SELAMAT TINGGAL SEMESTER 5

Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya juga menghabiskan sisa2 baki kehidupan aku sebagai seorang pelajar semester 5 
[dah semakin hampirr hujung semester] tak sangke kitorg sume boleh menghadapi sem 5 yg penuh dengan rintangan dan dugaan ini (:
Tamatnyer juga last paper kitorg utk Subject HCI. Semoga result kami semua CEMERLANG (: 
*Aku sntiasa doakan kalian semua LULUS dgn JAYANYA.


Syukur juga akhirnya kitorg sume dah nekad akan amik shortSem sebab apa ? sebab boleh amik subject min 3 sahaja kan :) Ok berbaloi lah juga dlm masa 2bulan ini kan. Mula2 memank aku bengang pasal shortSem nih kan, almaklumlah bgtaw lastMinute [kecewa weh] tp Tuhan Maha Esa telah membuka pintu hati kitorg :) ini semua demi kebaikan kitorg juga dan kitorg pown kalau boleh sem 6 boleh buat project dgn tenang sahaja .


Actually, kitorg BERHARAP agar masih ada kekosongan tempat utk kitorg ini, kenapa ? sakit hati bila ada class dah BOOK awal2 utk shortSem ini. Bengang lah juga weh . Hari tuh ckap 
"Sape Cepat Dia Dulu" nih skunk apa citer? Mula2 kata WAJIB kan so, kitorg dah redha aje kan, and skunk tetibe kata TAKWAJIB and then jadi mcm nih pula kan ? Sangat aku tak paham ==' Nih bukan masalah merungut tp kalau korg jd kitorg pown mesty korg bengang gak kan. Ye lah dah elok2 redha nak amik shortSem tetibe kata ada class dah BOOK utk shortSem ini apa ada harapan lg ker utk kitorg ni ? 









*Series aku BENCI kalau jd kes mcm nih ! Semangat nak belajar boleh punah taw.


** berdebar-debar hendak memasuki semester 6 :P


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Majlis Penutup Minggu ICT [JTMK]

Selamat Malam semua (: 

Okeh cuaca begini memank sesuai utk aku update blog. Padahal esk nak Exam ==' . aku dah study tp xbaru sekerat jalan aje .. hehe . Letih lah byk kena hafal nih xley ker klau buat fakta sndri kan senang (: 

Ok, pada mggu yg lalu Jabatan aku telah menganjurkan satu Majlis Penutup sempena Minggu ICT yg lepas . Majlis ini hanya utk Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi sahaja. Actually, kitorg dah plan sem depan bru g lah kan but disebabkan mereka kata WAJIB so, terpkse lah pergi wehh .. seronok ? ye seronok bergambar weh .. haha .. 


Tema : Hitam, Putih dan Blink2

Tempat : Dewan filharmonik petronas eh salah. hehe .
         Dewan Serbeguna PSIS 

Date : 17 April 2012 8:30 PM


Sekita MPM ICT :

  • actually, majlis nih khas utk student Sem6 yang akhir, kitorg nih hanya memeriahkan aje lagi (: hehe 
  • Persembahan dr mereka2 yg berbakat memank ada, but persembahan dr retis2 tak ada ye .. Ha3 .. [Mybe next sem nti aku tolong bawakan lah ye, harge kawan2 kan] ~lalalala~
  • pada pendapat aku, agak mcm serabut juga aku tgk sepanjang majlis ini berlangsung. =='
  • Makanan dier kurang . Aku tak pernah makan nasi tomato yg manis, but dah masok perut gak diam sudah ! HaHa.

GAMBAR SEKITAR MPM :


                             

Yes nih adalah MENU pd Malam itu



Class aku hanya ada 36 Orang sahaja tp yg datang 30 org sahaja kan ? 
Ok lah tuh kan .. hehe


King : [mengikut tema tuu sesuai lah kan .. Jap, topi dier bling2 gituu]
Queen : Gurl yang berbaju Putih yer bukan disebelah itu (:


DIP 5C 
Selesailah sudah Majlis Ini. Panjang umur jumpe Next Sem pula ye !


Nak Lagi Gambar ? Sila Ke Page 











REVIEW : Seefood

Seefood ini ialah sebuah filem animasi khas utk kanak2 lah yang sesuai kan but org besar pown boleh aje nak tgk klau rasa ada minat HaHaHa .. saje jerk nak review even movie nih dah lama keluar kan.


SeeFood :





  • aku bg 3bintang sahaja.

  • cerita dia boleh lah kan . Tak lah bosan sgt.

  • tapi series lah aku ckp aku tgk citer nih memank xderk perasaan apa pun. yang part2 kelakar tuh aku rasa mcm aku kena pksa jerk nak gelak tuh . Mybe citer nih xmenarik perhatian aku kot tuh sebab xderk feel kan . 

  • Mereka ini semua chomel2 juga (: 

REVIEW : BattleShip

Salam Semua dan Selamat Petang (:
semalam aku bru jerk tgk BATTLESHIP nih , mybe korg ada yg dah tgk kan .. best kan ? Puas hati lah weh tgk citer nih . Aku rasa mcm aku ada jerk kat dlm citer tuh .. ehem ehem .. hehe !

mengenai BS :


  • aku bg 4stengah bintang (: Biasalah permulaan cerita bagi aku sungguh bosan weh . 

  • Lakonan Rihhana Terbaek (: sampai aku xknal die ker yg berlakon. HaHa ..

  • actually, ada part2 yg aku xpaham sgt cerita nih tp sebab klimaks tuh smpai kat aku, so fahamlah aku .. haha

  • Hero2 sume kacak ! paling kelakar karakter si rmbut perang putih [aku lupe nama die] ngan yang karakter berkaca mata tuh .. Mereka berdua aje dah buat aku nak gelak tak henti2 .. dan paling kelakar bila saat genting mereka bertempur ngan alien tuh boleh dier kata " saya tak tahu apa saya nak lakukan" adehhh sgt lawak lah.

  • Citer nih makan masa 2jam gak lah . nak bertempur ngan alien yg susah nak matikan dier lagi dah makan masa. 

  • Babak sedih dan ada juga lah tersentuh aku part yg die jumpe semua tentera yg berusia weh. even mereka dah tua pown mereka still nak join berperang ngan alien nih .. sedihh gak lah ;( 

  • Last skali mereka menang but salah seorang kawan die tuh mati time berperang tuh . siapa ? Selamat Menonton ye .. hehe 



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Gangguan Emosi

Luahan hati aku sebagai seorang pelajar dan juga manusia yg tak sempurna. Disini luahan aku adalah mengenai "shortSem yg WAJIB" diambil gara2 syllbus kitorg dah xsama mcm dulu lg. Aku rasa sgt nak maki2 pown ada tp atas nasihat2 dr insan yg mulia ini mybe akan aku pertimbangkan balik tentang ini =,= . Actually, aku xkesah pown kalau ada shortSem sebab lg bgus utk kitorg ringan beban nak pikir2 ada byk paper kan 
[padahal sem depan final 2paper aje kan =='] 


tp kesian lah beban2 mereka yg terpkse fikir pasal kewangan ini . 
duduk asrama ? akan dipertimbangkan tp xmungkin lah kot sebab situ lg susah nak dpt internet kan . 
*dah lah rumah sewa kitorg nk renovate time cuti nih .. haishh


KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI kenapa mesti jd begini kat batch kitorg ? Nak tak nak terpkse juga ambil kan dr kena extend kan ? hurhhh .. Visual Basic.Net mampukah aku nak belajar dgn betol sedangkan Java Progamming pown aku sndri sukar nak laluinyer. Cuti hanya seminggu sahaja diberi kan ? *redha aje lah kan =='


Better shortSem skali ngan webProgramming sebab nanti bila sem6 xpayah nak fikir pasal FINAL .. Just tumpu pada PROJECT sahaja. Lagi ringan2 giller beban kitorg (:


PASRAH itu MENYERAH !


*aku bru engat cutiSem nih aku nak buat Project aku sikit2 dlu . dah jd cm nih .. hurmm lupakan aje lah kan !




Good Luck 4 Final Exam! (P.S.I.S) DISEMBER 2011


"All The Best 4 Your Exam Yer Kawan-Kawan"
~ May ALLAH Assist You ~

*Aku akan update blog yang sudah berhabuk ini after Final ye (: banyak cerita yg ingin aku kongsikan sepanjang aku bergelar sebagai Pelajar PSIS utk sesi Disember 2011 ini (:

*and doakan kami utk Final Exam ini ye ! Thanks .




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

SEMOGA BERJAYA

Selamat Malam semua (: sangat dah lama aku x mengupdate blog .. kesibukan dgn nak exam, projek lg dan berbagai2 kerja lagi yg terpksa kami lakukan sehingga kami dah terbiasa tido sampai pagi !


Disini, aku nak ucapkan selamat maju jaya untuk student2 PSIS dalam Final Exam nanti dan yang dah nak graduate tuh kan Bye-Bye lah ye, HaHaHa .. Insyallah nanti kita convo sesame kan ? hehe ! [excited doht]


Dalam bulan ini memank mood aku slalu turun dan naik ! Ye lah mcm2 perkara berlaku bila nak hujung2 april nih =,= dan paling mengecewakan kan aku "HARD DISK" kesayangan aku rosak ==' 


Cerita pasal Storytelling, mggu lps2 kitorg ada pertandingan teater antara class utk JTMK sahaja .. tp aku xupdate lg pasal apa yg berlaku sekitar pementasan teater tuh an .. Mybe lepas final nti aku akan update satu per satu ye .. Aku dah nak exam then memank xsempat lah kan .. hehe .. ! 
[alasan sebenar aku : malas nak menulis blog] 


untuk nextWeek pula, jabatan kitorg akan buat Dinner khas utk Student SEM 5 and 6 .. Aku baru nak g time sem 6 punye, sebab sem 5 nih aku rasa mcm xpayah aje kot (: biarlah dah nak abes sem kan bru g .. heee .. Akhirnya, memank "WAJIB" pergi utk sem 5 dan 6 .
Pergi ajalah kan, Hope makanan dier xmengecewakan aku lah kan !
*Cerewet itu sudah pasti !





GOOD LUCK YE !





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang