuh sumbat dlm beg aku weh
[ahha , keja bongok] xtahan tgk sume chomel2 .. badan pown best .. haha .. yg sebelah rabbit tuh hamster tu senyap jerk .. malu kot .. haha .. 
[animal kat situ sume jinak ye (: ]


okeh aku suka pegang rabbit mcm tu .. hehe .. 
xsuka pegang rabbit punya ear and buntut dier .. haha 
[actually,tu lah cara pegang rabbit ngan betol]
sebab aku rasa bila aku pegang ear dier rasa mcm nti dier kesakitan padahal xkot .. if kita pegang body dier , dier akan rasa geli2 then nti rabbit tu akan mengada2 lah kan kaki dier tuh .. ala kuku dier xtajam pown weh .. hehe




Dewasa pown boleh pijak weh ! jgn risau xpecah pown .
Nih lah dodah yg penakot ngan binatang2 jinak .. 
tp bile time nak ride ostrich tu xderk plak nak takot2 .. hishh *_*


Baru lagi weh .. lps tu g tgk kat kandang dier pown ada lg sebiji telur .. 
jaga betol ostrich nih kat telur dier taw .. xderk nak campak2 like manusia nih kan 
[terasa nga apa aku ckp ? ] ha lantaklah .. 
saje ckp mcm tu biar manusia nih sedar sikit buang bayi bukan mcm buang sampah ! okeh.


Okeh egg yang kat situ bukan yg betol ye ..
yang betol yg kat pintu masuk rabbit ye .. 
yg kat tempat ostrich tuh batu sahaja (: haha ..


Okeh Best lah "kata my niece zharfan"
haha .. (: 

*Okeh, Part 2 akan aku post esk ye [jika aku xpenat nti .. hehe]





0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang