REVIEW : G.I. Joe Retaliation

Assalamualaikum dan Selamat Petang Semua

Sekarang ni petang je musim hujan, Susah betol nak keluar g taman petang2 mcm ni. Td baru balik dr tengok wayang. Mestilah tengok cerita Gi Joe yang best tu. hehe .. Berlagak sangat td konon taknak book tiket kan. Yelah mls nak g jauh tgk kat wangsa walk je lah. Sekali dah sampai kat atas tgk2 org tgh beratur perghh padan muke aku. Aku dah lah jenis malas nak menunggu so akhirnye kenalah beratur weh. *Aku pergi dgn anak buah aku, Sheeran tu hanye sorg jer mampu terjage .. Hehe .. 

Engat weekday tak ramai sangat kan. Sebab aku tahu ramai2 nih sure nak tgk Gi Joe so, aku decide tgk 3D jer. Mahal tolak ketepi sikit sb aku malas nak tggu lg. Yelah normal starting kul 11 atas pon dah penuh. Dah lah kaunter buka 2 je. Satu kaunter biasa, satu kaunter booking. Takkan tak cukup pekerje kot ? Okey esok aku pergi isi form mintx kerje situ boley tgk wayang free sambil bekerje kan. Haha .. 

Gi Joe :


  • Kesinambungan dari Part 1 dulu kan. Part 2 kali ni benar2 tak mengecewakan korang. Best, elemen2 fighting yang xbosan.  
  • Ada beberape pelakon lain yang baru join kan. Hurmm Duke n Flint kacak bergaya boley tahan. Hehe .. Yang penting Storm Shadow .. Eheehe .. Roadblock lakonan The Rock Awesomeee :D Snake Eyes pon Hebat :) 
  • Starting sampai ending semua part tak buat korang bosan. *Ada part yang mcm tsunami. Tp tsunami buatan orang. *Teknologi dalam cerita ni series sume canggih nak gila eee rase nak je bende2 mcm diorg tu. Tp xmampu weh nak beli. Haha .. 
  • Adegan paling menarik time katp  gunung tu, seronoknye tengok main ala2 Buggy Jump. Heee ..
  • Kalau korang rasa nak tengok 3D pon tak rugi sebab 3D kalau cerita2 macam ni lagi best dari 3D yang citer biasa2 jer.
  • Series rase nak tengok lagi sekali mcm takpuas jer. Opps jangan tamak sgt nak simpan utk cerita akan dtg "Iron Man 3" Tu box office lagi hebat kan. *kena booking kalau nak tgk, xyah susah2 nak kena Q. heee (:  
  • Ending ? Actually Komander Cobra tu terlepas tau. Firefly orang kuat dia dah mati. So, aku rasa mesti ada sambungan Gi Joe 3 pula. Aku main agak2 je. Hehe 
*Next Movie "Iron Man 3". Ade sesiape dah tengok Sembunyi Amukkan Azazil ? Mcm mane? Best x ? 

KLCC : Twin Tower Konsert 2013

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Malam !

Bernaseb baik saje aku nih pergi konsert ni. Kalau takde dpt tiket takdenye aku nak pergi .. hehe .. *nampak x demand kan ? :) Last minute punye plan selalu menjadi, begitulah kitorg kalau nak kluar mesti last minute. Konsert kali ni memang best sebab dpt lah gak tempat fan zone kan (Jelas nak tengok international artist) hehe .. Terima kasih lah yang bagi tiket free eh. Senang2 ajak lagi :) keh3

Rasanye start dr pukul berape lah diorg beratur tggu kat pintu masuk kan. Aku datang dlm kul 4lebih gak lah. Datang awal2 xgune sebab pintu tak akan buka tepat pada masanye.  Percayalah. Itu lah janji manusia. Actually, aku pergi bukan sebab k-pop, No No No ! Haha Sebab ade BackStreet Boys je. Kalau x, malaslah nak pergi. Keadaan dekat sane sesak tu biasalah tp masih boley lagi terkawal. Kalau tahun lepas aku rase tak terkawal sangat. Mereka maen rempuh jer gara2 pintu masuk lambat buka. Naseb tahun ni okey. Apa pun konsert malam tadi memang best sekali dengan Earth Hour 60 :)


Capriq and Demi Lepak Boyz
*Demi Lepak Boyz Erghh Benci. Tak suka Tak suka.

Ini je dapat amik. Ni pon from camera kawan aku. 
*Konon kata xboley bw camera, itu semua poyo. 
Media takpe aku faham, tp ade je orang lain snap2. Bencinye !

2NE1 (Korea)

BackStreet Boys (US)

Picture atas tu from google :)
*Camera Hp tak lawa. Tggu note lah.


REPOST : Mukha and Souka

Assalamualaikum dan Selamat Malam

Letihnye dari siang td pergi mencari rezeki. Hopefully, kitorg dapat lah satu dari pekerjaan   itu. Baru aku tahu betapa susahnye nak cari kerja even kau pegang "DIPLOMA" sekalipon. Seriosly Diploma kau tu boley simpan sb mereka nak tgk SPM jer, So Sad. Macam ni aku lg malas nak sambung Degree adelah ==' 

Lunch tadi aku dan kawan aku "Dyla Korpal" makan dekat "Mukha and Souka Cafe" nih. Kenapa ade due name ? Okey, Mukha Cafe : More to western. And Souka Cafe : Bake Shop.
Kedua2 cafe nih makanan mereka sedap gak. Even harge tinggi skit xpe, tp still sedap dan kenyang :) Dulu aku pernah tulis pasal kedua2 kedai nih kan. Kali nih, aku "Repost" balik. 

Location : 15, LORONG RAHIM KAJAI 13, TAMAN TUN DR ISMAIL, 
                 60000 KUALA LUMPUR, MALAYSIA.

Klik ini    :  www.mukha.com.my

Gambar 1 : Dalam Kedai (Decorate and Irama Lagu ala2 Jazz memang tenang jer)
Gambar 2 : Luar Kedai (Lepak2 situ memang best)
(Gambar from Google)



Kofta Meatball Spaghetti (RM16)
Meatball die lagi sedap dari IKEA. Rase rempah, daging yang sangat padat.


Chicken Kebab (RM13)



Gambar From Google 
(Gambar dari Hp kitorg kurang jelas)

Gambar ( Kiri ) : Peanut Cheese Cake (RM8) 
Bagi yang suka sangat dengan kenikmatan kacang tu, boley lah try Cake di Souka ini.

Gambar ( Kanan) : Virgin Mango Mojito (RM8) 
Daun Pudina sangat menyegarkan. Tapi effect die lepas aku minum aku rasa Migrain lah .. Hehe 


Okey, sampai ini saje entry kali ni. Mybe next week kalau ade bende yang menarik akan di update lagi ye.
Bye, nak tido awal. Esk My Parents akan mengerjakan Ibadah Umrah selama 2minggu. 
Semoga Mereka Selamat Pergi dan Selamat Pulang ke Tanah Air ini. Amin.


Twin Lovely Is Now Spinosa

Assalamualaikum dan Selamat Petang

Eehemm, Cantek x "Wajah baru blog kite nih?" hehe .. Minggu yang lepas2 aku baru citer pasal "Twin Lovely" nih kan, aleh2 tahu2 dah tukar name. Hehe .. Kenape Twin lovely(TL) ni tukar ke Spinosa ? Sebabnye, TL sekarang nak dibawa ke pasaran antarabangsa kan, Nanti kalau mat salleh kat sane nak pakai nanti diorg engat TL nih siblings Fair Lovely pula kan. So, dgn penukaran name ini takdelah mereka2 disana ragu2 nak mencubanya kan. Hehe .. 


Produk yang digunakan masih tetap same, bahan2 semua tu lah. Bezanye mereka hanya tukar nama sahaja. Mybe dalam masa terdekat nih siap lah pembungkusan yang baru iaiti "Spinosa" tu. *Cousin aku yang katelah. Hehe .. 

TeqahKhaire pengguna Setia Spinosa (✿◠‿◠)

Untuk keterangan lanjut boley layari :

 Facebook     - Spinosa Malaysia
 Web            - www.spinosa.co (Coming Soon)
 Web (Lama) - twinlovely.blogspot.com


REPOST : Twin Lovely


Assalamualaikum dan Selamat Pagi (͡° ͜ʖ ͡°)

Saban hari semakin malas juga nak menaip dan berblog tapi gagahkan jugalah kan sebab blog yang cantek nih (*perasan) takkan nak biarkan begitu berhabuk lamanya kan. Hehe .. Seronok betol hari tu aku shooping “Jcard Member Day Wangsa Maju” last minute ==’ Ye last minute, dulu mereka akan pos kan surat pemberitahuan, sekarang zaman dah maju kau pandai2 lah kena selalu berinteraksi dgn dunia siber ini. Sekarang die akan bagitahu melalui internet (facebook, web etc) Tapi kesian lah bg sesetengah yang xder masa nk tgk sume2 tu kan. 

Actually nak citer pasal penggunaan “Produk Twin Lovely” . Dulu aku pernah post kan pasal produk nih. Sekarang pon aku nak re’post balik sebab aku pon dah pakai dan kesannya sangat memuaskan.

Testimoni Twin Lovely
  • Set yang aku pakai untuk mula2 dulu Set "miracle night repair" ada 3bende; Spring, Twin 1 and Twin 2 dan Sabunnya. Lain kulit lain lah cara pemakaiannya. Dulu set tu RM198 Now, RM178. Sabun RM50. Dah turun sikit. Murah lah kan. Tahan sehingga 3-4 Bulan tau. Alah takyah taruk banyak2 sikit2 calik jer weh.

  • Kalau kulit terlalu sensitif mybe makan masa dalam 6-9 bulan cam tu. Tapi kalau kulit normal mcm aku (jerawat kecik2 dan tak byk) dalam 3-5 bulan dah Nampak perubahan. Asalkan jangan MALAS nak pakai okey. Engat jangan MALAS or hangat2 tahik ayam. Hehe

  • Tapi aku pakai set nih dlm 2minggu dah Nampak kesan die. Jerawat2 yang mengerikan dkt dahi aku pon dh kembali berkurang.

  • Then bila aku dh pakai set nih, aku try pula bb cream nih. Bb cream nih skali dgn foundation and protect kulit kita daripada sinaran matahari dan melicinkan kulit kita. Masa aku belajar dulu, aku tak pakai makeup sgt malas weh. Just pakai bb cream jer dah okey and muka rasa ringan lembab 

  • Set "Miracle Night Repair" nih kalau kulit korang dah okey takpayah pakai dah. Cume pakai cream lain "Miracle Night Emulsion" dgn Twin Spring pula supaya muka korg tu sentiasa terjaga kan tak kiralah dimana anda berada. Aku kekadang duduk dkt rumah pon aku pakai bb cream gak. Kecantikan dalaman dan luaran kan harus dijaga untuk diri sendiri juga kan ✿◠‿◠


Gambar : 

Atas sebelah kiri : Dahi penuh jerawat. Time tuh series aku ngeri gaklah tengok muka sendiri.

Atas sebelah kana : Kulit muka kasar

Bawah sebelah kiri : selepas Sebulan menggunakan produk twin lovely. Inilah hasilnya. Aku makeup xguna  sgt bedak kompak just guna bb cream sahaja. Tak perlu lagi nak makeup2 sgt *guna bedak kompak biasa pon dah cukup :)

Bawah sebelah kanan : Gambar terkini.

Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari laman web twinlovely.blogspot.com



REVIEW : Jack The Giant Slayer

Assalamualaikum dan Selamat Petang

Hujung minggu begini mesti ramai yang keluar untuk meluangkan masa dgn family, kawan2, takpon dgn pasangan korg kan. Hehe .. Yang lepas keluar dgn org tersayang, malam td family dinner and tadi dgn anak buah. Haaa hari2 keluar penat gak tau. hehe .. 

Okey2 wayang kali nih aku nk review tentang cerita yang baru sahaja keluar 28Feb lepas "Jack The Giant Slayer" nih tak tengok bersama "dia" tapi dgn anak2 buah aku. Sekali sekala bawa bebudak jalan2 nih memang best tp pening gak lah kan. Belum lg klau ada anak sndri kan sure lagi migrain aku nanti. haha. 


Jack The Giant Slayer :
  • Durasi filem 2jam 15minit. Yess lama weh, berasap punggung tau. 

  • Walaupun cerita nih lama tapi permulaan cerita, pertengahan sehingga penghujungnya xbosan walaupun sikit. Ye series tak bosan. 

  • Cerita nih mengisahkan perang kuno zaman dahulu, biasalah nak kuasa semua tu kan. Perang antara makhluk gergasi dan manusia. 

  • Semua ini berlaku punca daripada sebiji kacang ajaib apabila terkena air ia akan membesar dgn begitu cepat serta akar2 yang panjang dan besar yang boleh menghubungkan laluan antara gergasi dan manusia. Gergasi pon pandai berebut2 kuasa tau weh walaupun sesame kaum sendiri. 

  • Demi cinta jack terhadap isabelle (puteri raja) die sanggup berjuang untuk kerajaan, rakyat dan untuk selamatkan puteri itu.

  • Roderick antara orang kepercayaan Raja adalah pengkhianat negara. Kata orang, kerana kuasa mereka sanggup khianat walaupun negara sendiri kan.

  • Setiap part sangat best dan ada yg agak menjijikan weh. Yerkkk !

  • Series cerita ni best dan paling best tgk 3D. Aku tengok 3D sb normal dah penuh tapi berbaloi lah gak kan. 

  • Antara Jack dan Emelot aku lagi suka Emelot sebab die Hensem :) hehe .  
Trailer 


**Ini sahaja yang boleh diceritakan, cerita nih baru lagii kan so jgn lepaskan peluang untuk menonton okey :) 
Akan datang cerita lebih hebat dari "Iron Man" iaitu "Pacific Rim" tapi akan ditayangkan dalam bulan Julai 2013
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang