REVIEW : Penanggal

Assalamualaikum dan Selamat Malam 

Lama sangat nih tak cerita dekat blog, ye sangat lama. Alhamdulillah sehat walafiat cuma sejak ofis baru ni kerje makin bertambah, dah ala2 "senior Exe" pula .. hehe .. Ceo mohonlah masuk cepat bagi kitorang Tetap dan naekkan gaji sekali hokey :)

Bulan lps tgk cerita "Thor" memang lupa terus nak update. Kali ni tengok citer melayu seram "Penanggal" Yes agak jarang lah aku nk tengok cerita2 seram lagi2 malaysia buat. Bukan xyakin dengan kemampuan pengarah2 dimalaysia, cuma kdang2 tengok cerita yg diorg buat tu macam tak kene dengan tajuk filem, series macam blahhh blahh blahhh .. Kalau boley hantu tu bagilah seram sikit macam cerita "Puntianak Harum Sundal Malam", "Khurafat" yang tu jer lah terbaik dalam seribu.



Review :
  • Durasi masa dalam 1jam 40minit agak lama gak. 
  • Latar belakang cerita pada zaman 80 an macam tu lah arabic sikit. 
  • Penanggal ni adalah sejenis hantu yang suka makan uri terutama apabila perempuan lepas bersalin. Hurmm agak ngeri juga tgk si penanggal tu makan bende2 tu. Yekss. Hope zaman yang moden ni dah takde lagi kejadian2 begini kan. Nak bersalin pergi hospital. hehe .. Kekadang bidan kampung pun menyeramkan. 
  • Mula2 aku tengok seram dan terkejut tapi lepas tu aku rasa macam biasa jer. Takdelah seram macam cerita hantu lain. 
  • Jalan cerita agak konpius sikit. Aku pun blur2 jer tengok. Si dia sebelah aku lagi lah mengelisah tengok macam takde ape jer. Katanya tak best. Tapi kata aku ? hehehe .. jap2 ..
  • Aku tak tahu cerita ni seram atau tak, tapi aku rasa boley lah kalau aku bagi 3/5 bintang kot. 
  • Semua pelakon bawa watak dengan baik. Tapi tu lah Ummi nazeera tu dah berhijab tapi cerita dia baru keluar adegan berkemban. Mybe tu cerita terakhir die masa freehair. 
  • Kalau korang nak tahu lebih lagi better korang pergi tengok. Yelah kadang2 pendapat kita tentang cerita berbeza2 kan. Better aku tengok "Hunger Games"
**Engatkan ULAR dah tayang rupanya belum. 5 Disember nanti baru ditayangkan. Lepas tu cerita seram melayu PAKU. 

0 Conteng Petak Membebel:

Post a Comment

 

Copyright © 2013 Reserved to Teqah Khaire
Design by Cik Kumbang