REVIEW : Pacific Rim

Assalamualaikum dan Selamat Malam 

Selamat berpuasa semua dan selamat menunaikan solat terawikh. Seronok kan dapat berpuasa first ramadhan. Aku awal2 lagi dah bagi lampu merah. Haishhh, ingat nak puasa penuh tahun ni, last2 xdapat pula. Haihhh. 

Okey aku pun dah lame xberblog kan, nak update entry lg, bukan ape macam rase xde ape nak menaip walaupun sbnrnye ade jer nak kongsi cume mybe kemalasan kot. hehe .. Nak update entry konvo pun xlepas2 lagi nih. 
Haaa uolls uolls I dah konvo seminggu sebelum puasa hari tu. Whoahh seronok konvo nih, tp tu lah penat and byk pula pakai duet, padahal politeknik jer .. Aku pun xtau lah duit nih macam air jer kan. Sekejap jer dah kene sedut. 

Filem yang rating die paling tinggi untuk awal julai adalah "Pacific Rim" yeahhh taksangke ramai gak beri komen yang positif tentang citer nih, lame gak aku menanti citer nih but keluar waktu tengah puasa pula. Hmmm .. tapi aku pergi tengok gak cume malam lah, yelah siang2 puasa xdpt makan, hehehe .. 

Pacific Rim :



  • Durasi filem ni dalam 2 Jam macam tu lah. Maaf lah permulaan cerita aku xtahu sebab aku masuk setengah jam lambat atas sb2 tertentu. Tp aku syak permulaan cerita best.
  • Lepas setengah jam aku masuk, aku dah nampak jalan penceritaan dia yang tidak membosankan. 
  • Cerita yang berkisar tentang pertempuran antara robot ciptaan manusia dan raksasa yang hidup dari dasar laut (Kaiju). Actually raksasa tu pun ciptaan si lelaki yang "nerd" tu (Lupe name dia)
  • Demi keselamatan manusia dibumi tu, bekas juruterbang dan pelatih berpasangan bekerjasama untuk melawan raksasa tu. 
  • So, terciptalah satu robot iaitu "Jaegers" yg dipimpin oleh raleigh dan mako. Siapa Raleigh dan Mako ? kene tengok lah okey. Aku paling suke part diorang berlawan, Raleigh tu not bad lah. Kalah dalam citer "Man Of Steel" tau. hehe ..
  • Babak2 aksi yang tidak kurang seperti dalam citer "Transformers" Tapi pertempuran dalam "Pacific Rim" sangat memuaskan, dan taklah membosankan. 
  • Yang "Nerd" tu sangat kelakar. Kalau nak tahu yang mane yang "nerd" korang tengoklah yang macam kelam kabut sikit, haa tu lah die. hahaha .. 
  • Okey nak tahu lebih lanjut tengoklah okey, takpun tunggu movie online keluar pun xpe. At least bila korang baca review aku nih, korang boley decide same ade nak tgk atau tak. 
  • Untuk movie nih 4/5 bintang aku bagi. Aku takboleylah bagi 5/5 kan yelah cerita tu perfect macam mane pun mesti ade gak yg xsempurna kan, so kenelah fair skit :) Tapi kalau aku cakap tak best cerita tu memang aku komen abes woii .. 
  • Aku suggest korang tengok 3D pun okey. Tak rugi. Aku tengok biasa jer sb last minute booking.
Okey dah penghujung cerita, Selamat Malam semua. Thanks kepada orang tu sanggup teman kita tengok cerita ni even dia penat2 balik dr kerje kan. I'm highly appreciate :)
**Next entry mybe "Konvokesyen" Insha'allah


0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang