Johor Baharu : Part 2 [Tempat Makan]

Dah bebel pasal tempat2 sekitar johor jom ke tempat Makan pula ye.
Bagi aku lah kan nak cari restoran kat area2 JB tuh mcm payah aje.Then sana banyak kedai mamak aje [bosan gak klau asyik mkn mamak kan]

Location : Restoran singgah selalu 36E,F, jalan skudai.




Harga boleh tahan juga.
Kesedapan pown boleh tahan lah berbaloi harge kan.


Location : 20 Jalan Sungei Chat, Off Jalan Mahmoodiah


Tgk jerk tempat mcm ini kan, but okeh jerk.
Nyamuk tak lah banyak [biasa2 aje]



Nih restoran paling best, waktu pagi ada , tengahari smpai lah malam. 
Western pown ada gak (: Tak mahal tapi sedap dan banyak pulak tuh .. 
sampai aku pown makan separuh aje ..

Kat Restoran nih terkenal dgn mee johor sup tulang. [nyumm2]
dan sirap bandung dia sangat sedap sebab die guna gula merah.
*boleh kata semua makanan kat sini sedap2 lah no wonderlah ramai dtg sini.


Location : The Village Briyani Cafe is at No15, 
    Jalan Tun Abdul Razak, Johor Baru, Johor. 


Restoran nih hanya menghidangkan masakan ala2 indian sahaja. Lain xada.
Harga sangat mahal, tp berbaloi juga lah. Skali skala makan makanan lain tak kesah kan.

Roti Naan dia sangat lembut, Nasi Briyani pown terasa lemak2 tu
then aku paling suka kuah warna hijau tu [apa ntah nama die]

*maaf tiada pic :)


Location : berhadapan Masjid Kg. Melayu Majidee, di Jalan Masjid.



Last skali, dekat kampung melayu nih ada jual murtabak singapore. 
Selain murtabak, ada juga kedai2 dekat situ jual makanan lain 
antaranya soto, laksa, nasi goreng ayam, etc .. 

Murtabak nih kongsi 4org makan pown boleh sebab sangat besar ye (:
*tp bergantung juga pada saiz hidangan korg makan mcm mane an .. Hehe !


*Next : Universal Studios Singapore 

1 Conteng Petak Membebel:

shera haifa said...

lapar.. tngok entry nie jadi smua terliur..

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang