Teater : Ali Baba The Muzikal


Assalamualaikum dan Selamat Petang

Okey, sudah lama tidak menaip di komputer ini rasa lain mcm jer. Maklumlah baru abes belajar dan menganggur pula tuh. Haishh cari kerja ntah bila lah pula kan.

Siapa dah pergi tengok Teater Muzikal Ali Baba kat IB tuh ? Best kan ? Siape yg tak tengok lagi tuh, sila lah pergi tengok bawa adik2 ker, cucu cicit ker, abg2 n kakak pon boleh pergi. Alah Nampak jer citer budak2 tp xderlah budak2 sgt pon, apa yg penting keseronokan tengok teater nih. Semua bende kat stage Nampak sangat sempurna.

Teater Ali Baba :


  • Harga tiket taklah mahal sgt, kalau siapa yg beli lebih dr 4, dapatlah disc 20% jadilah kan. Beli tiket RM30 korg boleh duduk depan sekali betul2 depan stage weh. Then, aku sgt berpuas hati wehh tempat yg aku duduk tu.

  • Teater pon ada juga wat silap mata. Pandai dia silapkan mata kita even kita tahu bende tu sangat menipu kan. HaHa .. ahli silap mata profesional, Mahdi Mousidi yang dijemput khas dari Iran. (Hensem)




  • Cerita dia ada sedikit dia ubah dan die shortkan sebab tulah aku terasa abes awal jer. Tak membosankan dengan pelbagai lawak jenaka. Props dia banyak gila aku rasa, berbeza dgn teater yg sblum nih aku pergi.

  • Ia juga berkonsepkan remaja di samping beberapa kelainan termasuk menerapkan konsep futuristik dengan menggunakan teknologi canggih ketika pementasan serta mengekalkan elemen muzik Arab yang diberi nafas baharu dalam pelbagai genre termasuk ballet, rock dan tango.



  • Costume semua cantek2, suka tengok. Hehe .. Tak rugi pon tengok teater ini weh. Sangat menyeronokan dan ada gak aksi2 spontan lagi bila Aznil n Ebby yus . Memank best abeslah.

  • Gangnam Style pon ada juga diselitkan, last minute planning kan. haha. Apa pon teater nih memang sangat enjoy lah :) Lepas nih teater Ombak Rindu pula weh, ha sure lah tiket mesti macam pisang goreng kan. hehe ! 

  • Tahniah kepada semua Pelakon kerana semuanya berjaya membawakan watak masing2 dengan begitu baik sekali.
*Okey ini sahaja ceritanya, Selamat Menonton Ye (: 














0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang