DIP 5

Salam semua dan selamat tengahari (: 

buat pertama kalinya aku buat entry tentang class aku . Selama aku belajar dipoli nih, aku memank xciter sgt kan pasal class aku an. so, ari nih aku nak update dgn penuh ikhlas utk class ini .. haha ..[aku xderk lah nak citer panjang lebar2 sgt ye] Hurmm mesty ada nak taw kan class kitorg nih best ker? jahat ker ? poyo ker ? ouhh itu sume terpulang pada masing2 yang menilai .. Kitorg xnk amik taw sgt pown asal kitorg taw kitorg jaga hal sndri sudah lah kan :)


mcm biasa, pagi td bangun lambat dan subuh pown ntah ke mana .. huhu .. dan aku malu sebenarnya td bawa belon .. haha .. ye lah nak bawa g poli pula tu mesty org akan engat nak sambut bufday kan ? hurhh ==' inilah padahnya bgun lmbt kan dah terpksa ngan mereka2 yg melihat aku membawa belon2 ini.


Actually, tujuan aku update nih hanya saje2 jerk sebab class pagi td kitorg ada presentation ala2 "Karnival Mini Project" setiap group ada "Booth" dia tersendiri .. Mini Project "Algorithm" .. okeh, sangat seronok juga lah kan buat presentation mcm nih (:  
Mini Project kitorg nih kena cipta satu sistem sendiri dan originaliti dan bukan copy okeh ! and then, kitorg akan g ke satu tempat tuh nak tgk lah sistem apa yg diorunk buat kan .. ada buat sistem beratBadan, soalan Quiz, mengenalDiri dan lain2.


Sekitar "Karnival Mini Project Algorithm" .. tak banyak sangat lah gambar2 yang aku paparkan ye .. 



Booth aku dan partner aku .. [kitorg punye simple sahaja (: nak save lah .. hehe]


tak semua yg ada kat dlm gambar ini budak class aku, sebab mereka nih malu nak bergambar,
so yg ada nih hanya yg memank suka bergambar lah kan .. HaHa ! #Sorry


di Setiap gambar ada jalan ceritanya tersendiri seperti menyanyikan sesuatu lagu (: 
HaHaHa

Jujur lah aku ckp yang berat Badan aku memank naik mendadak ! Nape jd begitu ? sebab aku tengah FRUSTTT lah sebab tuh aku jadi mcm tuh nak Makan dan Makan aje !!
[Tipu aje weh, dah memank nak naek lah kan, naek jugalah .. hehe]


Class aku hanya ada 36 orang sahaja . lelaki lebih ramai dr perempuan dlm class nih aje .
Tapi kalau kat dunia perempuan lg ramai kan ? HaHaHa !!

And finnaly, settle gak presentation miniProject nih .. huhu .. agak beban gaklah dlm pale otak nih mcm2 nak pikir exam pown lg 26 Hari Lagi okeh ! aku ulang balik 26 HARI LAGIIIIII !!!! 
Ya Allah terasa begitu singkat masa berlalu . 










_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Huru Hara di Konsert Twin Tower @Live 2012

Selamat Pagi (: ye kitorg ptg td gerak dr sabakBernam sebab nak tgk SNSD at KLCC tuh .. dan aku nak tgk Nicole sebenarnyer lah kan .. huhu .. tp kau taw apa yg terjadi sekitar sana b4 nak masok ?
memank mcm monyet lah kan .. tahap kesabaran memank semakin lama semakin tipis .. 

Huru Hara :

  • naseb baek parking at nzGarden tuh ada yg kosong .. hehe (:
  • masa aku smpai tuh memank dah ramai giller keliling pagar2 tuh ..  [menunggu utk pintu dibuka jam 6:30ptg] tp hampehhh ... erghhh !!! shit
  • aku taw lah nih konsert free tp aku paling geram sistem pengurusan diorunk FAILLLL !!!! die bg org yg ada tiket masok dulu .. korg bygkan lah lebih rmai org yg xderk tiket terpaksa menunggu , berdiri, berjam lamanya semata2 utk kasi org yg ada tiket dulu ..
  • asal aku emo ngan org yg ada tiket? aku bukan emo tp sistem pengurusan diorunk mcm kura2 betol !! die bg org ada tiket masok dulu an, sama aje bila diorunk dah masok diorunk kena cek juga nak masok pintu yg khas utk yg bertiket kan .. [padahal ada org jaga kat entrance tuh tp ntah lah, aku memank kecewa giller sistem kura2 diorunk tuh]
  • sebab gara2 perkara bangang tuh pintu TAK DIBUKA jam 6:30 pon , agak2 pintu buka pukul berapa? tak buka smpai pukul 8:15 sehingga .....
  • Mereka MEREMPUH PAGAR weh !! ha, memank padanlah kan .. sape sruh lmbt sgt nak buka ! [ sape yg menguruskan ye? ]
  • dan paling aku geram , diorunk suka PUSH2 org .. memank tak ada adab sungguh .. lps tuh dah lah kena bersesak2 ouhh .. gara2 fenomena SNSD mereka sggup mcm nih kan .. mereka2 nih memank tak pikir antara satu sama lain .. geram betol china2 yg mcm itu dan ini .. bukan korg aje nak tgk seramai 2juta penonton yg banjiri KLCC mlm td taw .. korg pikir ar, korg push2 org nti sorg rebah then ntah2 terjadi apa2 kan dah susah .. memank patut ah korg kena marah ngan abam Guard kan.
girls generation rocks malaysia at twin towers live concert irtna 1 Girls’ Generation rocks Malaysia at “Twin Towers @Live 2012″ concert 
[sebab SNSD aje diorunk begini , urmm lau x, xderk mcm nih .. 
eh jap, NICOLE pown xmcm nih weh]
  • Lps SNSD perform sume balik kot .... kesian pada retis2 lain .. kalah NICOLE [PDOLL] ouh .. huhu .. 
  • aku benci STAGE utk konsert nih .. kenapa ? konsert tahun lepas. maseh boleh nmpk stge weh, tp kali nih hanya skrin aje yg nmpk .. sebab stage tuh hanya yg bertiket aje .. kau tgk petronas nak kaut untung aje kan ==' lebih baek dier xpyh buat konsert free ooo.
  • tahun lepas retis2 hot gak apa, [errr tak paham lah aku]
  • kesian security Guard mcm dah tak ley nak wat apa dah masa mereka rempuh td okeh .. 
  • dan seandainya superJunior pula yg dtg utk tahun depan [Mybe] aku org PERTAMA yang TAK AKAN pergi, sebab aku taw PEMINAT2 SUJU lebih agresif lg meroyan dr PEMNINAT2 SNSD . HaHaHa !!
[8 org aje , lg sorg yuri tuh ada hal2 yg xdpt dielakan]

ouh, dan mengantok .. okeh Bye ! 
setiap org mempunyai pendapat yg berbeza2 (: 


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

SERABUT GILA !!

Selamat Malam semua (:


aku nak buka kes Perasaan aku yang PERTAMA :


hurmmm, waktu semakin berjalan .. makin lama hari makin sekejap aje
lagi 33 Hari lagi taw x ? apa yg kau taw ha teqah ? hurhh =='
Ye 33 Hari lagi nak exam lah gila .. aku byk berhutang miniProject ngan lect2 .. actually bg lah awal2, senang sikit kitorg nak wat an, xderk lah payah sgt nak buat itu dan ini .. ada kalanya sampai otak nih pown kadang2 boleh jd blur lah .. 


okeh jgn sama kan aku ngan sesiapa atau student2 yg kat U ker, amik degree ker or whateverlah kan .. aku ckp mcm nih sebab aku bukan mcm diorunk! dan of coz aku bersyukur sebab blajar kat poli sebab note2 kitorg lect suap kan , bukan mcm U kan .. kena cari sendri ..  


aku taw lah lumrah hidup seorang student memank lah mcm nih tp ada masa mcm mendera otak aje ouhh .. huhu .. Aku bukan merungut, aku just luahkan aje apa yg terpendam selama nih, aku memank jarang nak luah perasaan melalui blog okeh .. kalau aku merungut, dr dulu lg baek aku xpyh smbunk belajar kan ? ==' dan Final Projek tuh aku taw memank akan jadi serabut nti .. 








Kes KEDUA :




Ini bukan mengumpat but memank kenyataan lah ! geram, marah, benci semua perasaan bercampur baur pown ada lah ! 
"AKU MAKAN DALAM"


Pilih Kasih 
okeh, aku taw dia care ngan kitorg but tp kalau care hanya dgn yg rpt ngan dier aje ....urmmm it's okeh lah .. tp jgn lah sampai nak cerita kat jabatan kan ? >,<


Senyum Sinis 
errr nih lg rasa nak penampar pown ade ! asal masok aje mesti senyum2 LIKE THAT and then, die boleh bangkitkan pulak isu sensitif nih .. errrhhhh !!! series lah aku cakap, aku nak respect DIA pown aku rasa urmmm, perlu ker ?  


Sensitif
Yang nih lagi ah kan, sejak dr first dia mengajar memank skali diorunk buat hal, memank abes lah kan 
[merajuk aje terus keluar mcm tuh] .. sampai bila2 dia akan engat. okeh, tutup citer tuh. Nih aku nak citer yg aku xpaham lah dgn dia tuh atau memank dia datangBulan ? kot. Kadang2 tuh bende yg kecik pown die mcm nak perbesar2kan an , bad mood ? urmm no comment !


dan semester depan aku tak tahu mcm mne pula akan jadi !


*Nak sambunk belajar lepas DIP ? urmm aku rasa tak lah, sebab aku tak mampu nak merasa mcm DIP ini .. If korg rasa korg mampu silakan aje, asalkan itu dah kehendak korg (: GoodLuck Ye !





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Theater : Cuci Cuci The Musical Last Kopek





Salam semua (: sabtu yg penuh dgn keadaan kelam kabut aku td dengan nak g tgk teater lah kan then time tuh lah enjin2 kereta mogok sama gue ==' .. apa lgi bikin panas hati gue aje .. hey jap ! asal aku tetibe nak ckp stok2 org indon nih .. ok2 dah .. 


tak ada plan pown nak g tgk teater nih weh almaklumlah musim tgh kering weh .. faham2 aje lah .. hehe .. tp rezeki menyebelahi aku sebab aku dpt tiket free dr kwn aku yg chera tuh then dpt dr kwn dia [ika] hehe .. ha, semua nama aku mention jgn nak kecik ati ye !


even korg beli mahal tiket pown semata2 nk tgk teater nih sure korg xakan nyesal weh .. sebab, spanjang jalan cerita nih asyik buat lawak aje weh smpai sakit mulut aku dah pipi aku yg tembam ini (: hehe ..


about CCTMLK :

  • Dina yg gantikan watak jac kan, sangat bertenaga perform dier .. 
  • aku suka vanida imran menyanyi dan menari (:
  • Part aku paling suka mereka menari dan lagu itu "Everyday i'm shuffling" perghh memank memank best lah .. eh lupe, vanida kan juara sehati berdansa no wonderlah kan dier pndai dancing .. hehe ..
  • Lakonan nabil pown terbaek .. lawak tuh memank tak sah lah kalau xgelak kan .. haha ..
  • Props dan reka letak dlm teater nih pown sama mcm dulu .. 
  • Baju dina nadzir yg memancar2 giler menusuk smpai mata aku ..
  • dan ada org kata baju dina tuh ketat sgt kan, aku tgk biasa aje .. dr tgk org pkai baju tak cukup kain kan .. oppss ! terasa ker ? kesah ker aku ? =='
  • Douglas lim kacak juga weh .. ehem2 .. hehe .. watak yg dier bawa nih pown terbaek dan menghiburkan (:
  • Harun salim bachik paling best weh .. jawaEnglish tuh .. hahaha ..
  • Overall, Cuci Musical Last Kopek ni memang sangat2 best. Selain dari jenaka yang bersahaja dan menghiburkan, jalan cerita yang mudah difahami, lakonan yang mantap dari pelakon2, nyanyian dan tarian yang menarik, turut disajikan dengan nilai2 murni antaranya Persahabatan, Percintaan, Kasih Sayang antara Anak dan Bapa, Rasuah, dan nilai-nilai kemasyarakatan. 


Dgn sape lg kalau bukan dgn budak nih kan .. hehe .. 
patut kitorg g 4org but, malangnyer masing2 ada masalah sikit ..


Yey ! nih baru abes menonton weh (:
no pic wif retis .. sebab mana2 teater ptg if korg g pown sesi autograf memank xada ye (: 
hanya di sebelah malam sahaja yg ada !
Thanks pada yg bagi tiket free [Mention name : Chera and Ika ]




Cuci The Musical Last Kopek sangat menghiburkan hati
aku gembira, persembahan mantap sekali
Tahniah !!!








_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Cara Nak "REMOVE" timeline facebook baru !

*Kalau korg xsuka, and nak biarkan yg baru aje pown xpew .. bg yg xsuka timeline baru tuh jom lah kita tukar .. hehe !

Selamat Malam semua (: patut aku engat nak bagi tutorial nih esok but, aku takot esok aku busy nak buat nota2 kan .. almaklumlah dah nak final .. hehe .. okeh2 .. bg siapa2 yg dah ter"approve" application timeline fb tuh kan then korg xsuka sebab xchantek kan .. okeh, xpew .. sini aku akan tunjukan step2 dier ye .. aku dpt nih dr org yg ym aku .. aku rasa dah lame dier bg tp aku lupe nak share2 ngan korg .. hehe .. smpai aku terlupe nak remove aku punye gak .. 


"die akan kembali seperti biasa mcm mula2 dulu korg sign up (:"


Okeh, sila 4low stepBystep :

  1. korg g kat laman web ini http://www.timelineremove.com
  2. then, pilih browser yg korg tgh guna skunk ini .. taw kan browser tuh apa ? [jgn kata xtaw weh.. haha]
  3. korg click aje browser korg tuh then, bila dan install kan korg refresh balik browser korg xpow korg tutup browser korg td korg buka blik .
  4. Siap dah :) [tgk mcm kat gambar bawah ini]

* if korg nak copy, copy aje xyah credit nama aku pown xpew sebab aku dpt dr org lain juga :)

[GAMBAR] glamBazaar, Setiawangsa !

Selamat Malam semua (: tak balik kL maseh berada di sabakBernam ini .. sangat sunyi dan sepi ye ! hurmm aman dan damai sebab xderk lah bunyi2 ekzos2 motor or kereta2 mereka2 yg hebat2 tuh kan 
[memekak taw !!]

Okeh, minggu lepas aku pergi glamBazaar nih, rasanyer aku dah bgtaw pasal glamBazaar nih kan so, aku xyah citer panjang2 lah kan .. hehe .. aku pergi ari sabtu ptg then hujan weh [malang sungguh jap]
tp best plak g hujan2 kan sebab xderk rmai sgt .. kah3 .. senang sikit nak amik gmbar wif retis kan (: hehe .. 

Aku beli byk pown just cardigan wif head tuh aje .. Murah okeh (: tp nih yg baru punye bukan preloved from retis2 ye ! Baju2 retis memank lawa2 tp bab size tuh memank bukan size aku okeh .. [kecewa] tp xpew aku puas hati lah beli cardigan tuh nti ley pkai nak g shoot kat bangunan lama tu nti .. hahaha .. hamboi poyo aje!

Paling aku geram kan ahad tu giller dier baru letak aksesori retis2 wanita yg chantek2 weh dgn baju2 skali .. perghh geram lah .. tp aku x g pown ahad tuh , aku nak blik sabak lah kang aku g sana lg memank giller smpai ptg nti aku xblik .. HAHA ..





Cookies nih pelakon kak enot tuh yang buat [sangat sedap weh] aku nak lagi .. 
cardigan tuh lah yg aku beli at glamBazaar tempoh hari itu.


Masok2 jerk nmpk siti saleha (: dier tak sombong dan suka senyum 
and kulit dier chantek tnpe make up tu sume :)
kak wati , kita amik gmbr ini ye .. xsempat nak amik gmbr dia ! hehe


Finally, shahiezy sam sebelah aku juga (: 
ha, nampak aku kurus bila aku sebelah kak enot nih weh .. hehe ..


Time nih kami at booth iqram .
[aku memank nk beli satu baju tuh sgt lawa tp masalahnyer nak ker abg aku tuh pkai ? 
dier cerewet mengalahkan aku aje =='




dah nak balik bru amik dgn kamal a.k.a iqram (:


Mereka bertiga aje borong brg2 .. aku satu beg aje .. hehe 




okeh, ini saje yer (: bye ! 
*aku memank sgt malu bila bab2 nak beramah mesra ngan retis but naseb ada mereka2 nih xderk lah aku malu sgt .. haha .. dannn aku suka "SAMBAL IKAN BILIS IQRAM" tuhhh sedapp wehhh !!! Waniii sekali skala belanja aku lah sambal ikan bilis tuh .. ?










_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang