Vanilla MilkShake [Oreo]

Selamat Petang semua (: okeh, nih bukan aku nak citer pasal konon2 vanillaCoklat yer .. sorry ! hahaha .. nih aku just nak share2 jerk how to make vanilla milkshake dgn mudah (: alah mybe ada yg dah taw ok tak pe . Alah, bahan2 nyer xbyk pown ye .


Bahan - Bahan :
  1. Susu DutchLady [fullCream] = 1Cawan
  2. Biskut Oreo = 4Keping [if 2pown okeh]
  3. Ais Krim [Vanilla] = 3SuduBesar
  4. Gula Halus or Kasar pown boleh = 2suduBesar aje [1/2 pown boleh sebab susu dan iceCream dah manis ]
  5. Ais Batu [Halus] = yg nih korg buat dlm 1cawan . if korg pakai ais batu yg besar2 tuh boleh but, tgk blender korg lah kan , nti xpasal2 takot rosak lak blender korg tuh .. Engat!
  6. Air Sejuk = Sikit aje [agak2 lah] hehe

Cara - Cara :
  • actually senang aje weh , korg masuk kan aje semua bahan2 tuh .. xpayah nak ikut susunan ..

  • okeh, bila korg dah sukat and dah masuk semua bahan2 tuh then blender sehingga korg rasa sedap bila nak minum nti ye (:

  • dah siap, korg boleh lah hiaskan dgn iceCream and Biskut :)SIAP !!


Vanilla MilkShake Oreo 


2 Conteng Petak Membebel:

Dyla Zaman said...

sedap nyer air tuh.. dahaga pulak rasa.. :)

Nurulbadiah Lai said...

gurlppp...

terliurrr sgttt okey syg!

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang