REVIEW : The Conjuring

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Malam


Okey, tinggal lagi berape hari jer ramadhan akan meninggalkan kita. Seronoklah bebudak ni dah nak dekat raya kan. Nak duet raya ler tu .. haha .. Sedey tau, tahun ni gua dah besar dah kerja takde lagi duet raya. Cume nak bagi duet raya kat bebudak tak kot. Maklumlah kerje aku masih xtetap lagi. Maaf ye bebudak. Hehe ..

Okey2 taknak buang mase, aku nak buat REVIEW satu filem horror "THE CONJURING" gile sampai satu panggung menjerit. Lagi2 geng2 parya nih, haishh menyampah nak tengok pun xsenang tau sibuk nak takotkan dengan jeritan suara jantan die tuh ==' 

The Conjuring :


  • Durasi filem ni dalam 2jam. Permulaan cerita yang menarik. Pastikan korang alert sikit kalau ade tahun2 yang menggambarkan tentang kisah cerita itu. Selalu dekat bawah die letak word tu kan, mybe korg xperasan and korang engat tu citer ala2 "oldschool" pula kan. 
  • Kisah die apabila sebuah keluarga yang mempunyai 5orang anak perempuan berpindah ke rumah baru yang pendalaman sangat, dalam kisah disebalik rumah yang cantik dan dijual dgn harga yang murah, memang byk kisah die tau. 
  • Kejadian pertama berlaku bila anjing mereka "Saydee" taknak jejak ke rumah baru mereka, haiwan selalu bende2 macam ni die boley tahu kan. Then keesokan hari tu anjing tu mati. 
  • Selepas kematian anjing, badan carolyn (ibu kpd 5org anak) lebam2 katanye kekurangan zat besi, padahal bende tu yang buat.
  • Part paling seram diorang main sorok2. Clap, Clap, Clap (tepuk tangan) Game ni dipanggil " hide-and-clap". Lepas tu ade suara berbisik "Adakah awak mahu bermain sorok2 sambil tepuk tangan dgn saya" .. Okey part tu nanti mase dekat bilik bawah tanah. Haa series korang jerit jer lah okey. 
  • Cindy pula asyik mengigau sambil berjalan then hentak2 kepala dekat almari seram tu. Haa part tu pun sure korang akan jerit. Senang citer byk part korang akan terkejut dan menjerit. 
  • Setiap malam ade jer yang kene kacau. Paling seram PATUNG ANABELLE besar die macam budak 3-4 tahun kot, rasenyelah. hehehe .. Sumpah seram abes weh. Tak tido malam aku rase tau. *ni pun aku menaip dh meremang bulu roma aku.
  • Masa carolyn tu kene rasuk suara2 garau die memang seram abes. Dah tu buat aksi exorcism tau
  • Banyak part2 yang seram dan mengejutkan. Dan rating untuk cerita ni pun tinggi kan no wonderlah ramai komen yang best2 dan that's whylah aku pun terperangkap nak pergi tengok. Tak rugi tengok cerita ni, rase nak tengok lagi sekali. 
  • Aku bagi 4.5/5 bintang. Dalam penceritaan ade juga cacat celanye kan. Hehe .. Click sini untuk mengetahui lebih detail lagi Sinopsis The Conjuring 
***Sampai disini sahaja, Assalamualaikum dan Selamat Bersahur okey. 
Next Movie, Percy Jacksons :)

2 Conteng Petak Membebel:

Bahrain Ramlan said...

ramai yang kata ni filem paling menakutkan dalam hollywood...aku ni kurang minat filem horror hollywod sebb horror tak menjadi..haha melainkan filem thailand & jepun..tapi dah ramai yang kata best sangat termasuk kamu..kena tgk nie plus lama pula movie ni sampai 2 jam..mesti best. suka suspend2x nie.haha

TeQah Khaire said...

Tu lah, sy tgk thriller engat macam kosong2 jer, tp bile ramai komen yang positif keinginan nk tgk tu membuak2 pula, tu yg kene tgk gak citer ni. hehe

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang