BBQ STEAMBOAT


Assalamualaikum dan Selamat Petang :) 

Minggu lepas hari minggu yang paling seronok. Yelah siapa tak seronok kan dapat kumpul n jumpe kengkawan lama kan. Xspecially kawan sekolah kan, ada tuh 3tahun kot tak jumpe ada tu setahun sekali jer weh. Haa masing2 semua busylah katakan. Termasuk aku lah busy sebab belajar jauh (konon, padahal kawasan pendalaman jer) hoho.
Okey, kitorg just berlima sahaja yg ada. Yang lain semua xdapat join. Busy katanya. (Hancur hati weh tak dapat lg ramai) Sokeylah ka nasal dapat keluar weh. Haha .. Kitorang makan dekat satu kedai Steamboat ni “BBQ Land Steamboat at Kuang” Hurmm boleh lah kan. Tempat pon luas, xbersesak2 tp satu jer, kipas tak banyak so panas sikit lah weh. Buat steamboat n bbq rasa mcm dekat rumah jer time tuh weh .. haha .. hey, meriah weh kalau lagi ramai. Macam berpicnik pula rasanya tau. Port kitorg best dan takbest juga. Best sebab belakang skali (luas) tapi belakang tulah xderk kipas woii, Panas ! haha

Lokasi : Kuang, Sungai Buloh

Harga : Dewasa RM22, Kanak-Kanak/Warga Emas RM15, Bawah 5 Tahun FREE
30 Jenis makanan steamboat termasuk dessert “Ice Cream” tapi aku rasa sakai gile kat tempat dessert tu, dia taknak refill pon “Vanilla” Erghhh ==’

*Please jangan terliur okey, Haha ;)

Mereka ini semua yang jadi Chef, aku goyang kaki lah. hehe


Lokasi : I-City Shah Alam


Actually, aku berbelah bagi nak pergi sana. Yelah mama aku kata “Lepas makan steamboat balik jgn kemana2”, tapi hakikatnya melencong weh. Awal lagi masa tu nak balik kan so, aku pon redah aje jalan nak kesana berpandukan “Tanya orang n Followlah signboard” Banyak dah perubahan dekat sana. Makin lama makin macam2 ada kat icity nih, banyak gak lah perubahan. Ternampak “WaterPark tepi jalan tuh tengok Tornado tuh takdelah besar mane pon mcm tak best, tp rasa nak naik gak”




Yes. Finally, kitorang dapat berkumpul balik. Even berape lama pon tak jumpe but kitorg still xkekok nak bermesra2 kan n sama jer macam perangai masing2 .. haha 

Ada sesiapa dah pernah naik “Tornado” tu ? Comment please. But WaterPark dia macam tak besar jer OR mata aku yang rabun sebab pandangan waktu malam ==’
*Masih tanam anggur di rumah, bosan lah gak. Rezeki belum datang lagi. Insyallah ada rezeki, adalah.
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang