SAM [Saya Amat Mencintaimu]

Assalamualaikum.
Lupe nak update entry wayang weh .. hehe .. lupe sebab aku tak bawa laptop sepanjang berada di kampung malas lah weh, banyak barang kot. Okeh, wayang kali nih citer dari Pengarah Muda Malaysia : Syafiq Yusof. Citer die nih, dier Promo abes2 giler kan .. Dan aku xnafikan citer nih memang lain dari citer2 sebelum nih yang aku tengok. Nak tahu kisah selanjutnyer .. Jom baca sinopsis dulu ..

Sinopsis :

Filem psiko romantik yang mengisahkan tentang Sam (Shaheizy Sam), seorang lelaki biasa yang mahu menjalani kehidupan normal dan bahagia bersama insan tersayang, iaitu kekasih dan bakal isterinya, Lisa (Lisa Surihani). Sam dan Lisa bekerja di sebuah syarikat percetakan. Malangnya Lisa mempunyai ramai peminat termasuk seorang lelaki psiko bernama Haikal (Azad Jazmin).  Pada masa yang sama juga Jefri turut menaruh harapan pada Lisa.

Lelaki psiko, Haikal amat mencintai Lisa dan sanggup berbuat apa saja untuk memiliki Lisa. Akibatnya, Lisa sering diganggu oleh Haikal dan timbulnya konflik pergaduhan antara Sam dan Haikal.

Apabila Lisa menolak cinta Haikal, bertambah psiko diri Haikal yang tidak dapat menerima kenyataan bahawa cintanya tidak berbalas. kemuncaknya Haikal menculik Lisa dan Sam bagi membalas dendam.



Trailer



SAM :

  • Permulaan cerita babak2 romantik dan sweet giller. Tapi itu skjap aje. *Suke tengok yang scene kat b4 nak masok ofis tu.
  • Kelakar pon tak banyak. Nama pon filem psiko kan mne boleh klakar2 an.
  • Setiap jalan penceritaan die banyak part2 suspen [rasa mcm tengok citer hantu]
  • Ada juga part2 yang agak serabut sikit dan pening tapi xpe itu boleh diperbaiki pada masa akan datang ye (:
  • Cerita nih korg kena faham kan betol2, then citer nih tak mengantok okeh.
  • Ending die pon agak mcm pening skit. 
  • Teknik penggunaan graphic boleh tahan. 
  • Last sekali korg mesti confuse siapa dalang disebaliknye sebenarnye. Dan rasa mcm tak percaya itulah dalang disebalik cerita ini. So, tengoklah kalau free tak rugi pon. 

Filem mcm nih lah kalau boleh aku nak tengok, dr sesetengah filem yang hanya tahu bw untung tapi cerita ntah ape2 that's why lah kebanykkn diorg kurang nak support filem negara sendiri kan. Kenyataannyer lah. 

*Lain orang lain pendapat ye. Jangan nak Emosi sangat.


Taman Seribu Bunga

Assalamualaikum dan Selamat Petang :)

Hari nih nak update entry gambar sahaja but kali nih bukan gambar aku, gambar cousin aku sahaja konon saje nk try tengok bakat yang aku ada nih kan .. Kah3 [Perhh poyo] Padahal nih sume suke2 jer lah .. Cuaca pada masa itu kejap mendung dan panas, tapi nak wat cm mner redah aje lah ye .. Dah biasa sikit xpe .. hehe ..

Actually, aku nak cri tempat2 yg unik sekitar melaka nih tp susah lah aku pon xtau sangat, kalau bandarHilir tuh xnak lah dah bosan kot [perhh berlagak] hehe .. Kalau kat kl mungkin byk kot .. nak merantau ke negeri lain next timelah k. 

Taman Seribu Bunga nih ala2 macam dekat taman bunga sekitar KL tuh 

[lupe ah nme tmpt tu] Tapi tempat nih mcm tak banyak bunga jerk dikatakan mcm tak ada org jaga jer .. Ouh mungkin cuti raya kot .. haha .. Then dekat situ pon ada ala2 mini muzium lebah. lebah dia bebas okeh, tapi jangan risau tak sengat korg pon [Jinak]. Tak banyak pon gambar2 nih .. Ini sahaja. hehe (: 

Location : Ayer Keroh, Melaka


       




Happy Eid Mubarak 2012

Assalamualaikum dan Selamat Malam semua (:
Macam mana raya tahun nih ? Seronok x ? eh dapat x duet raya? haha .. Hurmm sangat lama giler weh tak update blog nih .. Dan skunk aku tgh busy pasal project aku, almaklumlah aku dah Tahun Akhir weh .. Pejam celik tup tup mcm tak percaya jer dah nak tamat pengajian.
Lepas nih menempuh alam pekerjaan lah pula kan. Haishh !


Seperti Tahun2 yang berikutnyer, aku memang raya dekat Melaka. Tp raya tahun nih ayah aku xikut lah pula, raya kedua baru die balik melaka atas sebab2 tertentu. Tema raya tahun nih adalah MERAH (: hehe then tahun nih ala2 turban pula .. Wehh, aku maseh lg dpt duet raya lah even dah besar tau 
[selagi tak kahwen selagi tu masih dpt lg tau] hehe .. Rezeki .


Selamat Hari Raya Aidilfitri aku ucapkan andaikata setiap apa yang aku ceritakan ada menguris hati2 korg tuh kan .. Hehe .. Bulan mulia ini marilah kita bermaaf maafan dan buanglah kisah2 lama antara kita yang pernah terjadi dahulu kala ye. 

Cewahhh poyo ayat aku nih. HaHa ..




Nak tengok lagi? Sila ke Page



 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang