Perbezaan FunFair & Taman Tema

Selamat Malam semua (: okeh aku terasa yang aku sudah lama tidak berBlog kan .. hehe .. busy giler sejak naek semester 5 ini dan aku sudah mula rasakan ke stress tahap gila tak lama lg ini (: HAHA ..


Okeh malam nih aku nak update pasal funfair and taman tema. kenapa ? ha korg tgk lah nti kebaikan dan keburukan kedua2 tempat ini (: hehe ..


FunFair :


Kebaikan :

  • seronok sebab murah kan .. hee
  • boleh bawa makanan or minuman masuk (: HAHA
  • Parking Free .. kah3


Keburukan :
  • korg taw x sebab apa murah ? sebab game diorunk nih xada insurans okeh, and if terjadi apa2 mcm korg nek yg ala2 buaian genting tuh kan then terjadi sesuatu tempat tu xakan cover korg okeh.. i mean insurans lah .. 
  • so b4 korg nak nek sesuatu tuh pikir2 kan lah .. haha .. alah, aku pown naek gak bende yg thrill nih but b4 aku nek aku pikir dulu tgk keselamatan dier oo ..
  • korg taw x, budak2 baya anak2 buah aku [5tahun] dier bg naek yg thrill2 tuh okeh ==' taw x betapa bahaya nyer funfair nih .. but b4 nak bg adek2 korg nek tu pikir2 lah weh ye (: 
  • FunFair nih actually biasa dier hanya buka pada waktu malam sahaja .. siang2 xderk ye .
  • satu token skali saje maen ;(



Taman Tema :


Kebaikan :

  • Keselamatan korg terjamin ye . sebab apa ? sebab setiap tiket yg korg beli tuh memank dah ada insurans weh but insurans hanya terdapat at taman tema di malaysia saje if luar dr itu aku xtahu lah ye !
  • korg boleh maen berapa kali yg korg suka :)
  • ada tempat sehingga malam dibuka mcm times squares. genting and sunway sampai 7 rasanyer. Universal pown pukul 7 gak.


Keburukan :
  • Mahal. tak kesah mahal asal keselamatan terjamin (:
  • Parking kena bayar !
  • Nak bawa makanan or minuman kena sorok2 .. HAHA ..
  • Kedai2 yang ada kat dalam tu barang2 dier sangat mahal termasuk makanan. giller mahal kaut untung .. HAHA ..


* All Picture Credit by Mr Google (:

* Segala yang di atas adalah fakta dan pendapat aku sahaja (:


0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang