REVIEW : Jack The Giant Slayer

Assalamualaikum dan Selamat Petang

Hujung minggu begini mesti ramai yang keluar untuk meluangkan masa dgn family, kawan2, takpon dgn pasangan korg kan. Hehe .. Yang lepas keluar dgn org tersayang, malam td family dinner and tadi dgn anak buah. Haaa hari2 keluar penat gak tau. hehe .. 

Okey2 wayang kali nih aku nk review tentang cerita yang baru sahaja keluar 28Feb lepas "Jack The Giant Slayer" nih tak tengok bersama "dia" tapi dgn anak2 buah aku. Sekali sekala bawa bebudak jalan2 nih memang best tp pening gak lah kan. Belum lg klau ada anak sndri kan sure lagi migrain aku nanti. haha. 


Jack The Giant Slayer :
  • Durasi filem 2jam 15minit. Yess lama weh, berasap punggung tau. 

  • Walaupun cerita nih lama tapi permulaan cerita, pertengahan sehingga penghujungnya xbosan walaupun sikit. Ye series tak bosan. 

  • Cerita nih mengisahkan perang kuno zaman dahulu, biasalah nak kuasa semua tu kan. Perang antara makhluk gergasi dan manusia. 

  • Semua ini berlaku punca daripada sebiji kacang ajaib apabila terkena air ia akan membesar dgn begitu cepat serta akar2 yang panjang dan besar yang boleh menghubungkan laluan antara gergasi dan manusia. Gergasi pon pandai berebut2 kuasa tau weh walaupun sesame kaum sendiri. 

  • Demi cinta jack terhadap isabelle (puteri raja) die sanggup berjuang untuk kerajaan, rakyat dan untuk selamatkan puteri itu.

  • Roderick antara orang kepercayaan Raja adalah pengkhianat negara. Kata orang, kerana kuasa mereka sanggup khianat walaupun negara sendiri kan.

  • Setiap part sangat best dan ada yg agak menjijikan weh. Yerkkk !

  • Series cerita ni best dan paling best tgk 3D. Aku tengok 3D sb normal dah penuh tapi berbaloi lah gak kan. 

  • Antara Jack dan Emelot aku lagi suka Emelot sebab die Hensem :) hehe .  
Trailer 


**Ini sahaja yang boleh diceritakan, cerita nih baru lagii kan so jgn lepaskan peluang untuk menonton okey :) 
Akan datang cerita lebih hebat dari "Iron Man" iaitu "Pacific Rim" tapi akan ditayangkan dalam bulan Julai 2013

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang