Giliran Si Cantik Buruk Tengku Sophia Hina Islam ?

Tuihh untuk perempuan nih ! adehh muka chantek body boleh tahan tapi kata kata kau nih mcm lakhanat aje woitt ! ha, korg taw x sape dier nih ? mybe ada yg dah tahu kan .. dier nih sesedap rasa jerk nak menghina ALLAH S.W.T & NABI MUHAMMAD S.A.W kot .. Melampau ah manusia2 skunk nih yang nak hina agama ISLAM nih ape sal ? if xsuka islam jgn nak HINA sangat lah gila ! g lah men jauh2 .. Panas Giller terbaca kat twitter dier yang berbagai2 tweet dier yg mcm lakhanat nih !! 

Okeh aku dapat info nih from Amira Rahim so, aku nak share lah ngan korg (: 

Apa yang die tweet tu sampai aku geram sangat and if korg baca pown korg geram gak oo 



if korg nak tgk lagi g lah page dier Tempku Sophial
* oppss ! salah ah nama dier TENGKU SOPHIA ! 

  • dah lah hina ISLAM lepas tuh nak poyo mengata MALAYSIA plak .. =='
  • jgn tertipu dgn kechantekn org mcm ini ye (:
  • nama islam tp xtawlah if dier kristian kan .. aku rasa org kristian pown xhina agama org lain =='
  • err kesian sape yg dpt anak macam nih ?kurang didikkan yg sempurna .. ! 
  • even aku marah skalipown memang xguna lah kan sebab dier bukan ada depan mata aku kan so, sama samalah kita doakan budak perempuan yg kurang didikkan nih ke pangkal jalan yang benar dan biarlah ALLAH S.W.T yang balas perbuatan hambanya yang tak reti nak bersyukur bila dah dikasi hidup !!






21 Conteng Petak Membebel:

Siti Nur Nadiah Zakaria said...

sangat sedih bila dengar macam ni, moga Allah bukakan hati dia untuk bertaubat.Amin=(

TeQah Khaire said...

@Siti Nur Nadiah Zakaria

Betol oo .. rase nk tampar aje pown ada

Zala Wajik said...

siapa dia ni ? memalukan keturunan Tengku !

Anonymous said...

Nabi Muhammad s.a.w laah. u silap type tuu.
;)

TeQah Khaire said...

@Anonymous

Ya Allah tak perasan lah thanks ye tolong ingatkan (:


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

TeQah Khaire said...

@Zala Wajik

dier nih skunk tgh hot pasal hina ALLAH and Nabi kita

Anonymous said...

Even i'm not a malaysian, i'm still angry with her.. she just make her country's reputation bad!! Maybe she's crazy that's why she's like that!! attention seeker~ wanna be famous? malaysia is like my 2nd home country n it really hurt malaysian people's pride.. save your heart <3 ^__^ jgn tngok tweet die tu.. nanti2 pndai ler die bosan.. hahaha! kerne kureng layanan.. hahaha! PEACE !! Get a life Tengku Sofea oink2! HAHAHAHA!

:Budaknakal: =D said...

as-salam, bukan nk merempat dkt tempat org atau nk jadi budak bajet baek,, tapi, sebagai umat islam kite kene sabar pabila di kutuk ataupun di hina,, kalau Nabi yang kitabnya kita pegang tu pun boley sabar dan tak kutuk balik, ni kan kita umat yg lemah ni,, Cuba perbaki diri untuk menjadi lebih baik, sebab Allah selalu menerima taubat org yg meminta taubatnya diterima.. Tak perlulah kutuk2 balik, diam je sudah.. kn diam tu adalah salah satu drpd ibadat juga, ingatlah setiap perbuatan ade balasnya.. x kira perbuatan baik atau tidak, pasti ade balasnya, dia hanya tersesat dari landasan yg benar, doakan lah dia supaya kembali ke landasan semula..

Hunny Kitty said...

org mcm ni dah buta hati barangkali.....hurmm doakan aje lah dia...

AthirahBahrum said...

When i read her tweet, i predict that she's not an Indonesion. look at the way she wrote something,really like Malaysian. and i think, someone steals and used that pictures to hide the real identity. Someone who really want to insult about something will not dare to show he or her real identity rite? Only Allah SWT knows. We as his slave, just can pray to that person to change his/her attitude :)

Anonymous said...

Aku baru dapat info dari rakan blogger iaitu Nana mengatakan akaun twitter Tengku Sophia sebenarnya adalah palsu dan kena hack. Jadi lepas kena hack, barulah si hacker itu mengkucar-kacirkan akaun twitter Tengku Sophia (TS) ni dan mengeluarkan kata-kata kesat yang menghina Islam dan Malaysia.
[Blog FitriHadi]

p/s : Tula. Jangan cepat melatah . Ini twitter TS yang sebenar - https://twitter.com/#!/imtengkusophia

Stass Kiddo said...

Biarpun sye bkn org Islam, tapi saya mmg x suka org racist. Especially agama..biar dia sendiri kena hukum oleh tuhan dia sendiri

TeQah Khaire said...

@Anonymous

aku xtaw lah kan .. aku dpt thu pown dr org lain gak .. but aku tgk muka diorunk lain aje .. xtaw lah if aku nih rabun kan

FighterClose (Dancer乍) said...

PALA BUTUH LA POMPUAN NI.. XPADAN DGN POMPUAN XRETU JGA ADAB.. MALU KALO ORG JD MAK BAPAK HANG... HANG TU MEMAMG RAKYAT NERAKA... BABI BYK BUDAK.. HANG IGT HANG BAGOS KA!! BESAQ MNA SANGAT INDONESIA HANG TU... BAGI MAKAN ANJING AA... P MAMPOIH DGN KETURUNAN HANG TU.... MAK HANG AJAR MCM TU KA.... MAMPOS LA TU.... FIKIR2 KAN DAN SELAMAT BERAMAL... ! FuCK U TENGKU SOPHIA

Muhammad Feisal said...

punten, tengku sophia yang asli https://twitter.com/#!/Imtengkusophia
bukan yang itu https://twitter.com/#!/tengkusophia :)

Valeria CD said...

ternyata akun itu palsu. di hack sama seseorang dan juga di crack. diacak-acak akun twitter nya.
saya orang indonesia dan Insyallah Islam.

JANGAN ADA PERPECAHAN ANTAR ISLAM
APALAGI INDONESIA MALAYSIA
SEMUA ISLAM ADALAH SAUDARA.

sedih sekali liat twitter itu. sakit hati..

TeQah Khaire said...

Muhammad Feisal : Yup saya dah tahu dah perkara sebenar (:

TeQah Khaire said...

yup saya dah tahu dah (: thanks

Anonymous said...

ternyata cuma hacker pengecut, Allah SWT Tidak buta, siapapun & dimanapun dia Azab Allah akan turun untuknya, saya Eko dari Indonesia, Insya Allah Muslim, Indonesia_Malaysia, we are family ..jangan kita terpecah gara2 mulut manusia pengecut macam ni hacker...

Anonymous said...

alah.. dh salah x yah nk back up org sendiri lah der..

SharkDaniel27 said...

Yg psti mgkin ni adalah bkan akaun twitter beliau yg sbnarnya.Pndapat p'tama aq ialah aq rsa ni msti krja hacker yg b'keturunan yahudi yg tggal d S'pore@Indonesia yg nk sgt m'mecah blahkan umat2 islam d nusantara ni@pn d M'sia.Pndapat kdua aq ialah mgkin ni krja puak2 p'bankang sbb sblum ni pn DAP d kaitkan dgn isu2 anti islam cntohnya pda tahun 1992 d mna mreka d syaki ingin m'murtadkan saudara baru islam M'sia.Klau slah info ni,tlg btulkan ya.Itulah sja pndapat aq ttg isu TS hina islam ni.Apa2pn jgn la kita t'pedaya dgn helah2 org2 yahudi@pn dari mna2 agama yg lain.Assalammualaikum...

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang