Singapore : Part 1

Salam semua (:

Semua orang tahu matawang singapore sgt mahal giller kan. Memank pown and then sana actually apa jerk yg ada ? brg2 diorunk pown sume import made in china and malaysia and lepas tuh die jual dekat pelancong mahal2 kan so, kaya lah ekonomi sana kan . Ok !

Singapore tak lah besar mana pown. sesat pown situ2 aje. Aku mengaku sana tempat BERSIH lah juga kan dr Malaysia and diorunk sangat menjaga giller tempat diorunk. 

Sentosa Island


Setiap bangunan mempunyai ciri2 yang unik dan menarik.

Beach Park 

Dekat sini waktu malam memank cantik lah suasana dia 
and then ada Skyline Luge Sentosa,
[suasana ini pula kalau dekat kl ala2 dekat klcc kot]

Pendapat aku tentang kota singa :
  • Kalau korg nak masok singapore naek bus aje lah weh,[bg yg bujang2 ok lah kan, klau dah berkeluarga tuh depend pada masing2 lah kan] Bukan apa dekat sana if korg salah jalan nti, then bila korg dh dekat imigrsen singapore takot korg kena bayar tol yg berlipat ganda [nak balik jb]. Mereka mana ada laluan bayar tol mcm kat negeri kita. Laluan Tol akan detect melalui CCTV.
  • Singapore kebanyakkn menggunakan sistem CCTV .. hampir seluruh bandar die guna CCTV. so, if korg buat salah pown still ley detect melalui CCTV.
  • Disebabkan sana ramai CINA so setiap toilet die agak TERSEKSA lah weh bukan KOTOR tp SEKSA sebab diorunk lap guna TISU and tak ada air. Harap Maklum =='.[so sediakan bekas utk air itu]
  • Tak dinafikan bangunan dekat sana sume canggih manggih but setiap jalan ada rumah2 tggi [apartment, kondo .. etc ] membuatkan aku berasa serabut tgk negara itu .. Hehe ..
  • dekat sana memank ada makanan halal. Mcm hari tuh aku makan tekak aku xboleh nak terima even perut tgh lapar. HaHa .. bawa mineral sendri kalau nak beli tgk yg berjenama sebab sana sistem penapisan air diorunk .. urmmm [xpe lah]
  • Kalau korg dah biasa jalan sana it's okeh nak bw kereta pown but aku rasa better xpyh lah [bg yg single2 lum ber"family" tuh] sebab kesesakan lalu lintas mereka adalah sangat teruk dan punca die satu jerk "sesak kat imigresen singapore jerk yg cerewet sgt" Imigrsen Malaysia Cool aje (: But mana2 jalan dekat sana memank pasti akan Jem mengalahkan KL. 

Suasana Malam sekitar Bandar 

Bangunan kat sana semua chantek dan unik (:
[suasana mcm nih bg aku konon ala2 dekat Pavillion lah]

*Next, Universal Studio Singapore 




0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang