REVIEW : MY LAST LOVE

Assalamualaikum dan Selamat Malam
Malam yang suram ini aku nak share ngan korg movie yang aku tengok petang tadi. Salam Cinta tu dah tengok juga boleh lah kan. Tapi yang aku nak citer nih movie dari seberang iaitu "My Last Love". Apa yang best tentang movie nih? Sebab ia genre romantik and byk part2 yg bermain ngan emosi.

tentang MLL :

  • Seorang perempuan yang mempercayai akan cinta sejati. Tetapi apa yg terjadi adalah, apabila dia excident dan kedua kakinya lumpuh then bf(hendra) dia hilangkan diri mcm tu jer. Tu bukan cinta sejati, tu Pengecut namanya !

  • Angel (perempuan) nih kena langgar lari oleh Martin. Apa yang terjadi diorg bertemu kembali dan ini memeranjatkan si Martin nih walaupun Angel ni memang xtahu siapa yang langgar dia tu.

  • Akhirnya hubungan antara angel dan martin semakin rapat tetapi martin masih lagi tetap rasa bersalah dekat angel nih. Martin tetap berusaha mendapatkan doktor yang terbaik bg memulihkan kaki angel ni.

  • Tanpa disangka2 Martin mempunyai penyakit cancer otak. Part nih memang dah start bermain dgn emosi. Sedih giller.

  • Last sekali dia bagitahu hal yang sebenar. OfCoz Angel nih marah tp masa yang sama dia kesian ngan si Martin nih.

  • Last sekali ... Hehehe .. Rasanyer ? Yes. Dia meninggalkan dunia ini dengan tenang. Sebab tu lah movie nih "MY LAST LOVE" . 

Jom tengok Trailer dulu 




0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang