Erykah Badu ? siapakah itu ?

Aku rasa satu dunia dah taw pasal kes tatto kat badan dier yg menggunakan "kalimah ALLAH" kan .. lgpown kebanyakkn artis2 luarNegara nih diorunk xada agama sendri even diorunk taw asal usul diorunk kan .. Ye konsert dier dah dibatalkan kerana isu agama .. mestilah kena batal weh tak kan nak teruskan kot .. dah lah suka2 nak tatto guna Kalimah ALLAH pula tuh .. =='








Dekat dunia bolehlah selamat kan , bila dah ditanah nti? selamat or tak, tak tahu lah kan [sendri pikir lah]


ouh mungkin die ada konsert kat malaysia dier nak buat tatto sebegitu kot .. sedangkan die xtaw yg umat islam akan marah kan !


apapown b4 nak beri kebenaran artis dr luar nih buat apa2 event nih kan kenalah buat peraturan yang ketat2 sikit ye .. Bukan apa, manusia nih mudah terpengaruh dgn cara dan budaya org luar ! Kenyataan ye (:


Aku tak kenal siapa Erykah nih, aku taw pown dr twitter ada org bg pic nih, aku engat nih pic hanya edit sahaja kan .. rupanya tak sangka plak betol ye ..


Semakin ramai org2 tak bertauliah menghina agama islam .. 
kenapa jadi mcm nih ? 



Ramai Selebriti Bantah Pembatalan Konsert Erykah Badu, Kenapa? 

Jawapan aku : Biarkanlah mereka tuh .. aku no commentm .. 
Ckp lebih2 kang aku nih bukan betol pown kan ==' Tak pown tanye pada seleb2 yg nak g konsert erykah tuh !! 

Jom Ramai2 Memeriahkan GlamBazaar !

Salama semua (: sejak dr hari isnin lg classPagi kitorg asyik batal aje weh .. geram pown sebab kitorg dah penat siap2 tibe2 cancel lah pulo .. haishh ==' aku bukan tak suka class batal nih tp bila dah asyik batal, nti final abes lah kan .. huhu !


GlamBazar apa itu ?
GlamBazar tu ialah retis2 yg akan mejual barang terpakai @ FAV dgn harga yang sangat berpatutan (: 


aku nak beli bangle dr ...... adalah .. haha .. 
"Siapa cepat dia dapat". okeh :) 


Jom support mereka di twitter GlamBazaar 
[follow sekali lah ye .. hehe]


so marilah kita memeriahkan lagi pada sabtu dan ahad ini .. 
dimana ? sila tgk Pic dibawah ini ye .





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Vanilla MilkShake [Oreo]

Selamat Petang semua (: okeh, nih bukan aku nak citer pasal konon2 vanillaCoklat yer .. sorry ! hahaha .. nih aku just nak share2 jerk how to make vanilla milkshake dgn mudah (: alah mybe ada yg dah taw ok tak pe . Alah, bahan2 nyer xbyk pown ye .


Bahan - Bahan :
  1. Susu DutchLady [fullCream] = 1Cawan
  2. Biskut Oreo = 4Keping [if 2pown okeh]
  3. Ais Krim [Vanilla] = 3SuduBesar
  4. Gula Halus or Kasar pown boleh = 2suduBesar aje [1/2 pown boleh sebab susu dan iceCream dah manis ]
  5. Ais Batu [Halus] = yg nih korg buat dlm 1cawan . if korg pakai ais batu yg besar2 tuh boleh but, tgk blender korg lah kan , nti xpasal2 takot rosak lak blender korg tuh .. Engat!
  6. Air Sejuk = Sikit aje [agak2 lah] hehe

Cara - Cara :
  • actually senang aje weh , korg masuk kan aje semua bahan2 tuh .. xpayah nak ikut susunan ..

  • okeh, bila korg dah sukat and dah masuk semua bahan2 tuh then blender sehingga korg rasa sedap bila nak minum nti ye (:

  • dah siap, korg boleh lah hiaskan dgn iceCream and Biskut :)SIAP !!


Vanilla MilkShake Oreo 


Simple itu Menarik - Part 2

Salam semua dan selamat malam (: sambunk yg entry petang td ye .. hehe .. nih first time aku berpakaian sebegini dan aku agak jarang lah nak pakai cm nih kan .. huhu .. 


okeh, actually aku terasa juga lah keseganan bila berpakaian begini sebab org asyik tgk2 aje kan .. ouhh mungkin sebab aku pakai mcm kelakar lah kot an tp aku peduli ape kan ? diri aku lantaklah kan .. ada aku kesah? 


lupe plak, sebenarnyer tujuan kitorg nak g pavi satu aje 
"nak beramah mesra bersama patung2 bear tu" tp malangnyer patung2 tuh dah xderkkk wehhhhh !!!! arghhh memank kecewa sangat lah kan .. masa ari tu g jalan jem giller nih aku g ahad lps patut ah jalan lenggang aje ! cisss ! sangat geram ah . nape lah dier xtetapkan aje patung2 tuh ... haih =='


*tak semestinye ada dslr pic kita boleh chantek , digital or Hp pown boleh :)




Gambar f1 tuh, actually xley pijak grass tuh .. but, nak punye pasal aku redahh aje .. 
last2 kena wisel .. kah3 .. buat2 lah mcm kitorg nih tourist .. 
Gambar second tu Ouwww terasa mcm bukan diMalaysia .. hehe !

     


     

ini adalah Candid ! 

Leceh gak lah weh pakai mcm nih bukan apa nak naek escalator[cm nih ker spell dier? ah biarlah] 
tu asyik terpijak2 aje .. bukan aku jerk yg terpijak org blkg aku pown terpijak gak .. urmm memank sakit ah kan .. tak lah labuh sangat .. sikit aje .. hehe (:


Semua gambar2 ini kami bekerjasama antara satu sama lain (:
kitorg berdua sahaja .. patut 3org tp sebab sorg lg tuh ada hal .

*Plan nak mendaki broga terpaksa ditangguhkn, sebab skunk musim hujan lah pula :(














Pavillion

Haii Salam Isnin semua (: 

ouhh engat bru nak keluar urmm dah hujan dah pown sekitar ampang nih .. mcm mne plan nak nek broga nih nti .. haihh nampaknyer ditangguhkan semula lah ye !

okeh, entry kali ini hanye gambar sahaja .. dimana model2 dier adalah kawan sendiri .. keh3 .. patut ada lg sorg tp dier plak xderk .. haihh ! mybe nti2 lah kan . Kenapa entry aku kali nih simple itu menarik ? sebab ia ada kena mengena ngan gambar dlm nih nti .. actually, kita kalau nak pakai sesuatu pakaian tu biarlah mengikut keselesaan kita sndri dan xperlulah nak terikut2 sgt sesetengah org. Cukup jadikan sbg utk rujukn pown ok kan . 

dan tak salah kalau korg brani bergaya asalkan korg "SELESA" itu penting ye (: hehe .. !

Model    : Chera 
Location : Sekitar KL


 






Ini sahaja ye (: Ok Bye !


Duduk Cafe

Selamat Malam Uolls ! okeh Lunch td aku g makan kat dutamas then aku makan at dudukCafe .. ha, finally dpt gak makan kat situ .. asal aku dr ari tuh sibuk sgt nak makan at situ ye ? sebab masuk jalan2 cari makan an so, mcm tertarik .. itu aje .. haha .. urmm sedap or x ? eeeerghhh menyesal weh ! hurhh =='


Location : Solaris Dutamas
*bukan at dutamas nih aje .. ada lg cawangan at KL ni


apa yg menarik sangat duduk Cafe nih ? urmmm mula2 tgk tempat mcm chantek but makan lau xsedap pown xbest gak an .. and makanan dan minuman tuh sungguh enak smpai skunk aku still kenyang lg sebab sgt mengenyangkan (: jom terjah pic2 dibawah ini ye !


aku suka decoration cafe nih :D and ada Unifi juga .. sangat laju weh boleh download movie jap sambil makan2 nih .. haha .. 


kod Unifi : dudukcafe 
[nih pown aku try aje xpyh tnye cashier tuh .. haha]





 Yes aku duduk kat sini memank suka mcm dekat rumah aje

Now terjah menu apa pula yg aku makan  

MENU


*Hurm harga tuh jangan tanya lah ye sebab korg pown paham2 lah tempat2 mcm nih memank agak maha sikit .. but mahal dan sedap mungkin tak merugikan korg lah kot (:


Lasagna 

   

Left : Brownise Chocolate 
Right : Nasi Lemak Ala Duduk


and yang nih makanan aku [Hawaii Beef Burger] sebab sedaplah aku xbebel dlm blog nih kan .. hehe
istimewa burger at cafe nih ialah daging dier tu , dier buat sendri dan nak masak daging tuh agak makan masa gak .. so, nak makan dan rasa punye pasal aku xkesah sggup tunggu .. then drinks plak aku amik oreo shakes  tak nak ckp byk just rasa nak minum air tuh lg lah sebab tak puas 
[ngerti kan maksud aku nih? hehe]


sila layari websites DudukCafe untu keterangan lanjut (:






_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Muzium Samudera

Selamat Malam semua :) 

Okeh post nih dah lama aku nak update but skunk bru terkial2 nak update kan .. hehe 
bosan ker asyik2 aku g melaka ? nak wat cam mne melaka tuh kampung kesayangan aku lah .. ha?perak ? urmmm entahhhh ... HAHA .. okeh2 apa yg menarik sangat melaka nih ? actually melaka nih byk tmpt2 sjarah and aku suka tgk bgunan dan ukiran2 yg menarik utk aku melihat dan mengambil gambar pelbagai aksi tanpa segan silu ye : D . 

Location : Bandar Hilir, Melaka
Category : Muzium
Entrance fee : Adult : RM3 Child RM1

Eh mahal ker ? janganlah ckp mcm tuh .. tak mahal ok! nape ? sebab korg boleh masuk sehingga 5muzium dengan 1tiket ini aje . betol lah aku xtipu ! ha dan lg satu urmm kalau korg rase korg nih xnak beli xpew lah,[jgn tiru ape yg aku ckp] hehe.. alah masuk wat slumber aje sebab dier xcek tiket kita pown .. kah3[gelak syaiton]

Location : Dataran 1Malaysia Klebang, Melaka
Entrance Fee : Adult RM1.00 Child RM 0.50

Nape murah?..ok yang kat dataran 1malaysia nih just kapalSelam sahaja yg dipamerkan kat situ sepenuhnyer sehingga projek diorunk betol2 siap .. Korg xboleh masuk smpai kat dlm kapal tuh .. just kat luar sahaja .. but dier ada lah letak something yg korg boleh baca pasal sejarah kapalSelam nih .. tp aku rasa korg xpyh g lah sebab xderk apa pown then byk lg dlm undermaintnce lgpown jalan nak masok situ xsesuai bg kereta2 yg bumper dier rendah giller .. (: ok.


Dalam kapal nih lah Muzium Samudera .





Okeh , bye ! - Sheeran

Wordless Thursday #24


Yup ! Kapal Selam (: 
akan datang .... 


Location : Melaka

REVIEW : DON 2

Hye ! rancak betol aku update blog pasal movie ouh .. hehe .. okeh, kali nih aku tgk movie don2 kesinambungan dr don 1 tuh kan .. [bg sape yg tgk dr awal memank yg kedua nih nti dier paham lah kot]


Don 2 :



  • okeh, cerita2 hindustan nih tiap kali aku tgk xpernah nak mengecewakan lah .. nak2 part fighting tuh .. urmm lg ah kan.
  • Siapa don ? tgk don 1 dulu bru taw .. haha .. sorry ! okeh, don 2 nih dier shahrukhkhan jd pengedar dadah terbesar di dunia ,licik orangnyer .
  • eh ! filem nih ada adiPutra weh .. hamboii best lah kan (: permulaan cerita nih tempat still at kualaLumpur .. don lama at Langkawi .
  • setiap musuh dier xkn terlepas lah ngan perangkap dier , nama pown don nih licik kan .. HAHA ..
  • jap ! lgu2 tu satu lagu aje (: hehe . aku paling suka part yg bahagian networking and programming tuh :)
  • ada part yg si penyiasat perempuan [xtaw nama dier] nih hampir nak jatuh cinta ngan si penjenayah besar nih [don lah].. babak2 romantik sikit aje .. hoho !!
  • part fighting memank aku paling suka nak2 perempuan tuh .. hehe !
  • then, kwn baik dier sndri khianat dier taw ? op coz aku jd don, aku marah .. but, disebalik kwn dier khianat dier tuh ada ceritanyer tersendiri .. [time nih dah start flashBack]
  • jap ! penyiasat perempuan tu matilah weh [heroin tu] mati ker ? ... lalalala ~,~
  • sama ada don nih tertangkap or x ? sila tgk ye (:


Shah Rukh Khan nih still hensem even dah 50 an taw : D

REVIEW : Journey 2 The Mysterious Island

Selamat Tengahari semua (: baru lepas masak tomyam beramai2 !
b4 tggu nak siap okeh, aku nak citer pasal movie yg terbaru dan skerang nih masih lg dipawagam . Movie nih kita tgk trailer nmpk best kan ? but sebenarnyer ... 


about J2TMI :

  • nak kata aku tido tgk citer nih xlah weh.. segar aje kot . nape aku kata mcm tido ? sebab citer nih slow lah , tu buat aku nak tido.
  • part kelakar tu menyedarkan aku dr mata nih semakin nak terlelap ... hehe ..
  • actually, kisah penggembaraan diorunk nih aku xley nak cakap apa lah [korg kena tgk sndri]
  • kdg2 aku tgk best dan kdg2 mengantok giller, apa yg aku nak kata jalan cerita slow tu sememangnyer.
  • better korg tgtk sndri lah .. hehe (:


REVIEW : Sumpahan Kum Kum

Selamat Tengahari semua (: hurmm bg siapa yg xberkesempatan tgk citer nih kat wayang sahaja boleh baca :) yg dah tgk tu xpyh baca lah kan .. sebab mybe korg bosan kan. okeh kali nih aku tgk wayang kat tv, i mean astro1 lah .. hehe .. tanpe pengetahuan pcik umah sewa .. HAHAHA .. bile dier tnyer baru kitorg bayar nti ye .. if x, diam aje lah .. hoho ! [xjahat sgt kan]


SumpahanKumKum :



  • Series aku ckp start dr permulaan citer smpai lah nk abes tu an slow giller lah .. but dlm slow2 tu ha, byk giller adegan2 suspen weh .
  • menjerit sebab terkejut memank pasti !
  • ceriter nih dr drama "KumKum" tu lebih kurang sama aje mcm filem nih .
  • seram tu, rasanyer xlah seram sgt . okLah !
  • opps ! citer nih byk flashback so kena tgk betol2 nti korg xpaham if korg terlepas sesuatu part !
  • part ngeri bg aku muka perempuan tuh memank hodoh sgt, tgk jerawat dier tu ngeri betol lah. 
  • part seram tu dier langgar kepala tu .. hurhh [menjerit kejap]







_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

REVIEW : Sesuatu Yang Tertinggal

Hello Readers (: Salam Petang semua okeh ! Yes , hari ini aku akan update movie yg pagi td bru tgk .. hoho !!! Yup, 
"sesuatu Yg Tertinggal" mybe ada diantara korg dah tgk, dan yg belum. okeh2 xpew yg dh tgk tuh if nak baca komen aku boleh, xnak bca pown xpew .. hehe ..


about SYT :

  • sorry ye. sangat tak menarik bg aku weh.
  • jalan penceritaan sangat slow ... hurhh =='
  • bosan.
  • babak suspen xbyk ah .. hantu? hantu dier xsehebat "pontianak harum sundal malam" hehe .. 
  • itu aje yg aku hanya mampu memberi komen.
  • Penghujungnyer tiada kesudahanyer ye !




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Business Card Paling Kreatif

Salam dan Selamat Malam Semua (: Mengakui bahawa aku telah lama gila xupdate blog aku nih .. pecah rekod kot .. berhabuk sikit2 dah blog aku nih kan.. dan aku bersyukur sebab laptop aku kembali seperti asal if x, memank aku rasa kosong aje idup ini sebab aku "TAKBOLEHIDUPTANPALAPTOT" .. hehe .. okeh, malam yang indah ini aku akan update secara simple aje mengenai 
"businessCard paling kreatif" ini .. actually nih sume aku tunjuk dlm gambar sahaja ye (:


kenape aku nk sgt buat title blog nih? sebab aku assgnment aku pasal ini .. hehe .. Yes ! bC aku dah siap, nak tengok ? boleh aje nak komen pown boleh aje .. Yang pasty bC aku nih xlah kreatip mane pown biasa2 sahaja :)










lindsey Business Card Design: 100+ Creative Examples, Useful Tutorials and Templates


mixtape Business Card Design: 100+ Creative Examples, Useful Tutorials and Templates



gillette business card

Ha, Kreatif giller kan mereka2 yg design ini .. hurmm aku pown kalau boleh nak aje buat begini biar aku dapat sikit markah bonus .. hehe .. 

Okeh, nak tengok bC aku ? ha, boleh but bukan skunk .. nti2 aje bila aku dah siap printing yer .. hehe ! okeh bye .


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang