Tutorial : Photoshop Action

* hanya untuk adobe photoshop sahaja (:

Salam semua . Hari nih aku nak buat tutorial photoshop action .. rasa mybe ada yang tahu kan .. and aku suka2 buat utk yg kurang tahu saje .. actually pic2 aku yg ala2 vintage nih sume aku celupkan guna photoshop action nih lah okeh .. nmpk lg kemas dan ala2 vintage sebab aku suka giler ngan warne2 vintage nih (: 

b4 korg nak download photoshop action nih korg mesty ada software 
"WINRAR" korg mesty kena ada software nih if korg xderk korg xley nak buka file seperti ZIP , RAR etc .. xsemestinyer korg nak download adobe nih if ada sesetengah movie korg nak download pown korg kena guna  file winrar nih gak ye (: 

okey korg download kat sini Download Winrar free sahaja (:
[jgn risau xlame pown weh]

First skali korg buka web nih DevianArt 

  • korg pilih jerk mana2 action yg korg nak , if korg buka file action yg korg dah pilih then xada "DOWNLOAD FILE" korg kena cari file yg ada "DOWNLOAD FILE" 
  • then lps korg dah download korg kena right click >> extract file or extract here pown boley . 
  • lps tuh korg buka file adobe cs korg tuh xkesah cs bape lah ye , then dah buka korg click file yg korg extract td tu [click file action tu]

  • okey dah install kan then korg buka file pic korg pilih satu then korg click yg "+027" then clikc icon "Play" yang kat bawah tu taw bukan kat tepi nombor tu .. then hasilnyer dibawah ini .. if korg xsuka action tu pown korg boley    "step backward" utk tukar action lain ..[tgk bwh ni] 





                   Before                                     After


DONE ! 

SELAMAT MENCUBA OKEH (:


0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang