Usia 22 Tahun

Assalamualaikum dan Selamat Petang 

Alhamdulillah akhirnya aku dah mencecah 22 Tahun. Yes 22 Tahun tapi aku rasa aku macam baru lepas SPM jer. hehe .. Perangai tak ubah seperti remaja usia 18 Tahun. Haha .. Ape pon aku bersyukur masih lagi bernafas dan melihat bumi ini. Dah besar ni takde nak celebrate woii malu .. hee .. Last aku celebrate mase umur aku 11Tahun kot. And sampai skunk dah xcelebrate dah. Haha ..

Malam td aku celebrate kat Restaurant Sakura Kristal, area Taman Melawati (cawangan). Tempat die best dan romantik .. Tp aku bukan sambut with yg tersayang okey, ngan family tersayang. Sambut sekali untuk 3orang yang lahir bulan Mei. Anak buah aku, and abang aku. Esk bufday abg aku pula, aku cume berharap die dapat jodoh. Bukan ape, rupe dah ade, kerje+gaji dah mampu, calon jer xder2 lagi. Tak tahu lah lelaki zaman skunk cerewet betol ker ape. Tp series abg aku memang cerewet. Dgn adik sndri pon cerewet ape lagi ngan calon2 yang lain kan. Haha .. 

Lokasi : Restaurant Sakura Kristal, Taman Melawati

Web    : Sakura Kristal

Anyway harga makanan dekat sini tak lah mahal sangat, kira okeylah kan. Makanan pun sedap. Minuman paling aku suke, Banana Twist (Yummy). Chicken chop, Grilled Beef Steak pun antara menu paling digemari pelanggan yang datang ke sini :) 


Happy Besday To Me !!



REDWOK STEAMBOAT


Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :) 

Alhamdulillah akhirnye aku dapat juga pekerjaan sementara walaupun kontrak. Sokeylah kan sebab zaman skunk kau jgn nk pilih sangat pekerjaan okey sb skunk series memang susah nak cari. Cari punye cari kerje last2 dpt jauh skit dr umah, hari2 kena bangun awal nak gerak g kerje sb nak elak jem. Takpe tak kesah pon kene bangun awal sekurangnye aku dpt belajar berdikari skit kan. Jgn nak ngade2 sgt klau dpt tmpt kerje jauh dr umah asalkan dpt kerje dah bersyukur. Aku kerje dekat FIMM area damansara tu tempat dah best, tp ape yg xbestnye bile Parking kat situ mahal gile weh. Perhh naseblah gaji kitorg berbaloi lah kan, kalau x, hari2 napak naek bus lah weh. Yelah kawasan ELITE kan sumenye nak mahal2. 
Okey abes citer pasal pekerjaan aku. Hehe .. Now nak citer pasal tempat makan.

Beberape minggu lepas kot, bru skunk aku nk update kan. Maaf busy bekerje skit. Heee ..
Nak makan steamboat kat area Melati, tempat bru tu. Tp ade lah pula orang tu moto die rosak, ape lah kan. Last2 kita yg kena g Bangi sane. Sebab aku nak sangat makan steamboat, aku suruh die cari gak tempat steamboat kat area sana. Takde cancel xyah g. Engat kan xde tau, last2 die call ade pula suruh lah siap cepat2. Pandai gak si dia cari tempat utk keselesaan kita. hehe :) And kitorg pon g lah tempat mcm kat bawah ni.

Picture from Google

Lokasi : Red Wok Restaurant Sdn Bhd Lot PT 70550,

             Jalan Kajang Impian 1/2 Taman Kajang Impian Bandar Baru Bangi, Selangor.

Web :    RedWok

Tel :      603-8927-4500

Steamboat
Adults - RM28

Children – RM17

Korean Sizzling Steamboat
Adults - RM33

Children – RM21

*Children under 99cm eat for FREE



Tempat die best dan selesa, kalau korg nak g make sure booking dulu okey. Sebab tempat ni sentiasa ramai orang. Bahan2 die pon banyak kira tempat ni mahal pon tapi berbaloi sb buffet ala2 dekat hotel :)


Okey ini kitorg punye steamboat, sebab kitorg berdua, so xdelah banyak bahan nak ambil bukan ape, kang nanti amik byk2 lepas tu xabes nanti makanan xabes tu die akan timbang tau. So, jangan membazir tau. Dessert die macam2 ade, yang best puding caramel 
and cake chocolate die sedap gak. 
*Mcm ni pon dah rase kenyang tau. Pergi ramai2 baru best sbnrnye :)

Putrajaya









REVIEW : Iron Man 3


Assalamualaikum dan Selamat Malam

Selamat Hari Pekerja warga Malaysia. Hari yang cuti nih mesti ade yg duduk rumah, keluar jalan2 ker kan, yelah duduk rumah kdg2 tu bosan gak tau. Citer ironman dah tengok ? Hehe .. Kalau belum masih boley lagi untuk menonton kan. Tak rugi tau , sangat best gila. Aku tau citer ni bape hari kat wayang kan, xpe xkesahlah aku nak gak buat review nih. Sb nak tengok bersama die lah aku tggu 1 Mei yelah org tu kerje payah skit kan. Aku ni masih lg menanam anggur yang ntah bila nak subur. Damn It ! *Hope lepas PRU ni dapatlah kerje =='

Anway, for yang tersayang Thanks for everything untuk hari ini.
Biasa jumpe tersayang ni sebulan sekali jer. Sb masing2 busy dan agak jauh skit kot .. Hehe Tapi okey ape kita jumpe orang tu sebulan sekali, xderlah rase bosan sgt kan .. *Eh2 gurau2 jer. hee .. Okey entry kali ni aku nak review sikit pasal Iron Man 3 dah bape hari kat wayang kan tp xlah lama, baru lg kan. Yang pasti kali ini lebih hebat, lebih aksi, lebih menarik dan unsur2 jenaka pon ade.

Iron Man 3 :


  • Durasi movie ni 2jam 30minit. Lame tapi xmembosankan.
  • Setiap part diselitkan dengan pelbagai elemen2 yang menarik dan ada juga yang mengelirukan kita. *Bg aku lah.
  • Kali ni Tony Stark berdepan ngan musuh die yg hebat. Musuh tu hensem gak. Hehe .. Kebanyakkan teknologi yg digunakan dlm filem nih sangat canggih dan menarik. Rasa nak pakai jer sume bende2 ni kan.
  • Iron Man 4 ? Rasenye xde kot sebab ending die begitu memuaskan :) *Nak tggu citer Pacific Rim pula.
Okey ini saje entry kali ni, aku dah xtahan penatan sangat. 
Selamat Malam dan Assalamualaikum.
 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang