Legoland


Assalamualaikum dan Selamat Malam 

Tak sempat nak update pasal holiday hari tu, terus update pasal filem ari tu kan. Lepas holiday hari tu aku direct terus ke Melaka. Nak duduk sana selama seminggu. Ye seminggu lama tu oiii sebab ada hal2 tertentu. Selama seminggu nih memang sangat bosan sebab aku xbawa laptop kesayangan aku. Tapi disebabkan aku ada cousin yang memahami tahap kebosanan aku nih, die bawalah aku g jenjalan. So, taklah bosan sangat kan. Hehe .. Thank You Cousin. Eh jap, Cousin aku rasa aku jual cerita kau dengan si polan si polan tu boleh tak ? Sekurang2nye rating blog aku mesti naik mendadak weh .. hahaha .. *Gurau jer aku xtergamak nak buat cegitu.

Okey2, dah2 cukup cerita diatas td. Now, aku nak cerita pasal holiday aku. Yes holiday di Johor lagi. Rasanya dah tahu aku nk ckp pasal ape kan. Yeeee pasal “Legoland” banyak bende aku nak rungkaikan tentang Legoland tuh .. haha ..

Legoland Malaysia :

Entrance fee : www.legoland.com.my




Nak tengok gambar lagi ? Sila Ke Page 

  • Alhamdulillah dapat tiket free. So, xlah rasa ralat sangat kan pergi2 tak de pape. I mean xsesuai lah untuk kita2 yg  berjiwa remaja g sana. Bukan ape, semuanya hanya untuk kanak2. Game dewasa tak berape ada banyak lg. Korg tunggu jer masa akan datang nti die akan buat penambahan game utk dewasa. Mungkin !
  • Keluasan tapak tu taklah besar sangat pon. Tempat berteduh tak banyak tp kerusi2 banyaklah. Tempat baru lg kot. Tempat terbuka. So, bawalah payung2 untuk elakan dari muka anda bertukar warna lain eh. Hehe
  • Makanan dan Minuman kebanyakkan semua fast food. Mahal sikit jer macam sunway. Kalau korg nak bw makanan dari luar pon boley, dia tak check beg pon.
  • Okey yang nih aku paling tak suka sebab kedai cenderhati dekat dalam Legoland tu sangat Mahal Mahal dan Mahal gila2 weh. Design tak lawa, barang taklah menarik sangat tp mahal nak gila tak menahan, ouhh dia ikut harga pasaran antarabangsa. Harap Maklum. Series aku tak beli satu pon barang2 tu. Sekurang2nyer USS pon xlah mahal mcm nih =='
  • Buat pertama kalinya aku pergi theme park tak naik satu game yang aku nak. Aku cume naek yang game water ngan 4D tu jer. Roller coster ramai, nak tunggu sampai satu jam lebih .. hurhh . Nih lah padah g waktu cuti sekolah dan cuti sekolah Singapore sama ngan kita ishhhh. Sebab tu aku rasa xralat pon xdpt men, tiket free kan xlah rugi .. hahaha ..
  • Tahu tak nak naik setiap game tu kan nak beratur tu mcm lama sangat. Tak tahulah apa yg buat sampai lambat sesangat kan .. Kalau korg pergi mane2 theme park aku rasa ramai mcm mne skalipon orang tp sekurang2nyer nak beratur tu tak lah makan masa yg lama tersangat mcm aku g nih sampai 1jam lebih. Ntah pape jer.
  • Paling best Miniland, Dino Island (bw baju hujan kalau xnak kena basah kan) ada tempat nak keringkan badan but korg bayarlah duit color hijau (masuk ramai2 berbaloi lah .. haha), Studios 4D, Water Splash, Lego Mindstorms. Yang lain2 tu semua untuk kanak2 xsesuai dengan jiwa aku.


*Kalau korg nak tahu dengan lebih lanjut rajin2 lah jumpe pakcik "google" :) hehe

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang