REVIEW : SKYFALL

Assalamualaikum dan Selamat Petang !
Haishh sekarang ini musim hujan dan hujan, apa kesahlah bilik aku dekat rumah sewa tuh .. Mesti banjir abeslah kan .. Haishh .. Ya Allah hentikanlah hujan ini sementara aku risau bilik dekat rumah sewa aku tuh jer ==' 

Entry kali ini mengenai cerita box office nih "SKYFALL" urmm box office ker ? bagi aku tidak kot, ker aku memang xpandai nak menilai citer ini .. =='
Durasi masa 2jam Setengah weh, itu sangat lama !

HERO Kacak :P


 Skyfall :
  • Permulaan cerita memang menyeronokan, tetiba dah ada aksi. Tapi lepas tu tetibe dah tak best ! Lagu Tema Skyfall oleh Adele [best juga]

  • Aku tak tipu cerita ini buat aku mengantok. Banyak bercakap ! *Trailer jer nampak best.

  • Aksi2 yang ada pon xbanyak sangat. Ye aku nak cakap lagi memang sangat mengantok.

  • Slow sangat sangat. Nak tunggu 2jam Setengah tu memang seksa bagi aku ==' Kalau masa 2jam tu sangat best tak pe, ini adehhh mengantok yang aku dapat.

  • Sebab orang tersayang nak tengok kan, just teman sahaja lah kan :)

  • Ending = Sure ada kesinambungan lagi ! *Aku xnak tengok lagi.

  • Tapi bagi aku yang best adalah sistem2 program yang dia gunakan dalam cerita ini sangat sesuai bagi orang yang memang suka dengan dunia IT ini. Dengan menggunakan computer macam2 bende kau boleh programkan dan cara dia create password dia untuk sukar sekali orang nak detect memang sangat rumit ! Itu jer bende paling aku suka :) Hehe ..
*Ntah macam mane aku boleh terjebak tengok cerita nih ==' Orang kata citer 
"Budak Pailang" mengalahkan aksi KL GANGSTER ? BETUL ker ?

4 Conteng Petak Membebel:

Fitry said...

hoho... myesal pogi.. baru je balik tgk citer nihh.. slow sgt jalan critaa....

TeQah Khaire said...

Ha kan ? tapi nak wat cam mne kita sama2 dah tengok pon (:
haha

Joni Dep said...

Walaupon menjanjikan sesuatu yang kononnya baru – tiada lagi kete sukan, tiada lagi gadget canggih, tiada lagi weapon of mass destruction, tiada lagi penjahat dengan world domination plan tapi penjahat yang lembut-lembut gitu, namun Skyfall still nampak biase je bagi aku.

-Movie Review: Skyfall Penuh Dengan Plot Yang Buduh. Baca di www.sinema.my

TeQah Khaire said...

Yes aku setuju !

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang