Antara Projek, Ramadhan dan Hari Raya

Assalamualaikum dan Selamat Malam semua (: 
Lame rasanye aku xupdate blog nih. But, mybe lepas nih aku busy lah kot. Busy ape ? adalah ! Busy ini mungkin akan membuatkan aku stress lah Kot. eh kot lah kan.



Projek, Ramadhan dan Hari Raya :



  • Sebenarnya kitorg tak ready lagi apa pon pasal PROJEK kitorg okeh ! Mesti kena MARAH itu sudah tentu.

  • Mungkin bulan ramadhan kali ini agak memberi impak yg mendalam lah kan. Betul2 menguji tahap diri ini.

  • Alhamdulillah, naseb lah Final kali nih ada 1paper jerk.

  • Aku rasa mcm ada jerk yg bru nak start buat projek diorunk kan .. hehe .. andaian aku jerk. Padahal kitorg pon sama.

  • dan PRESENTATION kitorg kali ini adalah FULL BI :) Love u Poli !

  • Walaupun beraya, fikiran tentang PROJEK pasti akan menganggu hari2 yg mulia ini. Mungkin raya pon TERPAKSA juga angkut laptop2 ke kampung. Nak siapkan PROJEK kan =='

  • Ini semua asam garam kehidupan aku sebagai seorang student. So, kita kenalah terima dengan ikhlas :)

  • Actually, ini lah yg aku nak sebenarnya adalah semakin hampir untuk menamatkan pengajian di kawasan sabak bernam ini.

  • Lepas nih, nak sambunk degree dekat2 ngan umah jerk lah [kalau dpt, kalau dpt kot2 jauh dr KL lg .. akan dipikirkan kot]

  • Tapi apa pun aku bersyukur lah juga sebab final projek kitorg nih sebenarnya tak lah susah mane berbanding dgn student lain, nak2 student2 JKE,JKA, aku rasa diorunk punye final projek sure lg hebat dan agak mcm susah kan dan yg senang bg aku pula final projek nih JH sebab die memasak dan menarik org membeli jerk kan .. hehe [memandai jerk aku, maaf ye :)]

Dengan ini aku ingin mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa yang mulia ini dan jangan makan ikut hawa nafsu syaitan ye. Itu tak elok, makan beli ikut keperluan bukan nafsu semata2 dan selamat menunaikan solat terawih (:

Mini Launching Luvstylista

Assalamualikum dan Selamat Tengahari Semua (:

Tinggal berape jam lagi cuti aku dah nak abes sebab esok aku akan balik sabak bernam untuk masok ke semester berikutnya. Macam tak percaya pejam celik aku dah sampai ke penghujung semester, Alhamdulillah (:


Minggu lepas aku sempat juga pergi ke event Mini Launching Luvstylista at Alamanda. Apa itu Luvstylista? Okeh untuk lebih detail lagi korg nak tahu pasal Luvstylista ni korg boleh lah layari blog ini Luvstylista


Turban 






 




Puan Mona 
[Owner Hajaba, Leesa Formula, Luvstylista, Serenity Spa and Luvstylista]

  • Aku suka design tudung/shawl/turban dr luvstylista nih, even harge dia mahal pown but it's okeh, mesti korg berpuas hati dengan design, material kain and yg paling best design mereka nih telah didaftarkn supaya org len xboleh tiru design2 dia (: haaaa class kan .. hehe ..

  • Antara gambar2 di atas aku paling suka design Shawl yg berwarna purple itu :)

  • Selain dari tudung, baju kurung,jubah, dress dan lain2 pown ada .. Ada mahal, Ada Murah biasalah tuh. 

  • setiap tudung2 Luvstylista ini boleh di gayakan dgn pelbagai cara walaupun dengan 1tudung sahaja dan ia juga boleh dipendekn dan dilabuhkn juga (:

  • Apa yang best setiap pengunjung yg telah mendaftarkan diri akan di beri satu beg goodies. Yey, dpt tudung hajaba, Produk kecantikn Leesa Formula, and Coupon from Cold Storage. Ah tapi sayangnyer kena tebus kat alamanda sahaja. Hurhh =='


Nak Gambar lagi? Sila ke Page 

Mcd Bagi Free "Chicken Foldover Lah"

Assalamualikum dan Selamat Malam Semua

BERITA HANGAT! Lovin McDonald 'Bulan khas Mid kembali'! 
Ia merupakan tawaran yang tidak patut dilepaskan.

"Buy 1 Free 1" Perghh seronok lah mcm nih [save] hehe .. apa yg free tuh? Korg taw x Mcd baek sungguh bagi kita Free 1 lg "Chicken Foldover" [ala carte sahaja] kalau kita beli satu dengan syarat korg kena lah print coupon tu .. alah, mudah aje kan. Lgpown makan "Chicken Foldover nih kenyang" then korg ley share2 lah ngan kawan2 nak beli, kan Free 1 lg kan .. Hehe ..




  • "BUY 1 Chicken Foldover ala carte & Dapatkan 1 For Free" 12 - 25 Julai 2012.

  • Berita yang lebih hebat! Kini, korg boleh flashkn kupon pada hp korg di restoran kegemaran korg McDonald untuk menikmati tawaran istimewa ini! Korg juga boleh print kupon untuk menebus.

  • Terhad kepada satu kupon bagi setiap penerimaan, sementara stok masih ada. Menawarkan sah di Malaysia (tidak sah melalui MDS, Genting dan lapangan terbang).

  • Untuk dapatkan kupon ini sila  print out di sini Print Coupon

*Kalau tak percaya sila ke Fan Page McDonalds Malaysia

1Malaysia For Youth !

Assalamualaikum !
Malam ini aku nak cerita sikit pasal Sukarelawan "1Malaysia 4 Youth"
Okeh, mungkin ada yang dah tahu "1Malaysia For Youth" nih kan .. Yang tak tahu xpew .. meh aku bg info sedikit demi sedikit ini ye .. hehe ..


  • Sukarelawan ini hanya yang berumur 18-40 Tahun sahaja.



  • Program ini utk menggalakan lebih ramai golongan muda terlibat dlm pelbagai aktiviti sukarela [kalau xnak takpe tak pakse pon]

  • adanye program ini golongan2 ini tak de lah nak lepak2 tempat2 yg tak berfaedah kan then disamping itu mereka juga boleh belajar mcm2 then dpt ramai kwn (:

  • Lebih ramai penglibatan remaja, ia juga memberi kesan yang baik dlm masyarakat.
aku xnak citer lebih sangat, kalau korg nak tahu pasal ini korg boleh lah layari 
laman web ini :

Jangan lupe LIKE PAGE ini Facebook/1M4YOUTH

Follow juga twitter/1m4youth

untuk mendaftar sebagai sukarelawan boleh lah ke www.1m4youth.com.my


Jangan Lupe bg sesiapa yang FREE nanti datanglah ke :

OFFICIAL LAUNCHING of 1M4Youth!!


Date:   15 July 2012
Venue: KLCC Esplanade (in front of KLCC pool)
Time:  9am - 8pm

Our Prime Minister Najib Razak will be officiating 1M4Youth and Dana Sukarela 1 Malaysia (DRe1M) on that day.
There will be lots of fun activities to join. 
There will be NGOs from around Klang Valley which you can register yourself 
with and be part of the volunteer community! ^_^
Stay tuned for more information on this event!





 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang