REVIEW : Wrong Turn 5

Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua 

Alhamdulillah akhirnya semua project kami telah siap sepenuhnya dan yang tinggal hanyalah report dan memerlukan kami utk menyediakan wang yang lebih ==’ wang lebih ? wang lebih utk re-print2 kalau salah sikit skalipon okey. 
*Kalaulah ada penaja kertas A4 yang baik hati kan “save” sikit duit .. tinggal duit nak beli ink saje :) hehe ..

Okeh2, dah2 aku nk citer movie untuk kali ini pula .. hehe .. Aku rasa ramai yang dah tengok kan citer “Wrong Turn” ? dia ber’part2 lah juga kan. Bagi siapa yang mengikuti dari f1 part sampailah part4 nih ha, kali nih part 5 pula aku nak kasi info sikit sama ada best or x kan ? Rating citer nih bg aku 8.3 .. Banyak kan ? ha, sure mestilah best okeh. Antara Wrong Turn dan SAW aku rasa dua2 citer nih sama hebat !

Wrong Turn 5 :


  • Amaran : 18 Tahun Keatas tak dibenarkan tengok (: cewahhh .. hehe .. eh betullah, yg bawah tuh jangan kasi tengok. Tak elok untuk ditonton. Semua dalam citer nih byk babak kekejaman !

  • Kali ni citer start bila mereka pergi ke satu hutan nih utk berkhemah disana .. ada 6orang. Rasa2nya ada yg hidup x ? hurmm .. tengoklah ye.

  • Part 1 : Kawan perempuan diorg tuh dah selamat kena potong2 oleh orang2 PELIK itu. [Fuck2 lagi sekali Jari dia kena potong] JIJIK tau.

  •  Part 2 : Abam polis yang hensem telinga dia kena kerat abes !

  • Part 3 : Security yang tak boleh harap t upon kena gak .. Cara dia mati agak tragis juga lah.

  • Part 4 nih sampailah part yang seterusnya kan, cara kematian mereka sangat sangat tragis nak gila. Sampaikan aku tengok tutup2 muka mengalahkan citer hantu !

  • Mesti korg nak tahu tragis ker x kan, okeh2 aku bgtau sikit lah nti bgtau byk korg xderk feel kan .. nak feel lebih better tengok baru puas :) .. hehe .. Salah satu yang ngeri tu bila si pembunuh , bunuh seorang perempuan tu then korg tau apa dia buat ? dia akan KOREK2 korg punye ISI-ISI yang ada dlm PERUT korg tuh, TARIK2 kasi bawa keluar sampai panjang2 berjela tuh kan [usus] lepas tu dia SUMBAT bende2 tu kat dlm MULUT korg dan dia pon akan MAKAN sekali korg punye usus tu juga ! *Part yang dia ketuk LUTUT sorg mamat nih smpai bengkok abes tu terasa mcm lutut aku jer yang kena ==' 

  •  Last2 yang part kat padang tu, itu lg ngeri gila. Korg BAYANGKAN mesin pembajak tu GILIS korg punye KEPALA dan SELURUH BADAN korg hancusss lunyai begitu saje wehh. Bakar hidup2 pon ada tapi cara yang berbeza bukan bakar mcm bakar ayam jer ye ! hehe .. Aku rasa Wrong Turn 5 nih agak lg ngeri lah babak2 dia tu walaupun setiap yg dia tunjukn tu mcm sikit jer ada kan ..

  • Yang hidup ? seorang yang hidup tp yg hidup tu belum tentu dia hidup betul2 sempurna or mati sebab yg ending agak mcm tergantung sikit, banyak kemungkinan boleh terfikir apa terjadi pada ending tu. Nampaknya ada sambungan lg nih kot .. hurmm .. Kalau lah Malaysia buat citer2 cm tuh mesti best gak kan .. hoho !

Trailer Wrong Turn 5 
·    


*Untuk Student2 Politeknik yang akan Membuat Pembentangan Final Project Akhir, Aku ucapakan SELAMAT MAJU JAYA ! Semoga pembentangan kita BERJAYA (:

REVIEW : MY LAST LOVE

Assalamualaikum dan Selamat Malam
Malam yang suram ini aku nak share ngan korg movie yang aku tengok petang tadi. Salam Cinta tu dah tengok juga boleh lah kan. Tapi yang aku nak citer nih movie dari seberang iaitu "My Last Love". Apa yang best tentang movie nih? Sebab ia genre romantik and byk part2 yg bermain ngan emosi.

tentang MLL :

  • Seorang perempuan yang mempercayai akan cinta sejati. Tetapi apa yg terjadi adalah, apabila dia excident dan kedua kakinya lumpuh then bf(hendra) dia hilangkan diri mcm tu jer. Tu bukan cinta sejati, tu Pengecut namanya !

  • Angel (perempuan) nih kena langgar lari oleh Martin. Apa yang terjadi diorg bertemu kembali dan ini memeranjatkan si Martin nih walaupun Angel ni memang xtahu siapa yang langgar dia tu.

  • Akhirnya hubungan antara angel dan martin semakin rapat tetapi martin masih lagi tetap rasa bersalah dekat angel nih. Martin tetap berusaha mendapatkan doktor yang terbaik bg memulihkan kaki angel ni.

  • Tanpa disangka2 Martin mempunyai penyakit cancer otak. Part nih memang dah start bermain dgn emosi. Sedih giller.

  • Last sekali dia bagitahu hal yang sebenar. OfCoz Angel nih marah tp masa yang sama dia kesian ngan si Martin nih.

  • Last sekali ... Hehehe .. Rasanyer ? Yes. Dia meninggalkan dunia ini dengan tenang. Sebab tu lah movie nih "MY LAST LOVE" . 

Jom tengok Trailer dulu 




Review : B. A. I. T

Assalamualaikum dan Selamat Malam
Last update blog pasal "photoBooth" tu kan? okey kali nih nak buat review pasal movie. Lama dah tak meng'update kan blog ini. Okey, mengenai project final aku dah hampir keseluruhannyer nak siap dan nak capai 100% tp sekarang yang baru capai 85% lah. Alhamdulillah tak sangka akhirnyer berjaya juga buat Video korporat tu untuk final projek aku nanti (:

Okey2 mengenai filem BAIT nih kan, korg dah tgk? belum? okey meh sini aku bg sedikit info ye.

BAIT:


  • Tsunami datang secara tiba2, masa nih si hero ni mcm dpt tau something ada bende nak berlaku (tsunami nak dtg)
  • Hero sememangnyer seorang yang berani dan hensem, masa tu lah baru nak berbaik dgn kekasih lama. HaHa ..
  • Jerung nih bermula lepas tsunami berlaku. 
  • Ada 2ekor okey, 1dekat carpark 1lagi dekat dlm supermarket tu.
  • Part ngeri2 tu adalah juga, paling tak tahan org tu die potong tangan orang yang dah mati sebab nak umpan si jerung tu.
  • Ngeri2 ala2 SAW sikit jer. 
  • Ada part antara si ayah dan si anak, sedih sekjap. Yelah, si anak nih degil2 pon tapi hati die tetap risaukn dekat si ayah itu. 
  • Tak best sb jerung tu just dekat dlm supermarket ngan kat carpark jer then mcm pelik jer jerung tuh boleh pula ada dkt dlm supermarket tu. *kdg2 citer nih ada yg xlogik. haha..
  • Nak kata terlalu best tu xlah, aku boleh bg 3Star jer :D

Lepas nih nak tengok DREED pula.

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang