Johor Baharu : Part 1

Alhamdulillah percutiaan yang sungguh seronok (:
*dan banyak kerja yang tertunggak sepanjang percutian ini. 
It's okeh, buat jerk lah kan. HaHa ..

Location : Johor Baharu

Percutian ini sempena cuti sekolah, nak bawa budak2 jenjalan kan .. sambil nak g taman tema itu :D 
[sabar, aku story satu2 dlm shortStory nti ye]

kitorg menginap di hotel thistle nih 4D3N .. Seronok giller juga sebab hotel dia best and sangat memuaskan no wonderlah bintang die berkilat2 kan .. HaHa .. 





Okeh, katil berhadapan ngan toilet boleh nampak org mandi ok,
tp xpew boleh tutup an .. haha .. 
dan paling aku xsuka pintu bilik air style matSalleh lah
[tak boleh nak kunci just tarik pintu kasi rapat sahaja]



   


Sarapan dah include skali ngan hotel tuh, so ari2 aku sarapan bende yang sama ..
makanan melayu aku tak sentuh lgsung. Berlagak kan ? HaHa !!!
[actually, aku menjaga diet lah .. hehe]


Location : Kota Iskandar 


tak ada apa sangat sebab belum siap abes lg [separuh sahaja]
Kota Iskandar nih kira tempat ala2 mcm kat Putrajaya tuh .. 
Jauh sama mcm Putrajaya juga .. hehe


LegoLand? Mesti korg pernah dengar kan ?
Yes legoland nih kat JB [Nusajaya] saja jerk aku lalu sini konon nak tgk besar mana kan, berbaloi ker ngan harge tiket kan ? hehe .. Mula2 tuh aku tgk mcm tak berape best aje, tp bila tgk balik ouh mungkin nih separuh aje baru siap kan memank nampak mcm tak best ! Tak per, kita tgk nti bila dah siap best or tak.
*Harge tiket die Kalah Universal Studios Singapore weh 
Adult : RM195
Child : RM 15+ 
[Lupe hrge kanak2 engat dewasa punye aje .. hehe ]






Location : Danga Bay



Danga bay yang menarik waktu malam sahaja. 
tapi itu pown sebab ada funfair,tram,feri,basikal 3roda tuh and etc ..
kitorg just naek feri aje sebab masa tu keretapi masa tuh Tutup lak .

Funfair kat sana mahal nak gila [cekik darah !]
dan paling aku rasa JIJIK adalah TOILET at DangaBay tuh .. 
Ya Allah, hanya Tuhan sahaja yang faham perasaan aku time tuh.
aku xkesah kalau kena bayar [RM0.30] but tp PLEASE LAH bersihkan toilet tuh ini tak,
toilet tuh aku rasa mcm tak pernah nak dicuci kot berkulat [euwww]


My Mama and My Sister 

*Next : Tempat makan best sekitar Johor 

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang