REVIEW : Twilight Breaking Dawn Part 2



Assalamualaikum dan Selamat Malam :)

Alhamdulillah, akhirnya aku telah menamatkan pengajian aku di Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam ini. Tak sangka 3 tahun yang ditunggu-tunggu sekejap saje, padahal dulu bukan kemain lg ckp “cepatlah waktu cepatlah waktu kan” yelah duduk jauh dari family then kawasan yang dalam sikit lah .. Then, bila sekarang dah abes dah terasa rindu walaupun baru seminggu meninggalkan sabak bernam kan.

Okey2 abes citer pasal aku abes belajar. Now, aku nak buat review filem kali ni 
“Twilight Breaking dawn Par2” pasti semua orang tak sabar kan nak tengok citer nih, begitu juga aku. Dan aku dah pon menontonya :)

Twilight :

  • Durasi citer nih dalam 1jam 45minit sahaja. Tak lama kan, tapi setiap jalan cerita ada best dan ada slow sikit lah.

  • Bagi siapa yang dah tengok start mula2 twilight dulu baru boleh faham ye, if yang tetibe nak tengok citer nih kan ha mybe memang taklah korg nak faham. Kena tengok yang first dulu okey kalau nak faham.

  • Sambungan dari yang Breaking dawn Part 1, bella hidup dan dah jadi sebahagian dari Vampire and dapat baby girl, Renesmee nama dia. Comel sangat2 baby tu.

  • Twilight Part 2 nih sebenarnya dia nak ceritakan tentang anak bella, renesmee tu. Yelah sebab  1dakwaan palsu tu, Si Volturi nih kumpulkan orang dia then nak fight dengan family Cullen gara2 menyimpan penjenayah. Penjenayah tuh anak bella, kenapa penjenayah ? sebab anak bella tu  berdarah manusia, sedangkan anak bella adalah 100% dah jadi darah Vampire pon.

  • Family Cullen mengumpulkan puak2 Vampire yang lain untuk melindungi kanak2 itu daripada dakwaan palsu itu. Yang buat dakwaan palsu tu Irina gila tu ==’ hurhh .. geram aku. *sorry emosi jap.

  • Dalam cerita nih ada part yang mugkin agak keliru sikit, so makesure korg kena tengok betol2.

  • Apa yang berlaku dalam pertempuran mereka tu ? Salah seorang dari family Cullen mati ker or sebaliknya ? 3 Orang yang mati antara family Cullen tu, siapa ? Ha, itu aka nada suspen sikit. Betul, tak tipu. Kalau tak percaya nanti korg tengok okey.

  • Suspen ? Ye, ada part nak hampir ending tu mesti korg engat itu betul2 terjadi kan. Takpe2 tengok jer nanti ye. HeHe .. *Jasper Hale tu Hensem lah. Heee..

  • Akhir kata, ending dia sangat memuaskan hati aku. Dalam cerita ni, sifat kasih sayang mereka ni sangat kuat and romantic. Jap2 citer nih ada 2D kan ? aku rasa korg tengok wayang biasa jer 2D tu xpayah pon tidak mengape.


    Trailer



0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang