REVIEW : THE COLLECTION


Assalamualaikum dan Selamat Petang

Bosan ? Ye bosan gila sebab aku masih tak kerja lagi nih. Maklumlah baru resign. Hehe .. Mengharapkan ada sinar yang baru datang lepas nih. Hehe .. Lama tak update pasal movie kan. Okey, kali ni aku nak update pasal movie “The Collection” Pernah dengar x ? Okey kalau xpernah aku ley cerita lah kan. Movie nih best gila tau, Tapi yang nih sape yang berani jerlah boleh tengok okey. Yelah citer nih mengalahkan “SAW” kira “The Collection” nih lagi hebat tau kekejaman dia (Tp penulis semua dr citer SAW) hehe. Meremang bulu roma tau tengok setiap part2 nih. Geli, kesian, semua ada.  Jom baca synopsis bawah ni dulu.

The Collection :


Ketika kawan Elena mengajaknya ke sebuah pesta di sebuah tempat yang dirahasiakan, ia tidak pernah menyangka kalau ia akan menjadi korban oleh “The Collector” iaitu seorang pembunuh psikopat. The Collector menculik dan membawa Elena ke sebuah hotel untuk dijadikan sebagai tempat penyiksaan dan pembunuhan. Setelah mengetahui anak perempuanya hilang, ayah Elena mengupah sekelompok tentera berbayar untuk menyelamatkannya dari The Collector. Namun satu persatu tentera itu tewas secara mengerikan di tangan The Collector. Hanya satu yang masih selamat iaitu Arkin yang berjuang sendiri untuk menyelamatkan Elena dan juga dirinya sendiri.

  • Durasi masa dalam 1jam 20minit jer. Permulaan cerita sangat menakjubkan. Permulaan tu dia dah start buat game. Start game dekat clubbing abes semua kaki clubbing mati dengan dahsyat.

  • Cerita nih kalau boleh untuk yang dah terasa diri tu dewasa boleh lah eh (18SG), kalau takot or takat nak tutup2 mata tengok kan xpayah tengok pon xpe. Haha ..

  • Setiap part memang ngeri abes. Koyak2 kulit, isi terkeluar, tercucuk lah kan. Eeeee ngeri betol. SAW pon kalah tau.

  • Seorang demi seorang mati dalam keadaan tragis dengan pelbagai cara. Tahu x, sbenarnya yang kita anggap dia baik tu lah dalang semua game ini. Tak percaya ? Nanti korg tengok dan fahamkan lah. Ada gak part yg kdg2 aku pening tp bila dah nak ending baru kita tahu.

  • Orang putih nih berani kan buat cerita2 macam nih, yelah cerita mcm nih lah bajet lg besar kot. Malaysia agaknya kalau buat abes kena sekat pula kan .. hehe ..


  • Ending yang pasti nampak macam nak continue "The Collection 2" je . hehe xtahulah kan. Selamat Menonton :) 

Trailer The Collection




Sampai disini sahaja cerita untuk entry kali ini. Okey, Assalamualaikum. Bye !



0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang